Jak na věc


závitky v rýžovém papíru

Levandulový gel na praní barevného prádla

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Nebojte se, že by vám upadla ústa, tolik to zase nepálí, jde spíše o lehce pálivý pokrm, který mohou i větší děti. Máte - li ale rádi ostřejší jídla, pak toto je opravdová lahůdka! |
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Složení těchto výborných rybích karbanátků budete mít plně pod kontrolou. Za pár korun tak budete mít spoustu zdravého pokrmu bez jakýchkoliv chemikálií.|Když dostanete rybu od rybáře, bude pokrm téměř zadarmo.|Rybí karbanátky můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle. Pokud však budete karbanátky mrazit, nepoužívejte pro přípravu mražené maso.
    Rychlá kližka, kterou pomocí masoxu dochutíme raz dva. | Pokud nechcete používat masox, pak pro vás máme tento recept zpracovaný pomocí klasických koření ZDE.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Možná se vám v minulosti stalo, že vám někdo naservíroval špatně dochucené, nedobré granule, při jejichž konzumaci jste museli sehrát divadlo, aby hostitelé nepoznali, jak moc vaše chuťové buňky trpí. Pokud k tomuto skutečně došlo, měla by od vás soja dostat ještě jednu šanci. Ona totiž za kuchařovo amatérství nemůže. Vše o soje se dozvíte ZDE.
    Ovocné košíčky s želatinou podle tohoto videonávodu zvládne i úplný začátečník. Cena bude nesrovnatelně nižší než v obchodu, navíc budou obsahovat ovoce přesně podle vašich představ.
    Na polovině sádla osmahneme polovinu nakrájené cibule, přidáme na kousky nakrájenou šunku, brambory a okurky. Vše mírně osolíme, opepříme a smícháme s vejci.
    Hydroxid sodný je silně hydroskopická látka. V praxi to znamená, že obal ihned po odvážení uzavřeme, jinak nám tato látka během několika vteřin nasaje vlkost a krystalky se slepí.|


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dosklovata, přidáme závitky a zprudka je opečeme ze všech stran. Závitky poprášíme mouku, opečeme, podlijeme 2 dl masového vývaru a zvolna dusíme 45 minut. Měkké závitky vyjmeme, zbavíme provázku, zabalíme je do alobalu a uchováme v teple.Do omáčky vmícháme zbylou hořčici, zalijeme zbylým vývarem, přivedeme k varu, zahustíme moukou prošlehanou se smetanou a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 8 minut. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a oříškem másla. Závitky vložíme do omáčky a necháme je prohřát. Podáváme s rýží nebo knedlíky.
    Vždy sypeme hydroxid do vody, nikdy vodu nelijeme do hydroxidu! Nastala by prudká chemická reakce - okamžitý var tekutiny se silným prskáním. Pokud budete však hydroxid sypat do vody, nic takového nehrozí. Sklenice nebo jiná nádoba by měla vydržet teplotu kolem 90°C, jelikož se tekutina silně zahřeje. Pokud budete dodržovat tyto zásady, je výroba mýdla bezpečná, a nic Vám nehrozí. |
    Naklepané plátky masa osolíme a opepříme. Potřeme je hořčicí a poklademe proužky slaniny a vejci nakrájenými na čtvrtky a srolujeme do malých rolek. Každou rolku zajistíme režnou nití, kovovou jehlou nebo párátkem.


Vepřový závitek plněný kysaným zelím

    1 Maso překryjte plastovým sáčkem a rozklepejte (na sílu asi 5 mm). Z obou stran osolte a opepřete. Posypte nahrubo strouhaným sýrem a na něj rozložte plátky uzeného. Pak zarolujte a spíchněte párátkem.2 Závitky položte vedle sebe do pekáčku a zalijte polovinou smetany. Posypte zbytky sýra, který vám zbyl po závitcích na prkénku. Dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte asi 30–40 minut dozlatova, podle potřeby podlévejte zbylou smetanou. V polovině pečení můžete závitky obrátit.3 Podávejte s bramborovou kaší (recept podle Apetitu) a přelité omáčkou, která vám vznikla ze smetany a přebytečného sýra na dně pekáčku.
     Na polovině sádla osmahneme polovinu nakrájené cibule, přidáme na kousky nakrájenou šunku, brambory a okurky. Vše mírně osolíme, opepříme a smícháme s vejci.
    Pokud vybereme málo tučné maso, pak je pokrm poměrně vyvážený a tím dietní. Množství tuku dále snížíme orestováním masa na kvalitní pánvi, která potřebuje jen velmi malé množství oleje, nebo téměř žádný.|
    Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Nejdůležitější ochranné prostředky jsou brýle a rukavice. Pracujeme se silnou zásaditou látkou, potřísnění by mohlo vyvolat poranění oka i kůže. V žádném případě by něměly při práci na tomto receptu být přítomny děti.|

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00