Jak na věc


zařízení na vaření povidel

Zařízení kuchyně profi a plně fun..

    Pěstování gerber je určitě hodně oblíbenou činností mnohých milovníků krásných květin. Tyto krásné květiny jsou doslova ozdobou mnohých zahradnictví a prodejen s květinami. Jednou ze základních součástí sortimentu takovýchto obchodů jsou určitě jak klasické gerbery, tak i gerbery v květináči. Druhá ...
    Koření dnes opět s postupem času získávají velkou oblibu. Zejména se jedná o klasická koření, která jsou vyloženě pouze sušena a získávána čistě z přírody. Lidé si chtějí okořenit své jídlo něčím, co vyloženě vzešlo z přírody a ne směsí koření obohacenou o některé umělé látky, které sice prodlužují ...


Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Slušovice

    Kdysi jsem znala pouze možnost v kotli s míchacím zařízením, ale postupem času kdy se životní styl lidí rychle mění, lidová zařízení zanikají a lidi, kteří ve starých domech taková zařízení měli, vymřeli, jsem přistoupila k vaření povidel doma (pokud seženu švestky). Vyzkoušela jsem metodu "na plechu v troubě", bez míchání a s klidem potvrdím, že systém funguje, žádné nádobí nekončí v popelnici, míchání je minimální, necpu tam mnoho cukru, jediné co s dobře tepelně zpracovanými švestkami udělám, tak je v závěru procesu (cca po 1,5 - 2 hod. = podle množství) kdy už mají odpařenou všechnu zbytečnou vodu, rozmixuji tyčovým mixerem. Případně dodám podle vlastního uvážení cukr, nechám ještě prohřát a krátce probublat v troubě a plním do nahřátých sklenic. Jsou výborné, husté, od kotlíkových k nerozeznání. Těžko v dnešní době shánět kotlíky a 20kg švestek . Poznámka: vodu nedávám,. Na co? švestky mají své šťávy dost.
    Udírna je snem mnohých mužů a žen, kteří vlastní zahrady. Právě jednoduchá udírna totiž umí vykouzlit doslova divy, a to jak s masem, tak i s různými uzeninami a sýrem. Takové domácí vyuzená klobáska z udírny anebo kuřecí kýty připravované v kouři rozhodně mluví za své. Spousty lidí odradí od těchto...


Váš průvodce světem moderních zahrad

    5 kg přezrálých švestek semlít (nejlépe na masovém mlýnku) + 1 kg cukru + 1/4 litru 8% octa. Zamíchat a nechat v chladu 3 dny odstát.Pak vařit (a míchat) do té doby, než vařečka nechává na dně cestičku. Pak je hotovo.Podle zralosti to trvá cca 5-6 hodin. A pokud máte elektrický smaltovaný zavařovací hrnec a nastavíte si teplotu 80 stupňů, při míchání Vám ruka neupadne. Klidně to taky na 15 minut ztlumte na 40 stupňů, dejte si oběd (kafe, cigárko, frťana a pod.). Pak se to sice o něco prodlouží, ale za den je máte na 100% hotová. Po obvyklém naplnění do sklínek je dobré druhý den zkontrolovat poklepem víčka a ty co se Vám nezdají nechat tak 20 minut ohřát na 80 stupňů a převíčkovat.Dělám to tak několik let a zásobuji i rodinu - lepší zatím nesehnali.Z výše uvedeného množství je zpravidla 10 sklenic 300 ml. Ta práce za to stojí a nic ji nenahradí, veškeré pokusy s bezpracnými povidly chuťově neobstojí. Tak.
    Tímto bychom chtěli velmi poděkovat našemu sousedovi panu Novotnému, Pitín č. 88 za zakoupení nových ovocných stromků, které jsme vysadili v areálu našeho zařízení.
    Zhůvěřilé a absurdní, víc než čtvrtina přidaného cukru! Povidla jsou jen ta, v nichž není přidaný cukr. Proč taky? Připadají vám snad čerstvé švestky málo sladké? A tady je navíc máte v koncentrátu...
    V posledních letech se věnujeme práci s dětmi, které pomáhají s úpravou zeleně u zahrádkářské budovy, starají se o záhonky a jsou rády, když s koncem léta sklidí i nějakou svou vypěstovanou zeleninu, která jim určitě víc chutná. Přitom si udělají táborák a opečou špekáčky.
    Bromélie patří mezi velmi krásné tropické rostliny, které si již začínají hledat své pevné místo v oblasti domácích evropských zahrad. Záleží pouze na pěstiteli, do jaké míry je ochoten podstoupit riziko pěstování této krásné na podmínky poměrně náročné rostliny. Pokud se ale člověk nebojí, tak mu p...


Jednoduchý návod na pěstování bromélie

    Tohle je zbytečné. Povidla se mohou uvařit i bez míchání - 2,5 kg najemno nakrájených švestek dát do hrnce s tlustým dnem (anebo do teflonáče), třeba i položit na plotýnku a za čtyři hodiny stačí přimíchat cukr a ocet dle chuti - ze zkušenosti se nepřilepí, a kdo chce, může je ještě dodatečně rozmixovat. Je třeba ale počítat s tím, že v okamžiku, kdy se začnou míchat, musí se od té doby míchat pořád - takže když je po 4ech hodinách NEmíchání osladíte cukrem a zamícháte, je potřeba je co nejdřív odstavit, páč pak se musí míchat pořád. Taky je dobré, když švestky odpeckujete den před vařením, pak není třeba přidávat zbytečně vodu.
    Mnozí lidé určitě nechtějí na nic čekat a určitě nehodlají být pozadu v pěstování paprik anebo pěstování rajčat. Jestliže není zahrádkář líný, určitě si vypěstuje papriky či rajčata přímo ze semínka a nekoupí si již předpěstované rostlinky z některého obchodu nabízejícího zahradní materiál a zboží s...
    Vzhledem k tomu, že našimi členy jsou především starší občané, spolupracujeme s dalšími spolky a sdruženími v obci, především se Sborem dobrovolných hasičů Pitín.


Co potřebuje k pěstování gerbera v květináči

    Návod sice dobrý,ale jen určitou skupinu.Vy hned většinu čtenářů od vaření povidel odradíte.Ve které běžné domácnosti mají kotel,míchací zařízení s elektromotorem a navíc kvalitní pec?Toto určitě není vámi doporučený základ pro výrobu opravdu dobrých povidel.Stačí kvalitní velký kastrol(záleží na množství švestek)dřevěná vařečka a jakýkoliv sporák.Já mám to štěstí,že mám k dispozici i klasická kamna,která byla na každé chalupě.Nejprve po odpeckování švestky rozemelu a pak dám vařit s trochou vody.......Nemusím ani povidla pasírovat.
    Rozemleté švestky vaříme v pekáči za stálého míchání až protlak zhoustne a odpaří se šťáva. Nejlépe druhý den přidáme cukr Na 5 kg hmoty 2kg cukru kvůli konzervaci. Za stálého míchání odpařujeme zbylou vodu ještě asi 1/2 dne. Poté plníme do sklenic nebo do kameninových hrnců jako naše babičky.Kvůli chuti můžeme přidat do vaření jádra ze švestkových pecek a do již hotových povidel přidáme trochu rumu kvůli konzervaci. Takto uvařená povidla vydrží i několik let.Nahoře vykrystalizovaný cukr není na závadu.


Ještě krok a domácí povidla jsou hotová!

    Základní organizace ČZS Pitín má 29 členů + 7 dětí. Podařilo se nám zbudovat a dokončit veškeré stavební práce na zahrádkářské budově. Vybudované automatické zařízení na vaření povidel je v provozu již několik sezón. Všichni ti, kteří toto zařízení na vaření povidel využívají, jsou velice spokojeni. Ve vlastnictví organizace je také malotraktor, nabíječka baterií, výkonné ponorné čerpadlo a další. Nabízíme provedení prací malotraktorem nebo výpůjčku našeho zařízení všem občanům, kteří by projevili zájem. Veškeré schůze a zasedání se konají ve vlastní zasedací místnosti.
    Ochrana ovocných stromů a keřů je velmi diskutovanou záležitostí. Zejména v jarním období, kdy se stromy pomalu, ale jistě chystají k rozpuku, je třeba vybrat ten správný postřik a jednotlivé stromy jím ošetřit. Problém je v tom, jaký postřik ovocných stromů ovšem zvolit! Postřiků je v nabídce obcho...
    Krásně kvetoucí amarylky jsou chloubou každého pěstitele. Mějte na paměti, že tyto nádherné květiny potřebují specifické podmínky a dostatečnou péči, kterou předejdete chorobám. Návod k pěstování amarylis se dozvíte v následujícím příspěvku.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00