Jak na věc


vdolky z kynutého těsta

Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

     Do mísy vsypeme mouku, osolíme, přidáme cukr, žloutky, rozehřáté máslo, vlijeme vzešlý kvásek a zbytek vlahého mléka. Vypracujeme husté těsto a necháme vykynout.
    Z vykynutého těsta odkrajujeme pomoučenou lžící kousky, které klademe na vál posypaný moukou. Pak je rukou zakulatíme v bochánek, zploštíme a klademe na pomaštěný plech. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem či bílkem nebo jen oslazeným mlékem. Můžeme posypat mákem nebo kmínem se solí a dáme péci.
    Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
     Tuk rozehřejeme v kastrolu, vdolky do něho klademe horní stranou dolů a smažíme na středně silném ohni. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, aby přebytečný tuk odkapal.
    Čočku přes noc namočíme, druhý den propláchneme a uvaříme téměř doměkka. Na pánvi připravíme jíšku - rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a krátce opražíme. Do mírně zchladlé polévky za stálého míchání přidáme jíšku, přivedeme k bodu varu, osolíme, necháme provařit, přidáme smetanu, opět necháme krátce provařit. Na závěr dochutíme utřeným česnekem a octem.


Bramborové vdolečky se zavařeninou

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Do mísy vsypeme mouku, osolíme, přidáme cukr, žloutky, rozehřáté máslo, vlijeme vzešlý kvásek a zbytek vlahého mléka. Vypracujeme husté těsto a necháme vykynout.
    Pojem kyselé chuti má pro každého z nás jiné hranice. Tato polévka ji má mít jemně navinulou, avšak podle vaší libovůle dolaďte polévku octem více či méně, tak jak jste zvyklí, jakou máte náladu či jaký další chod po polévce následuje. Další místní specialitkou jsou pečené vdolky, měkké jak peřinky a k čočce se přikusují místo chleba. Jsou tak dobré, že se dají jíst i samotné nebo je můžete druhý den k snídani namazat třeba jablkovými povidly.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, rozmícháme, přisypeme trochu mouky a necháme 15 – 20 minut vykynout. Přidáme vejce, olej a postupně vmícháváme oba druhy mouky. Na plech vymazaný olejem klademe vdolky, které vykrajujeme polévkovou lžící namočenou v oleji. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, v půli pečení vdolky potřeme olejem.
    Tuk rozehřejeme v kastrolu, vdolky do něho klademe horní stranou dolů a smažíme na středně silném ohni. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, aby přebytečný tuk odkapal.
    1 Smíchejte v míse 100 ml mléka, 2 lžičky cukru a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek; trvá to asi 10 minut. Jakmile se na něm vytvoří bubliny, smíchejte ho se zbylým mlékem, cukrem, moukou, solí, citronovou kůrou, žloutkem a máslem. Vypracujte měkké těsto. Nechte ho asi hodinu kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
    2 Z vykynutého těsta vykrajujte lžící stejné kousky, vytvarujte z nich bochánky a nechte je ještě kynout na máslem potřeném plechu (nebo ho můžete vyložit pečicím papírem).

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00