Jak na věc


výpečky z kolene a bůčku

Kotletka na smetaně s domácími hranolky

    Konzervu necháme nejprve při pokojové teplotě trošku povolit, aby se nám lépe zpracovávala. Obsah konzervy rozmačkáme vidličkou, přidáme najemno nasekanou okurku, nadrobno nakrájenou cibulku a spojíme hořčicí. Promícháme a necháme dobře odležet.
    Bůček upečeme a necháme řádně vychladnout, kdy výpečky rozhodně nevyhazujeme, neb jsou to nejlepší a  dáme zatím stranou. Maso poté umeleme s cibulí a propojíme s výpečky (sádlem) do správné konzistence. Ochutíme drceným kmínem a s česnekem utřeným se solí. Necháme řádně odležet v chladu.
    Je tady Silvestr, den plný veselí a hlavně dobrého jídla a pití. Však si přiznejme, kdy jindy děláme tolik druhů chlebíčků, jednohubek a jiných teplých i studených chuťovek než právě v tento den. Často pak při přípravě pohoštění využíváme různé druhy salátů a pomazánek. A právě druhé zmiňované si teď připomeneme, a sice nejprve to budou pomazánky masové, které zejména muži jistě ocení.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00