Jak na věc


uzeniny brněnská

Boloňské špagety s mletým masem

    Popis přípravy:Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál
    Ingredience na 2 porce:150 g červené papriky90 g kuskusu200 ml zeleninového vývaru12 g černých oliv80 g sýra feta50 g cukety80 g žluté papriky70 g cherry rajčat10 ml olivového oleje50 g šalotkysůl a pepř bazalkaPopis přípravy:Kuskus zalijeme vroucím vývarem a necháme zhruba deset minut pod pokličkou stát. Veškerá tekutina by se během toho měla vstřebat. Papriku si mezitím rozkrojíme na polovinu, očistíme, zakápneme olivovým... Číst dál
    Popis přípravy:V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.


Nepečený dort ze zakysané smetany

    Ingredience na 6 porcí:3,5 kg husa1 kg šalotky100 ml červeného vína2 lžíce rajčatového protlaku2 bobkové listy4 kuličky nového koření6 kuliček černého koření1 svitek celé skořicešpetka muškátového oříškuolivový olejPopis přípravy:Husu naporcujeme – vyřízneme prsa a rozkrájíme je ještě na 2-3 kusy, oddělíme stehna a rozdělíme je na paličky a horní stehna. Všechny kusy masa zprudka opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Naskládáme je do velkého hrnce se... Číst dál
    Ingredience na 6 porcí:400-500 g fusilli nebo jiných krátkých těstovin80 g mladého baby špenátu2 pěkná červená jablka (Jazz, Gala nebo Pink Lady)3 lžíce mandlových lupínků4 jarní cibulky100 g jemného sýra s modrou plísní2 lžíce červeného vinného octa2 lžíce panenského olivového olejemořská sůl a čerstvě mletý pepřPopis přípravy:Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a necháme vychladnout rozprostřené na utěrce. Pokud spěcháme, můžeme je schladit pod tekoucí studenou... Číst dál
    Popis přípravy:Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00