Jak na věc


zaváření v elektrické troubě

Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Postup je velmi jednoduchý -  cukroví opatrně naskládáme do sklenic a ty pevně uzavřeme víčky. Nejlepší možností pak zavařování v troubě.  Sklenice naskládáme na vyšší pečicí plech s vodou tak, aby se vzájemně nedotýkaly a cukroví zavařujeme při teplotě 85° Celsia po dobu 30 minut, pak troubu vypneme a sklenice v ní ještě 15 minut ponecháme. Po vyjmutí z trouby je necháme pomalu vychladnout.   
    Vyzkoušet můžete i zavařování v myčce nádobí. Naplněné sklenice vložíte do myčky, kterou bez použití tablety či jiných chemických prostředků zapnete na co nejvyšší teplotu a co nejdelší dobu. Po vyjmutí z myčky sklenice položíte dnem vzhůru a necháte vychladnout.
    Postup je víceméně stejný, rozdíl je pouze v teplotě. Sklenice na plechu s vodou vložíte do trouby předehřáté na 150°C, po 5 minutách ji ztlumíme na 90°C. Dále pokračujete jako v předchozím případě.
    Při tomto způsobu probíhá pečení i zavaření najednou, pečivo se ve sklenici peče pomalu a nemá žádnou kůrku. Protože se nedá nijak vyzkoušet, zda je těsto opravdu propečené, musí se skutečně dodržet dvě hodiny od dosažení teploty 100° Celsia. Uzavřené sklenice s těstem obsahují značné množství vzduchu a tak se musí v zavařovacím hrnci zatížit.


Potravinářská gelová barva HNĚDÁ - Stadter

    Plynovou troubu předehřejete na stupeň 1, elektrickou na 80 – 95°C, a zvolíte program horního i spodního ohřevu. Sklenice, které jste předtím naplnili džemem, okurkami, kompotem, houbami nebo čímkoliv jiným a důkladně uzavřeli, rozestavíte na hlubší plech v rozestupech tak, aby se nedotýkaly vzájemně a ani okrajů plechu. Někteří lidé pokládají na plech starší utěrku a sklenice pokládají na ni, aby necinkaly. Sklenice by měly být přibližně stejně velké, aby se jejich obsah steriloval rovnoměrně. Ať už na plechu máte nebo nemáte utěrku, nalijete do něj vodu zhruba do výšky 2 cm. Plech se sklenicemi vložíte do trouby a sterilujete. Doba zavařování se různí podle použité trouby a druhu obsahu sklenic, obecně lze říci, že je třeba sterilovat zhruba hodinu. Než sterilizaci ukončíte, vyzkoušíte, zda jsou víčka na sklenicích přichycená. Po vyjmutí sklenic z trouby je položíte na kuchyňskou utěrku dnem vzhůru a necháte vychladnout.
    Plynovou troubu předehřejete na stupeň 1, elektrickou na 80 – 95°C, a zvolíte program horního i spodního ohřevu. Sklenice, které jste předtím naplnili džemem, okurkami, kompotem, houbami nebo čímkoliv jiným a důkladně uzavřeli, rozestavíte na hlubší plech v rozestupech tak, aby se nedotýkaly vzájemně a ani okrajů plechu. Někteří lidé pokládají na plech starší utěrku a sklenice pokládají na ni, aby necinkaly. Sklenice by měly být přibližně stejně velké, aby se jejich obsah steriloval rovnoměrně. Ať už na plechu máte nebo nemáte utěrku, nalijete do něj vodu zhruba do výšky 2 cm. Plech se sklenicemi vložíte do trouby a sterilujete. Doba zavařování se různí podle použité trouby a druhu obsahu sklenic, obecně lze říci, že je třeba sterilovat zhruba hodinu. Než sterilizaci ukončíte, vyzkoušíte, zda jsou víčka na sklenicích přichycená. Po vyjmutí sklenic z trouby je položíte na kuchyňskou utěrku dnem vzhůru a necháte vychladnout.


Šroubovací zátky na lahve 5ks - BIOWIN

    Postup je víceméně stejný, rozdíl je pouze v teplotě. Sklenice na plechu s vodou vložíte do trouby předehřáté na 150°C, po 5 minutách ji ztlumíme na 90°C. Dále pokračujete jako v předchozím případě.
    Upečené cukroví se většinou pro uložení na delší dobu zamrazuje, ale bez ozdob a krémů ho můžeme i zavařit. Zavaření je mnohem výhodnější – cukroví se nemusí rozmrazovat a je v podstatě ihned k dispozici, a také se minimálně mění jeho chuťové vlastnosti i konzistence.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Většina z nás zavařuje kompoty, marmelády, džemy, přesnídávky, ale i houby nebo maso a další potraviny ve velkém nebo speciálním zavařovacím hrnci. Možností, jak zavařovat, je ale víc - vyzkoušejte například zavařování v troubě nebo myčce nádobí!
    Tento způsob je výhodnější, protože je možné ověřit propečení těsta a na povrchu se vytvoří křupavá kůrka. I v tomto případě se sklenice musí při zavařování v hrnci zatížit.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Zavařování v troubě i myčce nádobí 0 0

    Zavařovací sklenice se v tomto případě používá jako forma na pečení. Sklenice se naplní do poloviny třeným těstem a vloží se neuzavřené víčky do předehřáté trouby. Propečení se dá jednoduše zjistit dřevěnou špejlí, doba pečení se pohybuje od 60 do 90 minut podle druhu ohřevu, teplota je
    Zavařování v mikrovlnné troubě je velmi moderní, rychlou a úspornou možností, navíc vám přijde vhod, když máte k zavaření jen několik sklenic. Pokud máte strach, že by víčka mohla v mikrovlnce jiskřit, ujišťujeme vás, že jsou k tomuto použití vhodná klasická víčka i uzávěry twist off.
    Postup sterilace je velmi snadný, naplněné sklenice – ale maximálně čtyři - postavíte na otočný talíř mikrovlnné trouby tak, aby se vzájemně nedotýkaly, a spustíte ohřívání na 700W. Jedna sklenice o objemu 0,3 l se steriluje 3 minuty, sklenici s objemem 0,7 l je třeba ohřívat 6 minut. Tyto časy vynásobíte počtem sklenic a vyjde nám výsledná doba potřebná k zavaření. Pokud tedy zavařujete například 3 sklenice s obsahem 0,7 l, bude to trvat 18 minut.


zdobící kleště nerezové 12-17mm - Silikomart

    Pro zavařování koláčů a buchet z třeného těsta jsou vhodné pouze sklenice, které nemají zúžené hrdlo, protože pouze z nich se dá pečivo vyklopit. Předem upečené cukroví se může zavařit i do běžných sklenic. Sklenice musí jít neprodyšně uzavřít, měly by tedy mít kvalitní gumové těsnění, ideální je šroubovací víčko.
    Sklenice vyndáme z trouby a necháme je mírně vychladnout. Pokud těsto přesáhlo přes jejich okraj, odřízneme ho ostrým nožem. Sklenice pak důkladně uzavřeme víčky a necháme je zavařit v klasickém zavařovacím hrnci s vodou při teplotě 100° Celsia 30 minut. Pak sklenice necháme pomalu vychladnout.
    Asi nejvíce rozšířeným způsobem zavařování je sterilizace dobře uzavřených sklenic v horké vodě ve větším hrnci. Pokud ale zavařujete často, pak se určitě vyplatí pořízení a používání zavařovacího hrnce s mnoha různými funkcemi. Další možností, vhodnou především pro ty, kdo nemají velký hrnec a nebo zavařují opravdu jen občas, je zavařování v klasické plynové nebo elektrické, ale i mikrovlnné, troubě. I tímto způsobem je možné zavařit v podstatě úplně vše… Málo rozšířenou možností je zavařování v myčce nádobí, ale i tento způsob můžete bez obav vyzkoušet.


Zavařování v troubě i myčce nádobí

    Zavařování pečiva není tak využívané jako zavařování ovoce nebo zeleniny, a přitom se tímto způsobem může jeho trvanlivost prodloužit až na půl roku. Zavařovat se ale může pouze upečené cukroví nebo pečivo z třeného těsta.
    Vyzkoušet můžete i zavařování v myčce nádobí. Naplněné sklenice vložíte do myčky, kterou bez použití tablety či jiných chemických prostředků zapnete na co nejvyšší teplotu a co nejdelší dobu. Po vyjmutí z myčky sklenice položíte dnem vzhůru a necháte vychladnout.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Postup sterilace je velmi snadný, naplněné sklenice – ale maximálně čtyři - postavíte na otočný talíř mikrovlnné trouby tak, aby se vzájemně nedotýkaly, a spustíte ohřívání na 700W. Jedna sklenice o objemu 0,3 l se steriluje 3 minuty, sklenici s objemem 0,7 l je třeba ohřívat 6 minut. Tyto časy vynásobíte počtem sklenic a vyjde nám výsledná doba potřebná k zavaření. Pokud tedy zavařujete například 3 sklenice s obsahem 0,7 l, bude to trvat 18 minut.


Zavařování v troubě i myčce nádobí

    Sklenice naplněné do poloviny třeným těstem důkladně uzavřeme víčky a těsto pak při teplotě 100° Celsia 120 minut pečeme i zavařujeme v klasickém zavařovacím hrnci s vodou. Pak sklenice necháme pomalu vychladnout.
    Asi nejvíce rozšířeným způsobem zavařování je sterilizace dobře uzavřených sklenic v horké vodě ve větším hrnci. Pokud ale zavařujete často, pak se určitě vyplatí pořízení a používání zavařovacího hrnce s mnoha různými funkcemi. Další možností, vhodnou především pro ty, kdo nemají velký hrnec a nebo zavařují opravdu jen občas, je zavařování v klasické plynové nebo elektrické, ale i mikrovlnné, troubě. I tímto způsobem je možné zavařit v podstatě úplně vše… Málo rozšířenou možností je zavařování v myčce nádobí, ale i tento způsob můžete bez obav vyzkoušet.
    Většina z nás zavařuje kompoty, marmelády, džemy, přesnídávky, ale i houby nebo maso a další potraviny ve velkém nebo speciálním zavařovacím hrnci. Možností, jak zavařovat, je ale víc - vyzkoušejte například zavařování v troubě nebo myčce nádobí!


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Připravíme si klasické třené těsto, kterým naplníme jen do poloviny zavařovací sklenice. Větší množství těsta ve sklenici být nemůže, protože při pečení zvětšuje svůj objem. Sklenice před vložením těsta mírně vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
    Zavařování v mikrovlnné troubě je velmi moderní, rychlou a úspornou možností, navíc vám přijde vhod, když máte k zavaření jen několik sklenic. Pokud máte strach, že by víčka mohla v mikrovlnce jiskřit, ujišťujeme vás, že jsou k tomuto použití vhodná klasická víčka i uzávěry twist off.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00