Jak na věc


zmrzlinar

Stavebnice BanBao Obchod se zvířátky 320ks + 3 figurky v krabičce 33x24x6,5cm

    (...) K Mawerovu Skleněnému pokoji nyní přibyl další "český" román: Zmrzlinář finské spisovatelky Katri Lipsonové. A hodí se předeslat, že oč méně známou než Mawer tato Finka je, o to odvážnější a osobitější knihu napsala. (...) Zmrzlinář začíná dva roky po skončení druhé světové války. Ocitáme se v prostředí filmového štábu, který filmuje - co vlastně? (...) Až nepříjemně se mu ale připomene tíživá atmosféra těch dob a jejich společný psychogram: pocit stísněnosti a deziluze, nutnosti přetvářky, nedůvěra v předkládaná fakta, v budoucnost. V tom je její kniha působivější než Mawerova. Nezpřítomňuje jen tehdejší dobu, spíš její prožitek a přežívání.
    V rámci realizace se nejen stavělo, ale i bouralo. Zabrat daly týmu Zmrzlináře zejména dva velké nosné sloupy u vchodu, které bylo nutné nejdříve zbavit výkladních příček a posléze opatřit pemrlovaným umělým kamenem – stejným materiálem, z nějž je celá prvorepubliková fasáda na Maceškově paláci. „Sloupy tak díky sjednocenému materiálu plynule přecházejí z exteriéru do interiéru, prostor se tak ještě více provzdušnil a otevřel,“ říká Martin Roubíček. Samotné pemrlování a lemování sloupů jsou bohužel velice hlučné činnosti, které nelibě nesli ostatní nájemníci domu. Vše se nakonec podařilo vyřešit díky zmrzlinovým úplatkům, což je podle Michala Gerycha „opravdový důkaz o kvalitě naší zmrzliny“.


BanBao stavebnice Trendy City zmrzlinář 223ks + 2 figurky

    Za Zmrzlinářem stojí rodinná firma 2AD, kterou založili Darek Hrivňák a Alena Hrivňáková spolu se svými dětmi Darkem a Alicí v roce 2008. Zpočátku prodávali svou zmrzlinu pouze v Tuchlovicích, později se přesunuli do nedalekých Kačic, a zároveň s tím uzrál plán otevřít pobočku přímo v Praze. Ta dostala jméno Zmrzlinář a nachází se ve Slezské ulici na pražských Vinohradech.
    Ke každému létu patří zmrzlina. To ví moc dobře i tým podniku Zmrzlinář, který ve Slezské ulici otevřel svou první pobočku. Potěší vás nejen lahodné smetanové a ovocné zmrzliny, nýbrž i interiér, který navrhl náš kolega a vystudovaný sochař Martin Roubíček ve spolupráci se slovinskou architektkou Katkou Petkovšek. K povedenému výsledku svým dílem přispěli i nadšení lidé ze Zmrzlináře (Jakub Polívka, Michal Gerych, Bára Hoření).
    Výroba zmrzliny ve skutečnosti není žádná legrace. Příprava každé příchutě vyžaduje dlouhé ochutnávání, zkoušení receptur a nekonečnou trpělivost. Jeden příklad za všechny uvádí již zmiňovaný vedoucí Zmrzlináře Michal Gerych: „Nedávno Darek vyráběl pivní zmrzlinu. Musel vyzkoušet různé značky a druhy piva, než zmrzlina chutnala dobře. Neznamená to, že by bylo pivo samo o sobě špatné, nemusí se však hodit k tomuto účelu. Najít ten nejvhodnější druh piva stálo hodně úsilí, nakonec se vítěz našel mezi českými značkami.“


Zmrzlinář: geniálně jednoduchý prostor

    Věříme v rozmazlené zákazníky, kteří nechtějí kompromisy. Věříme v dokonalou zmrzlinu, prvorepublikové recepty, ale i kreativní přístup. Věříme v kvalitní a voňavé plody. Věříme ve zmrzlinu, která je čerstvá a bez chemie. Ve zmrzlinu, která pokaždé chutná jinak, podle právě použitých surovin a nálady zmrzlináře. Věříme v živou zmrzlinu.
    Nový román Katri Lipsonové je jedním z nejnovějších přírůstků do finské beletrie se silnou vazbou na české prostředí. Téměř celý se totiž odehrává v Československu od 40. do 90. let minulého století.
    Román finské autorky, zasazený z velké části do Československa čtyřicátých až počátku devadesátých let 20. století, nabízí vedle ojedinělého čtenářského zážitku českému publiku i určitý bonus v podobě velmi neotřelého pohledu zvenčí na nás, na naše nedávné dějiny či kulturní dědictví.
    Stěny jsou dílem malířů-patinérů Libora Michálka, Báry Petříkové a Davida Trávníčka. I ty propojují interiér s ulicí, a to jak svou barevností, tak použitou technikou, která zahrnuje natírání i stříkání různých odstínů barev po vrstvách.


BanBao stavebnice Trendy City zmrzlinář 223ks + 2 figurky - parametry

    A co bude se Zmrzlinářem v zimě, kdy zájem o ledové mlsání přirozeně upadá? Podnik vsadí na prvotřídní bílé, zelené a z kávových slupek vyráběné čaje, které nabízí po boku dobré kávy. „V mnoha zemích se však zmrzlina jí v zimě i v létě. Chtěli bychom, aby tomu tak bylo i u nás. Věříme, že si nás naši zákazníci najdou,“ uzavírá tým Zmrzlináře.
    Na místě současného obchodu se původně nacházela kavárna a prostor vyžadoval kompletní přestavbu. Profesionální přístup potvrzuje už exteriér, který nekřičí do okolí a dává vyniknout kráse Maceškova paláce z konce dvacátých let, kde se Zmrzlinář nachází, i velkým proskleným výlohám z ohýbaného skla. Architektům bylo jasné, že chtějí s prostorem pracovat maximálně nenásilně a spíše eliminovat co nejvíce bariér oddělujících vnitřní prostor od ulice. Kromě toho se podařilo i očistit fasádu od všech zbytečností a reklamních bannerů.
    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně on-line; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.


Banbao stavebnice Trendy City květinářství

    Moje první české slovo bylo zmrzlina, říká v rozhovoru finská spisovatelka Katri Lipson, která studovala v době převratu v České republice. Není tedy divu, že její román Zmrzlinář, který před několika týdny vydalo nakladatelství Argo, je českým prostředím hodně ovlivněn.
    Do budoucna ve Zmrzlináři plánují dotáhnout pár maličkostí, jako je venkovní sezení, přidat trochu zeleného, trochu sošného, a pokud to půjde, i otvíratelná skla ve výloze (poslední jmenovaná věc je vzhledem ke všem předpisům prozatím spíše pěkným snem).
    Hrivňákovi vyrobili již více než 200 druhů zmrzliny: celá výroba probíhá ručně z čerstvých sezónních (jahody, maliny, meruňky, angrešt ...) či jen těch nejkvalitnějších ingrediencí (čokoláda, vanilka, oříšky, šampaňské, aperol, pivo...). Ve Zmrzlináři vždy najdete šestnáct příchutí, které se pravidelně obměňují v závislosti na sezónních surovinách – jednou narazíte na zmrzlinu s příchutí jablkového koláče, jindy na rakytníkovou nebo mátovou; stálicí je čokoládová, vanilková, pistáciová či jahodová. Posledním hitem je aperolová zmrzlina, kterou personál podává s proseccem. Aktuální nabídku vždy najdete na webu www.zmrzlinar.cz.


Dotazy k produktu BanBao stavebnice Trendy City zmrzlinář 223ks + 2 figurky

    Podobně zacházeli i s interiérem, který je jednoduchý, čistý, nevnucuje se a dává vyniknout té nejpodstatnější části prostoru: velkému zmrzlinovému pultu, který je vidět už z ulice. „Chtěli jsme interiér co nejvíc propojit s exteriérem,“ vysvětluje Martin Roubíček, který vytvořil i logo podniku. K exteriéru odkazuje mimo jiné dubová podlaha v jemně šedém odstínu, jež má volně navazovat na barevnost venkovní dlažby. Za barem se dřevo mění v odolnou a komfortní černou kaučukovou podlahu Artigo s jemným přírodním vzorem, která společně s bílými obkladačkami vymezuje pracovní prostor „stánku zmrzlináře“. Kaučukovou podlahu dodala naše firma. Tento ne tak známý podlahový materiál má pro využití v podobných prostorách řadu nesporných výhod. „Kaučuk je pružnější a příjemnější na došlap než běžné podlahové materiály (dřevo, beton, vinyl), zároveň je však vysoce odolný. Personál je během celé směny na nohou a měkčí podlaha je pro ně určitě vhodnější. Zároveň se mi líbí čistě přírodní složení ka

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0033:51:46