Jak na věc


zelná šťáva z kysaného zelí prodej

Zeleninový salát s olivami a kukuřicí

    Pokud nechcete riskovat, že Vám morek nebude chutnat, přidejte do směsi na knedlíčky několik rozmixovaných kuřecích jater, ale morkový knedlíček, jak už říkali naši předci, je delikatesní lahůdka.  
    Hlubší zapékací misku (22x26 cm) vymažeme olejem. Listové těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každé připravíme plát velký jako dno misky. Prvním vyložíme dno misky, pokryjeme ho třetinou zelné směsi a přelijeme trochou ochucené smetany. Vrstvu rovnoměrně rozetřeme a posypeme sýrem. Zakryjeme dalším plátem těsta a celý postup zopakujeme. Takto pokračujeme ještě jednou.
    Až půjdete domů hladoví, vzpomeňte si na tento recept, stavte se v obchodě, kupte pár ingrediencí po 100 gramech a celý večer u televize budete královsky hodovat.
    Poslední vrstvu zakryjeme plátem těsta, vrch potřeme zbylou smetanu a posypeme sýrem. Zelnou baklavu pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 10 minut. Poté teplotu snížíme na 175 - 180 °C a dopečeme 30 minut dozlatova.


Francouzské palačinky s jablkovým přelivem

    Nakrájenou cibuli orestujeme dosklovata na 1 a 1/2 lžíci oleje. Přidáme nakrájené, proprané a odkapané zelí. Směs dochutíme solí, cukrem, pepřem a promícháme. Podlijeme vínem a dusíme pod poklicí 30 minut, dokud se neodvaří tekutina. Slaninu nakrájíme na kousky, vyškvaříme ji na pánvi, i s vyškvařeným tukem ji vmícháme do zelí a vše necháme zchladnout. Zakysanou smetanu prošleháme s vejci a petrželkou.
    Tento recept je vynikající nejen pro vegetariány. Podle našeho videa ho zvládnete naprosto hravě. | Podle tohoto receptu uděláte přibližně 32 prstů běžné velikosti.|Prsty můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle.
    Balkánské papriky zabalené v alobalu je prosté jídlo s báječnou chutí. Cibule pokrmu dodá říz, balkánský sýr slanou chuť a rozmarýn nezaměnitelnou vůni.
    Konec pečení poznáte tak, že když do makovce píchnete špejlí a vytáhnete ji nelepivou, máte hotovo. Testujte takto moučníky nejen na krajích, ale i uprostřed.
    Za dob našich babiček se vynikající morková polévka dělala velmi často - pokaždé, když se sehnaly morkové kosti. Jsou totiž zdrojem cenných látek. Polévka se uvařila den dopředu, nechala se vychladnout, a sebral se z ní tuk, který ztuhne na hladině. Polévka tak nebyla mastná a tuk se použil do polévek, které tuku mají málo, nebo skoro vůbec, což je třeba bramboračka.|

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00