Jak na věc


vepřové vepřové v mrkvi

Rendlík plný mrkve a vepřového masa

    Výborná lahůdka s jednoduchou přípravou. Recept zvládne opravdu každý.  |Pokrm servírujeme s chlebem, salátem na všechny způsoby, nebo prostě jen tak. 
     Omyté vepřové maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme polovinu sádla, přidáme maso a rychle je opečeme. Zalijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme.
    Horem a dolem, toto je skvělý recept na přípravu vepřového masa, který je dostatečně rychlý a výsledek zároveň pěkně vypadá, takže ho bez obav můžete nabídnout i návštěvě.
    Nejvíce úrazů vzniká v domácnosti. Mějte na paměti, že pracujete s horkými ingrediencemi, a tudíž se před prací zamyslete nad tím, jestli třeba není v dosahu dítě, které by na sebe sterilovací vařící nádobu zvrhlo.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Nekupujme hotové směsi, které obsahují cukr, kyselinu citronovou, maltodextrin a různá aromata. Kupujme pouze balení, do kterého vidíme. V onom balení bychom měli vidět pouze kousky nadrceného koření jako je hřebíček, badyán, skořice a podobně. Rozhodně bychom se měli vyhýbat směsím s cukrem, protože vlastně kupujeme předražený cukr, stabilizátory a podobně. Čisté koření je možná o trochu dražší, ale balení nám vydrží na mnoho skleniček nápoje, oproti tomu směsi s cukrem jsou jen na jednu láhev.|
    Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    2 Do uvolněného hrnce přidejte 50g másla a opečte na něm cibuli do světle zlatavé barvy; trvá to asi 6 minut. Přidejte odložené kostky masa a zalijte částí vývaru nebo vodou tak, aby bylo maso jen částečně ponořené, a přiklopené duste doměkka asi hodinu. Podle potřeby během dušení maso podlévejte vývarem nebo vodou.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


vepřové v mrkvi { podle romana vaňka }

    Výsledkem je šťavnatá pečeně, která vám při pečení krásně provoní celý dům. Tymián s dijonskou hořčicí se skvěle doplňují  a vytvářejí harmonickou chuť. Byla jsem překvapená jak jednoduchá a rychlá byla příprava, i samotné pečení. Jediná věc, na kterou si musíte dávat pozor, je doba pečení. Maso je libové a velmi jednoduše byste ho mohli vysušit. A to by byla věčná škoda!
    Ochutíme rozetřeným česnekem a mletým pepřem, osolíme. Podlijeme vodou a podusíme. Do poloměkkého masa vmícháme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, podlijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka.
    1 Kostky masa osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte lžíci oleje a opékejte na něm maso dozlatova ze všech stran (pokud je masa víc, než se vejde na dno, rozdělte ho do více dávek). Opečené maso vyjměte a odložte.
    4 Když je maso téměř měkké (asi 15 minut před koncem dušení), přisypte do hrnce nakrájenou mrkev, okořeňte muškátovým květem, přidejte jíšku, rozmíchejte ji a případně zřeďte zbylým vývarem nebo vodou.
    Máte za to, že byste s ním doma moc nezabodovali? Když koupíte dobré maso a budete-li se řídit naším návodem, zaručeně se zasadíte o napravení pošramocené pověsti vepřového s mrkví.


Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Pokud vybereme málo tučné maso, pak je pokrm poměrně vyvážený a tím dietní. Množství tuku dále snížíme orestováním masa na kvalitní pánvi, která potřebuje jen velmi malé množství oleje, nebo téměř žádný.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Příkladem kvalitního koření, které neobsahuje žádné podivné stabilizátory a "vylepšovadla"  je firma Rojíkovo koření. Jejich výrobek je pouze směs kvalitního koření namíchaná ve vhodném poměru. Proto jsme jej použili v našem videoreceptu.
    Toto vepřové v mrkvi chutná přesně tak, jak ho dělá moje milovaná mamča. Jen tam nedává muškátový oříšek, ale pokud ho dáte skutečně jenom špetku, dodá mu zajímavou chuť.  Podle Romana Vaňka lze připravit i s hovězím, což jsem ale ještě nezkoušela. V každém případě by bylo třeba prodloužit dobu vaření alespoň jednou tolik, aby bylo maso dostatečně měkké. Nejlépe chutná s vařeným bramborem.


Losos v papilotě s koprovým dresinkem

    Plecko nakrájíme na kostky, na tuku dusíme, aby pustilo co nejvíce šťávy, přidáme mrkev na kolečka, kari koření, sůl, mušk.květ, společně dusíme do měkka. Zahustíme trochou hl.mouky, pokud se Vám zdá, že je to moc řidké. Příloha: brambory, černý chléb
    Místo másla můžeme použít olivový olej, ovšem počítejme s tím, že výsledná  chuť se posune úplně jinam. Na to česká populace není zvyklá, a proto tato kombinace v českém kraji není moc oblíbená. To mohou potvrdit i autoři tohoto článku z vlastní zkušenosti - moc nám to nejede.|
    5 Hotové jídlo dosolte podle chuti, případně chuť dotáhněte špetkou cukru, pokud je to třeba. Vypněte plotýnku a v hrnci rozmíchejte zbylý kousek studeného másla pro zjemnění chuti. Podávejte s vařenými bramborami posypanými nasekanou pažitkou a omaštěnými máslem.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Vepřové dušené v mrkvi postup přípravy receptu:

    Naprosto senzační je na zavařování elektrický zavařovací automat, kde nalijeme vodu, nastavíme sterilovací teplotu a délku zavařování. Automat sám již potom zvedá teplotu na námi nastavenou hranici, a jak ji dosáhne, začne odpočítávat čas, po kterém se sám vypne a je hotovo - viz foto.|
    Slaninu nakrájíme na nudličky, rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Vmícháme na kostky pokrájené vepřové maso a po všech stranách je opečeme.
    Dnes jsem vařil pro děti a manželku která se nám vrátila s třetím zlatíčkem z porodnice a všichni se po tomto jídle mohli utlouct. Tento recept je nejlepší jaký jsme vyzkoušeli. Zítra se chystáme na americké donuty podle Vašeho receptu. Určitě se povedou stejně dobře jako toto jídlo…
    Jakou hustotu kaše si zvolíte je jen a jen na Vás. Také mléko můžete zvolit s různým obsahem tuku. Jako vždy je toto jen základní návod, který si každý kuchař rozvine podle svého citu a fantazie.|


Dara už to nevydržela a pustila se do Rytmuse! Co zpěvačku tolik vytočilo?

    Když jím toto jídlo, tak se vždycky vrátím do svého dětství. Byla to stálice na našem rodinném stole a moje milovaná mamča ho někdy dělala smíchané dohromady a někdy maso a mrkev samostatně. Nechápu, proč jsem jí nikdy nekoukala pod ruku, jak to připravuje a proč jsem to jídlo poprvé udělala až podle Vaňkovy kuchařky. Ale lepší dříve nežli později.
    Omyté vepřové maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme polovinu sádla, přidáme maso a rychle je opečeme. Zalijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme.
    Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Tak se mi tvé úžasně vypadající masisko právě dopéká v troubě. Doufám, že se povede! V řeznictví měli dnes jen kotletu o asi poloviční hmotnosti a já se spletla a namatlala na to maso celou dávku směsi:(, tak snad to bude k jídlu!:)


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Ve statistikách jsem četla, že vepřové u nás patří mezi nejoblíbenější maso, a že průměrný Čech ho sní za rok asi 42 kg. Naše rodina se sice do statistik nevejde, protože vepřového jíme poměrně málo, ale když už s ním vařím, tak s ním vařím ráda. Vaří, resp. peče se rychle, výborně se k němu hodí brambory, cibule, kořenová zelenina jako např. mrkev, a skvěle ho ochutíte jen hořčicí a základním kořením. Přesně jako v tomto receptu.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00