Jak na věc


zelí na krouhání

Nalezli jsme tento svazek klíčů. Kdo je postrádáte, jsou u nás schované.

    Zelí z Křimic - to je věhlasný pojem nejen v oblasti Západních Čech, nýbrž i na mnoha vzdálenějších místech naší republiky. Své místo v povědomí lidí si udržuje již po staletí a ani v dnešní době obliba křimického zelí neklesá.
    Naše podniková prodejna bude přes měsíce červenec a srpen zavřená. K otevření dojde 16.9.2019. Kromě kysaného zelí, zelných salátů a zelné šťávy, bude v prodeji i hlávkové zelí, krouhané zelí, brambory, cibule a další produkty.
    Zelí nakrájíme nadrobno, zalejeme vodou, tak aby voda byla zároveň se zelím, osolíme, přidáme kmín, cukr a uvedeme do varu. Jak začne zelí vařit, zmírníme teplotu a vaříme do polo měkka. Pokud máme hodně vody (zelí se trochu svaří), tak trochu odebereme. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený bůček, přidáme k poloměkkému zelí a vaříme, až zelí změkne. Přidáme ocet podle chuti, zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a provaříme. Podáváme s pečeným masem a knedlíkem.
    Naše rodinná firma se zabývá pěstováním zelí a jeho následným zpracováním na kysané zelí a zelné saláty. Součástí naší produkce jsou též další zemědělské plodiny jako brambory a cibule.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00