Jak na věc


zaměstnanci ministerstva vnitra

Co dělat s problémovými zaměstnanci

    Zachovejte si písemné důkazy o tom, co všechno jste udělali pro rozvoj svých zaměstnanců. Může se jednat o vaše samotné koučování či školení v jiném podniku, vždycky je dobré mít doklad, že jste se problémovým zaměstnancům věnovali. Myslete na budoucnost.
    Neříkejte svým zaměstnancům, že se vám nelíbí jejich postoj. Tato věta není objektivní, vyjadřuje váš subjektivní názor a nespecifikuje, s čím vlastně nejste spokojeni. Vždy buďte objektivní, když popisujete chování nebo výsledky a kvalitu práce svých zaměstnanců. Důležité je, aby jejich cíle byly měřitelné, specifické, vyčíslitelné a zdokumentované písemně.
    Dbejte na to, aby vámi vytvořené cíle a úkoly byly jasné a jednoduše pochopitelné. Aby zaměstnanci vždy přesně věděli, co se od nich očekává a co mají za úkol. Věřte, že problémový zaměstnanec změní přístup. Získáte tak motivaci k většímu úsilí pomáhat a také z vás bude vaše víra vyzařovat a bude to mít na danou osobu pozitivní efekt.
    Ne nadarmo se říká, co není zapsané, to se nestalo. Také pokud budete chtít zaměstnance propustit, potřebujete k tomu dokumentaci, která prokáže, že jste ho varovali, že dostal napomenut. Nikdy nemůžete bez rizika propustit zaměstnance bez řádné dokumentace.


Balíček Můj iPodnikatel vám s tím pomůže!

    Snažte se nemyslet na to, že se problémový zaměstnanec vždy divně tváří, dá ruce v bok a kroutí očima, když mu delegujete nějakou práci. Nesoustřeďte se na jeho chování. Raději se zabývejte fakty, tedy výsledky jeho práce. Vysvětlete dotyčnému pracovníkovi rozdíl mezi tím, co dělá a tím, co je potřeba, aby dělal. Čím více budete podrobnější v detailech, tím lepšího efektu dosáhnete. Nedostatky však probírejte pouze v soukromí, ne před ostatními zaměstnanci. Také se ujistěte, že jim zaměstnanci rozumějí. Pouhé pokyvování hlavou nemusí nic znamenat, dávejte kontrolní otázky, které vás ujistí.
    Jak se staví byznys se šnečím masem, nebo jak se buduje pivovar v regionu, kde se tradičně pije spíše víno? Dozvíte se v novém čísle Starting UP. Kromě toho jsme dali dohromady pár tipů pro začínající podnikatele - to, aby věděli do čeho jdou. Určitě si nenechte ujít nový článek Evy Vejvodové o generaci tzv. tyrkysových firem, které boří zažité stereotypy ...
     Zaregistrujte svůj e-mail a objevte 30 chyb v prvním roce podnikání, které mohou stát vaše podnikání život, pokud se z nich nyní nepoučíte. E-book dostanete e-mailem.
    Odpověď na otázku jak řídit své zaměstnance (tím spíše ty problémové) by chtěla znát většina z vedoucích pracovníků či majitelů drobných firem a podnikatelů. Tento článek shrnuje 10 doporučení, které vám pomohou při snaze o zlepšení špatné výkonnosti zaměstnance.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00