Jak na věc


tradiční menu na vánoční svátky

Stačí se přihlásit nebo registrovat

     Nejdříve upečeme jedlé kaštany, které pak oloupeme, rozmačkáme a dáme do mísy k připravované nádivce. Na nádivku potřebujeme pokrájená krůtí játra...
    Zahrada by měla být především o rostlinách jejich správné kombinaci, měla by být součástí přírody a částečně s ní splynout. Z toho vyplývá potřeba průběžné péče o zahradu. Připadá mi nesmyslné pravidelné ořezávání okrajů trávníku, tvarování keřů do prapodivných tvarů, hubení každé sedmikrásky v trávníku, vytváření ornamentů z barevné kůry a štěrků.
    Připravíme si 1,5 l vody. Oloupaný česnek utřený se solí rozmícháme ve vodě, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, majoránku a část sádla a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 15 minut. Když jsou brambory měkké, zavaříme rozšlehaná vejce. Dochutíme solí, polévkovým kořením a špetkou pepře. Do jednotlivých porcí přikládáme na kostičky osmažený chleba.


Anglická cibulová paštika s jablky

    1 Houby dejte do menšího kastrůlku a zalijte je vodou tak, aby byly ponořené. Přiveďte k varu. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte na kostičky, očistěte mrkev, celer a petržel a vše pokrájejte nadrobno. Pórek podélně rozpulte a pořádně vypláchněte, aby v něm nezůstala hlína nebo písek, a pokrájejte ho na půlkolečka. Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Jakmile houby začnou bublat, slijte z nich vodu, nalijte čistou a znovu přiveďte k varu.2 V polévkovém hrnci rozehřejte máslo s olejem a osmahněte na něm doměkka cibuli, trvá to asi čtyři minuty. Pak přisypte mouku a míchejte tak dlouho, až získáte tmavě zlatou jíšku. Zalijte jí 1,25 l studené vody.3 Do polévky přidejte brambory, vlijte povařené sušené houby i s vodou, osolte a vařte asi deset až patnáct minut. Pak přidejte mrkev, celer, petržel a většinu pórku. Stranou si nechte trochu zeleného pórku a do polévky ho přidejte až úplně před koncem vaření. Do hrnce prolisujte česnek a přisypte majoránku. Vařte asi čtyři minuty, pak p
    Je logické, že záhony je potřeba vyplet, ostříhat odkvetlé květiny, zalévat, připravit na zimu. Tyto práce by však měly být relaxací a odpočinkem (i když to může být občas pěkná dřina). Pokud práce na zahradě člověka baví a pozoruje přírodu, časem zjistí, že je lepší s přírodou spolupracovat a ne s ní neustále bojovat. Tradiční zahrada nemusí být neustále dokonale ošetřená, ale musí působit harmonicky, člověk by se v ní měl cítit příjemně. V podstatě nikdy nebude hotová, stále se bude vyvíjet, měnit, každý rok nás něčím překvapí.
    kompostér, umístěný ve vhodné části zahrady – správně vyrobený kompost je to nejlepší, co můžete na pěstovaní rostlin použít. V minulosti neexistovaly žádné „zázračné“ rašelinové substráty v barevných pytlích, používal se kompost, hnůj, písek a obyčejná zemina.


Přidávat recepty mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Pojem tradiční zahrada nelze zaměňovat za označení „Přírodní zahrada“, která musí splňovat přísná pravidla, to je jeden extrém. Druhým extrémem je vzhled většiny nově zakládaných zahrad – živé ploty z jehličnatých dřevin, nelogické a zbytečné zpevněné plochy a zídky, hromady kamení (imitace skalky), několik dřišťálů, stříbrný smrk a japonský javor. To vše zasypané barevnou kůrou, ohraničenou plastovým obrubníkem od přísně sekaného trávníku. Pokud na to majitel zahrady má, jsou vysazeny vzrostlé solitérní stromy, nejlépe tvarované a co nejhustěji. Tady naopak neplatí vůbec žádná pravidla.
     Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a...
    Šetřete přírodu a polévku vařte i podávejte v jednom hrnci. Pokud má hrnec kvalitní nepřilnavý povrch, můžete v něm rovnou připravit jíšku a pak ji jen zalít vodou.
    vzrostlý listnatý strom – může být ovocný (jabloň, třešeň, ořešák), nebo okrasný, typický pro danou lokalitu (buk, lípa, javor, jeřabina). Pokud tyto stromy sázíme, je potřeba znát jejich velikost v dospělosti a vybrat jim vhodné místo, aby se staly dominantou zahrady a ne problémem. Zdravý vzrostlý strom vytvoří na zahradě v teplých dech příjemný stín a mikroklima. Určitě je příjemnější posezení pod stromem, než na rozpálené betonové terase.
    půdopokryvné trvalky (kakosty, barvínky, mochny, lesní jahody, mateřídoušky) spolehlivě nahradí mulčování kůrou


Slovenský velikonoční mazanec

    Tradiční zahrada je návratem k něčemu, co zde fungovalo v minulosti, kdy lidé pozemek kolem domu mnohem více využívali. Takové zahrádky si majitelé zakládali sami, používali selský rozum a ne zahradního architekta. Ovocné a okrasné stromy se vysazovali s vědomím, že porostou několik desítek let, byly zde záhony na zeleninu, květiny, drobné ovoce. Nikomu nevadilo, že z listnatých stromů a keřů padá listí, v trávníku kvetou sedmikrásky a pampelišky.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     Maso opláchneme horkou vodou, vložíme do hrnce s vařící vodou, osolíme, přidáme koření, přivedeme k varu, var zmírníme a pod poklicí vaříme. Po půl...
    trvalkové a letničkové záhony - jsou nejtypičtější a nejkrásnější součástí tradiční zahrady, lze použít širokou nabídku trvalek - pivoňky, srdíčka, chrpy, floxy, denivky, třapatky, hvozdíky, levandule, listopadky, podzimní astry, na doplnění se použijí letničky – např. afrikán, ostálka, hledík, slaměnka. Záhon přiláká na zahradu včely, čmeláky, motýly, celý rok pokvete a i při minimální péči bude ozdobou zahrady.


Moje první kuchyně - 12 ks - Apolo77

    travnaté porosty z některé varianty květnatých luk – při intenzivním využívání pozemku lze založit Zelený chodníček z nízkých lučních květin a travin odolných na sešlapávání, který nahradí pravidelně sečený a udržovaný trávník. Pokud si chcete založit skutečnou květnatou louku, kterou budete sekat pouze 3x ročně, je možné si vybrat, dle stanoviště, z mnoha variant - např. Slunná stráňka, Horská louka, Zámecká louka a mnoho dalších zajímavých porostů. Všechny mají jedno společné – v porovnání s běžně zakládanými trávníky vyžadují minimální péči – nevyžadují zálivku, hnojení, vertikutaci a především nepotřebují časté a pravidelné sečení, v době kvetení je to úžasný kus živé přírody.
    Svatý Valentýn,nebo také Silvestrovské oslavy a Nový rok, případně i Hellowen – to vše jsou tradiční dny, které si zaslouží speciální pohoštění, občerstvení i jídla. Recepty pro všechny tyto události najdete v této části. Pokud slavíte i svátek sv. Patrika nebo se chystáte na Masopust a karneval, máme zde recepty i pro tyto příležitosti.
     Uvařená vejce, hermelín a salám nastrouháme nahrubo, cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme se solí. Všechny suroviny promícháme v míse s majonézou...
     Oloupeme a omyjeme jablka s cibulí. Jablka bez jádřinců nakrájíme na tenké plátky, které odložíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Na pomoučeném vále...

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00