Jak na věc


zapečené brambory s mletým masem a se zelím

Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Pak je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. V míse smícháme s moukou. Přidáme vejce, pepř, sůl, zázvor, těsto dobře vypracujeme a dáme na pomoučněný vál. Vyválíme z něj 2 tenké válečky o průměru přibližně 5-6 cm. Ostrým nožem krájíme dílky asi 1,5 cm silné a z nich prsty vytvarujeme malé šišky. Ty poskládáme do máslem (1 lžíce) vytřené zapékací mísy, pokapeme je rozpuštěným máslem (1,5 lžíce).
    Nejvíce úrazů vzniká v domácnosti. Mějte na paměti, že pracujete s horkými ingrediencemi, a tudíž se před prací zamyslete nad tím, jestli třeba není v dosahu dítě, které by na sebe sterilovací vařící nádobu zvrhlo.


Lasagne s lilkem a čerstvými rajčaty

     Pak je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. V míse smícháme s moukou. Přidáme vejce, pepř, sůl, zázvor, těsto dobře vypracujeme a dáme na pomoučněný vál. Vyválíme z něj 2 tenké válečky o průměru přibližně 5-6 cm. Ostrým nožem krájíme dílky asi 1,5 cm silné a z nich prsty vytvarujeme malé šišky. Ty poskládáme do máslem (1 lžíce) vytřené zapékací mísy, pokapeme je rozpuštěným máslem (1,5 lžíce).
    Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý, Česnek, Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
    Zapečené těstoviny patří k nejmilovanějším a nejrychlejším jídlům, přitom vždycky vypadají tak, že jste si s nimi dali patřičnou práci. Nemusíte je připravovat zvlášť, naopak skvěle uplatníte zbylé povařené těstoviny. Vrstvit můžete s jednoduchou rajčatovou omáčkou, bešamelem a různými druhy sýra. Poslední vrstvu by měl tvořit sýr.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Jako jediná odměna od Vás je uznání, že to děláme dobře. Pokud si to myslíte, přidejte se k nám na facebooku.

    Pho bo (čti "pfá bó") polévka je hit součastnosti. Pokud budete postupovat podle našeho videa, bude pro vás její výroba docela jednoduchá. Nejdříve si přečtěte celý návod, zhlédněte video, a pak již stačí vytisknout ingredience a hurá nakupovat. Naše tipy najdete na konci tohoto receptu.|Tip 1: Vývar dělejte vždy ve větším množství. Nemusíte se bát, že by Vám polévka nechutnala. Vývar lze pohodlně zamrazit. Je to ta nejpracnější věc na celé polévce, ostatní je již v misce za chvilku.|Tip 2: Bylinky se v běžných obchodech shání těžko, když však oslovíte prodejce na vietnamských tržnicích, rádi vám poradí. Pro tuto variantu uvádíme bylinky i ve vietnamštině, každý vietnamec okamžitě ví, o co jde. Nejlepší je zavítat do pražské Sapy - (obrovská vietnamská tržnice), kde seženete opravdu vše. Pokud tuto možnost nemáte, pak věřte, že i ti vietnamští trhovci, kteří mají stánky třeba až u hranic, do Sapy jezdí nakupovat, a tudíž vám bylinky mohou přivézt. Použijte osvědčenou přesvědčovací meto
    Velmi delikatesní pomazánka, kterou máte za pár minut. Stačí uvařit vejce, vše nakrájet a zamíchat.| Pokud do této pomazánky dodáte kilogram vařených brambor, pak máte vynikající salát třeba k nědělnímu řízku. 
    Ruské vejce je výborná a výživná svačinka, kterou si můžete udělat třeba do skleničky do práce, nebo jako rychlou, ale vydatnou večeři k televizi.|Mnozí nevědí, že ruské vejce v žádném případě nemá svůj původ v Rusku, dokonce to prý někteří rusové berou jako urážku. V zahraničí prostě tento název známý není, je to typicky české jídlo. V dobách, kdy ruské vejce vzniklo, se podávalo s vlašským salátem, později se začal zaměňovat za bramborový, který je trochu levnější.
    Naprosto senzační je na zavařování elektrický zavařovací automat, kde nalijeme vodu, nastavíme sterilovací teplotu a délku zavařování. Automat sám již potom zvedá teplotu na námi nastavenou hranici, a jak ji dosáhne, začne odpočítávat čas, po kterém se sám vypne a je hotovo - viz foto.|


Zapečené šišky postup přípravy receptu:

    Citronový beránek nemůže chybět na žádném velikonočním stole. Zde je videonávod krok za krokem, podle něhož zvládne recept i ten, kdo stojí v kuchyňi poprvé.
    Tento salát se hodí jako téměř univerzální příloha k mnoha hlavním jídlům. Také je pro obsah vitamínů a minerálů vhodný jako zdravá svačinka či lehká večeře.
    Mezitím dáme do misky 2 dl smetany a 0,5 litru mléka. Očistíme česnek, který prolisujeme do smetany. Přidáme sůl, vejce, pepř, muškátový oříšek, mletou sladkou červenou a mletou pálivou papriku, vše vyšleháme. Zálivku nalijeme na šišky, zapékáme ještě 10 minut. Omyjeme pažitku s petrželkou a drobně pokrájíme.
    1 lžička návod na domácí výrobu {text:"Tím si zaručíme, že nebude obsahovat glutaman, ani jiné chemikálie.", title: "Proč ji vyrábět doma?"} {text:"Použít můžeme i vegetu obsahující glutaman, ne každý jej však chce do jídla dávat. Rozhodnutí je na každém kuchaři.."} {text:"Co je glutaman sodný se dočtete v sekci: co je to?"}
    Sýr balkánského typu si můžeme doma udělat velmi jednoduše a za pár korun. Napoprvé se řiďte receptem, později si dávku soli můžete upravit. Také můžete experimentovat s různými druhy tvrdého tvarohu.|


Miska na mýdlo KRISTALL oranžová KL-21859 - Kela

    Rychlý, lahodný a energeticky vyvážený ovocný pohár bez chemikálíí a stabilizátorů. Zvládne jej opravdu každý. |Použít můžeme jakékoliv kompotované ovoce, včetně dýně.
     Mezitím dáme do misky 2 dl smetany a 0,5 litru mléka. Očistíme česnek, který prolisujeme do smetany. Přidáme sůl, vejce, pepř, muškátový oříšek, mletou sladkou červenou a mletou pálivou papriku, vše vyšleháme. Zálivku nalijeme na šišky, zapékáme ještě 10 minut. Omyjeme pažitku s petrželkou a drobně pokrájíme.
    Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Mléko plnotučné, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00