Jak na věc


zajimavosti o jížní africe

Domácí bonbony pro malé i velké mlsouny

    Jistě to také znáte. Ve snaze dobře zásobit svou rodinu nakoupíte celý pytel rohlíků nebo housek, bagety, velký pecen chleba, balík toustového chleba a k tomu třeba ještě nějaké celozrnné pečivo. K večeři se nesní ani polovina,spousta jídla zbyde. Druhý den se ještě dá jíst, ale o den později už je pečivo dobré leda tak pro hospodářská zvířata. Anebo ne?
    Zajímavé rady, návody, výstrahy od záchranářů, krajů, obcí i jednotlivých odborných resortů pro veřejnost, jak se chovat v případech nouze nebo jak takovýmto nouzovým situacím účinně předcházet.Přejít na web
    Víte, co je to Mariina lázeň? Pokud čekáte něco z oblasti lázeňství nebo wellness, musíme vás zklamat. Pomůžeme ale těm, kteří v cizojazyčných receptech narazili na baine-marie nebo baño María a netušili, o co jde. Rozhodně však nečekejte nic závratného, jedná se o obyčejnou vodní lázeň.
    Jste vyhlášení grilovanými steaky a zeleninou a grilovačky pořádáte tak často, že už vás to začíná nudit? Myslíte si, že v oblasti grilování vás už nemůže nic překvapit? To se vsaďte, že může! Sestavili jsme pro vás přehled deseti potravin, které by vás rozhodně nenapadlo grilovat, ačkoliv chutnají skvěle.


Miska smalt - 12 cm, červená, dekor kočka - Orion

    Děti by měly jíst hodně ovoce a zeleniny, mnohem raději si však načnou pytlík bonbonů. Ty obsahují nejen spoustu cukru, díky němuž se z vašeho dítka může stát pěkný otesánek, ale také další nebezpečné látky, jako jsou umělá barviva a konzervanty. Nejlepší by bylo bonbony vůbec nekupovat, to by ale bylo s dětmi k nevydržení. Naštěstí je možné doma vyrobit chutné bonbony, které jsou pro organismus mnohem lepší než ty kupované.
    Z obalů sušenek, nanuků, kávy a vůbec všech potravin na nás koukají symboly a značky. Málokdy si je prohlížíme, to je ale chyba. Kromě informace o recyklovatelnosti obalu se z těchto malých obrázků dozvíme také, zda je výrobek bezlepkový, veganský, vyrobený ze surovin z českých farem nebo vyprodukovaný férově někde hodně daleko.
    Náhodou jste našli v lednici jídlo, o kterém už ani nevíte, že jste ho kupovali, a po letmém pohledu na datum na obalu ho hned házíte do koše. Dělá to tak většina Čechů, a to je jedním z důvodů, proč na každého z nás připadá 70 kg vyprodukovaného potravinového odpadu ročně. Napadlo vás ale někdy, že tyto potraviny ještě nemusí být zkažené?
    Věříte horoskopům? Možná ne vždy přijdete k penězům nebo potkáte nového partnera, jak vám předpovídají horoskopy v novinách a televizi, ale datum narození vás může v životě dost ovlivňovat. Každé znamení zvěrokruhu je spojeno s určitou povahou, oblíbenými činnostmi i stravovacími návyky.


Mariina lázeň aneb Když se žena zabývá alchymií

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Recepty nás nabádají „oloupejte jablka“, „očistěte mrkve“ a „z chřestu odlomte zaschlé konce“, co ale udělat se vzniklými zbytky, to nám málokdy prozradí. A tak je většinou bez milosti vyhodíme. Existují ale i způsoby, jak odřezky efektivně zužitkovat a dokonce tím i ušetřit peníze a udělat něco pro své zdraví.
    Není žádným tajemstvím, že stravování studentů na vysokoškolských kolejích ve většině případů rozhodně není ideální. V menze se ne vždy vaří chutně, na pravidelné donáškové služby nebývají peníze, a tak studenti často končí u polévek ze sáčku a jiných polotovarů.
    I mistr tesař se někdy utne. A stejně tak se i těm nejzkušenějším z nás může stát, že přesolí polévku, vysuší maso nebo to přeženou s kořením. Když vás něco takového potká, nemusíte hned panikařit a pokažené jídlo vyhazovat, naštěstí existuje pár fint, jak obtížnou situaci vyřešit a nehodu zamaskovat. Chcete vědět, jaké triky to jsou?


Nerezový hrnec 6,1l se skleněnou poklicí PRESTIGE - Lamart

    Rozhodli jste se upéct dort nebo řezy, připravili si všechny ingredience, ale ouha – kuchyňská váha odmítá spolupracovat. Co teď? Nemusíte se vzdávat a běžet do cukrárny, množství surovin je možné odměřit i s pomocí běžného kuchyňského vybavení.
    Jídlo bez koření si jen sotva dovedeme představit, vždyť by bylo mdlé a bez výrazné chuti. Před několika stoletími by si ale většina z nás nemohla dovolit koření každodenně používat. A i když dnes pořídíme pytlíček koření za pár korun v každé sámošce, stále existují druhy, za které se platí zlatem. Víte, jaká koření jsou ta nejdražší?
    Ne nadarmo se říká, že česká kuchyně je kuchyní omáček. Vždyť podstatná část pokrmů, na které jsme po právu hrdí, jsou právě omáčky. Ty ale musí mít požadovanou konzistenci, které docílíme správným zahuštěním. Způsobů zahuštění nejen omáček, ale i polévek je velké množství, a v dnešním článku se s nimi seznámíme.


I jídlo má svůj horoskop: Stravování podle zvěrokruhu

    Věda je dnes na vzestupu a daří se jí hledat taková řešení, o nichž bychom před několika lety prohlásili, že jsou nemožná. A to dokonce i v oblasti gastronomie. Momentálně vědci na různých místech světa pracují na zdokonalení a celkové proměně živočišné výroby. Představte si, že přijdete do supermarketu, budete si vybírat čerstvé maso, a přitom budete vědět, že kvůli vašemu obědu nezemřelo jediné zvíře. Jak je to možné?
    Každému domácímu kuchaři se jednou za čas stane, že musí uvařit pro větší množství lidí, než na jaké je zvyklý. Většinou se to stává, když někdo z rodiny slaví narozeniny, promoci, svatbu nebo když se rodina sejde, aby oslavila vánoční či velikonoční svátky. Příprava takové hostiny může být pro ty, kteří jsou zvyklí vařit jen pro dvě nebo tři osoby, náročné a stresující. Ale nejen pro ně, vícechodové menu je obtížným úkolem i pro zkušené kuchaře. Jedním z nejdůležitějších a nejobtížnějších součástí přípravy je už samotné sestavení menu.
    Většina krušnohorských obcí v okolí Božího Daru na české i na německé straně vznikla za účelem těžby nerostného bohatství. Někdejší těžbu dnes už připomínají jen opuštěné doly a expozice několika muzeí. Krušné hory však měly a stále mají mnohé jiné přednosti. Krása zdejší přírody a atmosféra malebných obcí inspirovala nejednoho umělce. Pojďte je s námi objevit...


10 potravin, které jste ještě negrilovali

    V poslední době je velkým tématem plýtvání potravinami. Ačkoliv se to může zdát překvapivé, domácnosti jsou zodpovědné za více než polovinu vyprodukovaného odpadu z jídla. Proto je důležité, abychom vše, co nakoupíme, stihli včas spotřebovat, anebo potraviny uchovali na později. Jedním z nejlepších způsobů, jak zastavit zkázu jídla, je zmrazení.
    Málokoho z nás asi při nedělním obědě napadne, že by ho mohl zabít. Naše jídlo nám nanejvýš zvýší hladinu cholesterolu, a pokud nebylo úplně čerstvé, může nás čekat delší pobyt na toaletě. Na různých místech světa se ale jí pokrmy, které mohou způsobit smrt. Které to jsou a proč jsou tak populární, to se dozvíte v tomto článku.
    Ať už přijíždíte na Boží Dar z jakéhokoliv důvodu, doporučujeme vám navštívit několik zajímavostí přímo ve městě nebo v jeho blízkém okolí. Historii této části Krušných hor a další zajímavosti popisují í expozice místního i okolních muzeí. Krásu tajemné horské přírody můžete objevovat třeba na naučných stezkách. Děti se určitě rády vypraví po stopách Ježíška...
    Ať už pečete dort, litý moučník na plech, povidlové buchty nebo třeba rohlíky, musíte do těsta přidat něco, co ho učiní lehkým a vzdušným, co do něj dostane bublinky vzduchu. Existuje hned několik způsobů, jak kýženého výsledku dosáhnout, každý má své výhody i nevýhody.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Vybavená spíž je základem každé kuchyně, nákup trvanlivých potravin do zásoby vám může ušetřit čas, peníze i obalový materiál. Navíc víte, že vždycky dokážete ze surovin, které máte doma, uvařit chutný oběd či večeři. Problém nastává, když vaši spižírnu navštíví nevítaní hosti. A nemáme na mysli děti hledající nějakou sladkost, nýbrž škůdce z třídy hmyzu.
    Stánky prodávající kelímky s různobarevnými tekutinami, želé kuličkami na dně a pěkně tlustým brčkem dnes potkáte téměř v každém obchodním centru. Pokud máte doma teenagera, patrně je znáte velmi dobře, bubble tea, jak se tomuto nápoji říká, je mezi mladými neobyčejně populární.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00