Jak na věc


vepřový guláš maďarský

Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    4 Jakmile je maso měkké a kůže začne zlátnout, pekáč odklopte a dopečte dozlatova a dokřupava. Maso vyjměte a podle potřeby šťávu v pekáči trochu odpařte, nebo naopak dolijte vodou a povařte.
    1 lžička návod na domácí výrobu {text:"Tím si zaručíme, že nebude obsahovat glutaman, ani jiné chemikálie.", title: "Proč ji vyrábět doma?"} {text:"Použít můžeme i vegetu obsahující glutaman, ne každý jej však chce do jídla dávat. Rozhodnutí je na každém kuchaři.."} {text:"Co je glutaman sodný se dočtete v sekci: co je to?"}
    Konec pečení poznáte tak, že když do makovce píchnete špejlí a vytáhnete ji nelepivou, máte hotovo. Testujte takto moučníky nejen na krajích, ale i uprostřed.
    Toto je opravdu vynikající pokrm. Příprava je přitom velmi snadná a tak podle našeho videa ji zvládne opravdu každý. | Pokrm je vynikající s bramborem, bramborovou kaší, šťouchanými brambory, chlebem i pečivem.


mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Vynikající beránek, kterého v obchodě nekoupíte! Proč platit v obchodě tolik, když si ho doma vyrobíte za pár korun, navíc bez chemie a neošizený o drahé ingredience? {text:"Ano, pokud ošidíme drahé ingredience jako ořechy, kandované ovoce a čokoládu, pak se dostaneme s cenou na polovinu. Jelikož se ale nechceme ošidit, tak za stejnou cenu jako v obchodě získáme moučník, který je o 2 stupně kvality výše.", title: "Bude beránek určitě levnější než z obchodu?"} 
    2 Housky pokropte většinou mléka. Vejce osolte, opepřete a přilijte do mísy k houskám. Přidejte bylinky, muškátový květ a máslo. Promíchejte, a je-li třeba, přilijte zbylé mléko.
    Spousty chlapů jako hora, se svaly jako Herkules, mi přiznalo, že krupicovou kaši neměli 20, 30 i 40let a že by si ji zase někdy - třeba jen tak trochu na chuť dali. Někteří to ale nepřiznají, přesto kdyby věděli jak na to, tak by si ji, až nebude nikdo doma, potají uklohnili. Tak právě pro ně je určen dnešní recept !
    Maso osolíme, opepříme a promícháme s oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibulí a s utřeným česnekem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení občas zamícháme a dbáme, aby se nepřipálila cibule.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Segedínský guláš podle babičky Hanky

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    1 Rozpalte troubu na 170 °C. Maso otřete a z kratší strany ho v půlce vodorovně prořízněte a vytvořte kapsu na náplň po celé délce i šířce masa. Dejte pozor, abyste neprořízli kraje. Osolte a sůl vmasírujte do masa i kůže.
    U tohoto receptu nám přichází mnoho ohlasů na množství vody. Někteří píší, že vody je moc, jiní zase málo. Velmi záleží na tom, jak je mouka uchovávána, od jakého výrobce apod. Proto tekutinu dávejte vždy postupně!|
    V rozpáleném tuku osmažíme do zlatova cibuli, přidáme mletou papriku, vepřovou plec na kostky a osolíme, dusíme ve vlastní šťávě a později podléváme jen malinko vodou. K téměř měkkému masu přidáme oloupaná rajčata a pokrájené papriky. Dusíme do měkka.
     Maso osolíme, opepříme a promícháme s oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibulí a s utřeným česnekem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení občas zamícháme a dbáme, aby se nepřipálila cibule.


Cheesecake s hruškovo - medovým přelivem

    Také Vás štve, když si jdete koupit chléb, přinesete ho domů a on je vlastně nepoživatelný? Tedy pokud ho vůbec k večeru, když se potácíte urvaní z práce mají... A pokud už ho mají a je jakž takž dobrý, pak druhý nebo třetí den jej jíte se sebezapřením? To nás vedlo k sepsání tohoto skvělého a odzkoušeného receptu. Týden bude lahodný, ale tak dlouho stejně neodolá Vašim chuťovým buňkám a upečete si další...|
    3 Otvor v mase roztáhněte, kapsu naplňte nádivkou a zašijte nití. Bůček položte do pekáče kůží dolů, posypte polovinou kmínu, podlijte 200 ml vody, přikryjte pekáčkem či alobalem a vložte do trouby. Pečte asi hodinu, pak maso obraťte a napařenou kůži nařízněte jako mřížku na menší čtverečky. Posypte zbylým kmínem a pečte další hodinu. Maso občas přelijte vypečenou šťávou. Je-li třeba, podlijte trochou vody.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00