Jak na věc


vynikající recety na vánoční cukroví

Přes 60800 receptů na jednom místě

    Zelené pesto - Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Původ pesta se klade do oblasti Ligurie v severní Itálii, přídomek genovese má podle severoitalského města Janov (Genova).
    Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém moždíři dřevěnou paličkou.. Do nich se dále přidává sůl, česnek, parmezán nebo jiný drobně strouhaný ovčí sýr a piniové oříšky, nakonec ještě olivový olej.
    Jiný druh pesta, pesto alla siciliana (pesto rosso - červené pesto) obsahuje místo bazalky sušená rajčata. U něj je složení a postup přípravy trochu jiný než u zeleného pesta. Místo čerstvých bazalkových listů přidáváme kromě sušených rajčat ještě pepř. V hmoždíři nebo mixéru vše rozetřeme na pastu, pak se přidají ostatní ingredience jako u zeleného pesta a nakonec olej až do dosažení požadované konzistence.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Podle tradičního italského způsobu se bazalkové listy v mramorovém hmoždíři rozdrtí a rozetřou dřevěnou paličkou. Do bazalky se pak přidává sůl a česnek, parmezán, jiný drobně strouhaný ovčí sýr Pecorino a piniové oříšky, Nakonec se podle potřeby dolévá olivový olej.  Přísady by se měly rozmělnit také v hmoždíři, mohou se ale připravit i s tyčovým mixérem.
     Kořenící pastu zvanou pesto lze velmi jednoduše připravit v hmoždíři nebo mixéru. Rozlišujeme pesto zelené a červené. Základem zeleného je bazalka, červeného sušená rajčata.
    Nejlepším receptem je čerstvě připravené pesto se špagetami. Podle klasického receptu z okolí Boloně se špagety vaří a podávají s několika nakrájenými bramborami. Pesto však lze konzumovat i s chlebem, saláty, sýrem apod. Není vhodné jej ohřívat, neboť bazalka při vysoké teplotě hořkne. Chutná ale výborně ke všem těstovinám, grilovaným rybám či vařenému masu. Zjemňuje husté i jednoduché polévky a dolaďuje omáčky.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00