Jak na věc


zapečené gnocchi s kuřecím masem kluci v akci

Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Sýrová polévka je lahodný a jemný pokrm, u kterého jediná dražší ingredience je sýr. Šetřit na něm nedoporučujeme, je to klíčová ingredience pro tento recept. Tentokrát se eidamu raději vyhněte.
    1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, slijte. Troubu zahřejte na 200 °C. Ve velkém rendlíku rozpusťte trochu másla. Osmažte na něm žampiony (pár minut), pak je dejte stranou. Rendlík vytřete kuchyňským papírem.2 V rendlíku rozpusťte zbývající máslo, přidejte většinu cibule a nechte ji minutu měknout. Minutu vmíchávejte mouku, pak postupně vlijte mléko, aby vznikla hladká omáčka. Zvyšte plamen a za stálého míchání nechte omáčku pár minut bublat a houstnout. Stáhněte oheň, vmíchejte šunku a většinu sýra, osolte a opepřete podle potřeby.3 Těstoviny a žampiony navrstvěte do velké ohnivzdorné nádoby, přelijte omáčkou a pořádně promíchejte. Posypte zbývajícím sýrem a jarní cibulkou, pak 10 minut pečte dozlatova.
    Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.


Jak vyrobit grilovací koření bez éček?

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Nejvíce úrazů vzniká v domácnosti. Mějte na paměti, že pracujete s horkými ingrediencemi, a tudíž se před prací zamyslete nad tím, jestli třeba není v dosahu dítě, které by na sebe sterilovací vařící nádobu zvrhlo…
    Na dno zapékací mísy vlijeme rajčatovou šťávu, pokračujeme plátky lilku, nastrouhaným parmezánem, lístky bazalky a plátky mozzarelly. Postup opakujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu tvoří omáčka a sýr, který osolíme a opepříme.
    Pokud nedáme papriček do sýra velké kusy, potom se nemusíme bát, že by nám ústa shořela. Jsou vynikající s bramborem, bramborovou kaší, nebo jen tak s tatarkou či kečupem k televizi.|
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Hvězdičky s brusinkami a pistáciemi

    Naprosto senzační je na zavařování elektrický zavařovací automat, kde nalijeme vodu, nastavíme sterilovací teplotu a délku zavařování. Automat sám již potom zvedá teplotu na námi nastavenou hranici, a jak ji dosáhne, začne odpočítávat čas, po kterém se sám vypne a je hotovo - viz foto.|
    Velmi delikatesní pomazánka, kterou máte za pár minut. Stačí uvařit vejce, vše nakrájet a zamíchat.| Pokud do této pomazánky dodáte kilogram vařených brambor, pak máte vynikající salát třeba k nědělnímu řízku. 
    Hlavní výhodou takto vyrobeného koření je, že máme přesně pod kontrolou obsah soli. Pokud totiž kupujete grilovací koření od různých výrobců, obsah soli se někdy velmi výrazně liší. Výrobci jsou schopni totiž do koření namíchat i 70% obsahu soli. Oproti tomu seriozní prodejce, kterému jde o kvalitu přimíchá soli jen asi 10%.
    Tento pokrm jsme před lety objevili ve starém komunistickém časopisu. Protože opravdu stojí za vyzkoušení, tak jsme ho pro vás zpracovali do podoby, ve které ho zvládnou i úplní začátečníci.


Zapečené lilky s parmezánem postup přípravy receptu:

    Před přípravou doporučujeme se řádně fyzicky připravit, neboť strouhání a krájení velkého množství rajčat a cibule dá celkem zabrat. Také můžeme použít stroje, což nám práci hodně ulehčí. Guláš díky zelenině nepotřebuje speciální zahuštění, jeho chuť je svěží a lehce pikantní.
     Na dno zapékací mísy vlijeme rajčatovou šťávu, pokračujeme plátky lilku, nastrouhaným parmezánem, lístky bazalky a plátky mozzarelly. Postup opakujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu tvoří omáčka a sýr, který osolíme a opepříme.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00