Jak na věc


zelné placky se zelím a škvarky

Asijská kuřecí čína na víně se staročeskou rýží

    Naprosto senzační je na zavařování elektrický zavařovací automat, kde nalijeme vodu, nastavíme sterilovací teplotu a délku zavařování. Automat sám již potom zvedá teplotu na námi nastavenou hranici, a jak ji dosáhne, začne odpočítávat čas, po kterém se sám vypne a je hotovo - viz foto.|
    Znáte to - přijde večer rota vojáků na návštěvu, ale čím je pohostit? Tento pikantní pokrm zvládne každý, stojí pár kaček a výsledný efekt dobrého pohoštění je zaručen.|
    Nebojte se, že by vám upadla ústa, tolik to zase nepálí, jde spíše o lehce pálivý pokrm, který mohou i větší děti. Máte - li ale rádi ostřejší jídla, pak toto je opravdová lahůdka! |
     Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přisypeme hladkou mouku, kypřící prášek, promícháme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a přidáme do mísy. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme stejně velké placičky. V pánvi rozpálíme olej a placičky na něm smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.
    Nejvíce úrazů vzniká v domácnosti. Mějte na paměti, že pracujete s horkými ingrediencemi, a tudíž se před prací zamyslete nad tím, jestli třeba není v dosahu dítě, které by na sebe sterilovací vařící nádobu zvrhlo…


Jednoduchý sušenkový ovocný cheesecake

    Rohlík nakrájíme na kostičky, nasypeme je na plech a opečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 190°C. Přesypeme je do misky, pokropíme vývarem a necháme nasáknout. Zelí propláchneme, scedíme, vymačkáme a překrájíme na kousky. Mouku promícháme se solí, práškem do pečiva, pepřem a na kousky nakrájenou slaninou, přidáme vejce a namočené rohlíkové kostičky.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Z připravené směsi uhněteme těsto, ze kterého připravíme dva válečky. Každý zvlášť zabalíme do potravinové fólie, oba konce zajistíme uzlem nebo převážeme provázkem, válečky vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme na mírném ohni 30 minut.
    Fantazii se meze nekladou a tak můžete dozdobit například na kolečka nakrájeným vejcem uvařeným natvrdo, nebo sterilovanou okurkou či paprikou.|Pokud hotovou pomazánku dáte na velkou pánev a prohřejete s 30 vejci, potom rota vojáků praskne přejedením |


Cheesecake s hruškovo - medovým přelivem

    Tento medový perník máte opravdu za chvilku. Stačí vše zamíchat, zatočit v mikrovlnce a vyklopit na talíř. | Mějte na paměti, že tento recept je opravdu takový nouzový "vyprošťovák". Pokud máte čas perník v horkovzdušné troubě upéct normálním způsobem, pak bude nejen chutnější, ale také déle vydrží čerstvý. V tom případě pečte při 180°C asi 20 až 30 minut. {text:"Konec pečení poznáte tak, že když do korpusu píchnete špejlí, a vytáhnete ji nelepivou, máte hotovo. Testujte takto moučníky nejen na krajích, ale i uprostřed."}
    Pokud chcete polévku vylepšit uzeninou, pak ji v množství asi 200 g přidejte společně s cibulí. Postup je dále naprosto stejný. Uzenina ale samozřejmě nějakou tu chemii obsahuje.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Používat, či nepoužívat glutaman a je nebo není škodlivý? | Hojně používaná Podravka, či chcete-li vegeta se skládá ze 14,5 % sušené zeleniny, zbytek je sůl, protihrudkující přísada a glutaman sodný.
    Pikantní okurky pro diabetiky s jednoduchou přípravou. Pokud potřebujete vyrobit normální okurky, potom umělé sladidlo nahraďte 35 gramy cukru krystal.|


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přisypeme hladkou mouku, kypřící prášek, promícháme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a přidáme do mísy. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme stejně velké placičky. V pánvi rozpálíme olej a placičky na něm smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00