Jak na věc


zelna štava kysana ucinky

Papírové pečicí formičky - mini - Stadter

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Příznaky: Šedozelené, bělavě voskovými výpotky "poprášené" mšice velikosti asi 2 - 2,5 mm, objevující se nejčastěji na spodní straně listů a na vegetačních vrcholech brukvovitých. Napadené listy se deformují, žloutnou a při velmi silném napadení odumírají. Zimní vajíčka kladená na zbytky košťálovin, přezimující porosty řepky a brukvovité plevele jsou lesklá, černá, velikosti asi 0,5 mm. Význam: Významný škůdce kalamitně napadající porosty hlávkového zelí a ostatních košťálovin. Obzvlášť citlivé jsou mladé rostliny zelí. Škodí též přenosem virů a druhotně tržním znehodnocením napadených rostlin černěmi, porůstajícími rostliny potřísněné medovicí. Biologie Hostitelské rostliny: Většina rostlin čeledi brukvovité. Vývojový cyklus: Zimní vajíčka přezimují na posklizňových zbytcích košťálovin, přezimující na řepce, kadeřávka, růžičkové kapustě a brukvovitých plevelích. Na jaře se líhnou zakladatelky, rodící nejdříve bezkřídlé potomstvo. Později se část populace okřídluje a přelétá na další r
    Hlubší zapékací misku (22x26 cm) vymažeme olejem. Listové těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každé připravíme plát velký jako dno misky. Prvním vyložíme dno misky, pokryjeme ho třetinou zelné směsi a přelijeme trochou ochucené smetany. Vrstvu rovnoměrně rozetřeme a posypeme sýrem. Zakryjeme dalším plátem těsta a celý postup zopakujeme. Takto pokračujeme ještě jednou.
    Nakrájenou cibuli orestujeme dosklovata na 1 a 1/2 lžíci oleje. Přidáme nakrájené, proprané a odkapané zelí. Směs dochutíme solí, cukrem, pepřem a promícháme. Podlijeme vínem a dusíme pod poklicí 30 minut, dokud se neodvaří tekutina. Slaninu nakrájíme na kousky, vyškvaříme ji na pánvi, i s vyškvařeným tukem ji vmícháme do zelí a vše necháme zchladnout. Zakysanou smetanu prošleháme s vejci a petrželkou.
    Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.


Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

    V případě výskytu mšice zelné na 10% rostlin ze sta - 1 - 2x aplikovat selektivní aficidy na bázi triazamatu, pymetrozinu nebo pirimicarbu. Do postřikové kapaliny je vhodné vždy přidávat smáčedlo.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Poslední vrstvu zakryjeme plátem těsta, vrch potřeme zbylou smetanu a posypeme sýrem. Zelnou baklavu pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 10 minut. Poté teplotu snížíme na 175 - 180 °C a dopečeme 30 minut dozlatova.
    Kotvičník - semena s klíčivostí do konce roku 2018 jsou již v prodeji. Výrobce semen Zahradnictví JIKL.A profesionální výrobce semen, firma Planta Naturalis.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00