Jak na věc


torri antikoncepce

Mobilní aplikace pro připomenutí užívání antikoncepčních pilulek

    Dobrý den Polygynax se používá jako protizánětlivá léčba,resp.na úpravu poševního prostředí ať se tělísko nezavádí do případného zánětlivého terénu a Spasmopan je spasmolytikum + analgetikum, které užijete před zavedením aby nebylo bolestivé a byla jste správně uvolněná.
    Dobrý den.Ráda bych věděla váš názor.Mám 44 let a jako antikoncepci sem měla zavedenou danu a to 2 krát a menstruace byla 4 dny potom sem si nechala zavést Mirenu s hormonem na doporučení lékařky ,že nebudu menstruovat vůbec ,ale ouha celou dobu pravidelně a dost krvácím /asi po roce zavedení sem začala krvácet hodně až 10 dnů lékařka dala ascorutin a trochu se to zmírnilo/ -v dubnu bude končit pětileté období a musím řešit opět co dál.Přešla sem k jiné lékařce a říkala že kdyby se zavedla nová mirena hlouběji snad bych neměla tedy krvácet.Jinak sem s touto antikoncepcí spokojena ,ale přesto mě zajímá váš názor zda jít opět do drahého tělíska.Děkuji za odpověď.


Samoobslužné vyšetření děložního čípku

    Dobrý den, po nechráněném sexu s přítelem jsem včera užila Postinor. Nejednalo se o 100% ejakulaci dovnitř, ale spíše se obávám kapiček. V lékárně mi lékárnice řekla, že se berou pilulky obě dvě naráz. V příbalovém letáku z roku 2015 se nicméně píše, že druhá se bere až za 12hod. Já užila obě tablety najednou zhruba hodinu po styku, mohl se narušit účinek? Děkuji za odpověď
    Dobrý den, příbalové letáky zpravidla uvádějí v případě úplného opomenutí pilulky nebo časové prodlevy delší než 12 hodin užívat přípravek dál, ale po dobu 14 dní se chránit doplňkovou metodou.šance na otěhotnění je malá, ale ne nepravděpodobná. Chcete-li mít 100% jistotu doporučuji navštívit svého registrujícího gynekologa
    Riziko těhotenství naštěstí není příliš velké. Pokud byste nedostala další menstruaci, pak si s odstupem cca 1 týdne udělejte těhotenský test, ev. navštivte gynekologa.


Jak dlouho si lze prodlužovat mezimenstruační období

    Dobrý den,chci se zeptat,jestli mám ještě nějakou rozumnou možnost antikoncepce. Jsem alergička,mám alergii téměř na všechno včetně latexu. I po nízkohormonální antikoncepci jsem zvracela, menstruovala jednou za týden a celkově to na můj přecitlivělý organizmus mělo dost špatný vliv.Vyzkoušela jsem x druhů,po žádné jsem nebyla v „použitelném“ stavu. Spermicidní gel mi způsoboval zánět močového měchýře,na což jsem do té doby netrpěla. Teď cca 2 roky používám bezlatexové kondomy,jenže poslední dva měsíce přichází úplně stejné pálení a bolest jako u latexového. Zkusila jsem vyměnit značku,nepomohlo to. Když si jen „dáváme pozor“,je všechno v pořádku.Je mi 24,nemám děti,tělíska se před dětmi bojím, a také toho,že na to zas budu mít nějakou nesnášenlivost. Co s tím? Děkuji, Lucie
    Dobrý den, vzhledem ke skutečnostem které uvádíte a věku je pro Vás nejvhodnější KOMBINACE antikoncepce a prezervativu,tzn. kondomu. Dále doporučuji dořešit cestou gynekologa – nemá-te li je vhodno vyhledat a na základě vyšetření a anamnesy určit konkrétní typ
    Dobrý den,je mi 48 let a dlouhou dobu jsem užívala antikoncepční pilulky Yaz. Moje paní doktorka se nyní rozhodla, že už je užívat nemohu a nabídla mi dvě varianty, první byla nitroděložní tělísko a druhá injekce Depo provera. Vybrala jsem si injekci, bohužel mi k tomu už nic neřekla. Mohla bych se tedy zeptat na nějaké informace o této antikoncepci? Děkuji


Sterilizace jako antikoncepční metoda

    Dobrý den, začala jsem užívat Nuvaring. Zajímalo by mě, zda kroužek může poškodit nějaký lubrikant. Je přece ze silikonu a pokud tuším správně, tak existují lubrikanty, které silikonu nesvědčí. Zajímá mě konkrétní použití se 100% kokosovým olejem. Zajímá mě ještě možnost vytažení kroužku před pohlavním stykem. Dočetla jsem se, že pokud je kroužek méně než 3h mimo pochvu, tak to účinnost nesnižuje. Je tedy možné ho před stykem vytáhnout a po styku vrátit zpět? Děkuji za odpověď.
    Dobrý den, beru antikoncepci Flaya už několik měsíců docela dost poctivě, ale 12. se mi stalo, že jsem na ni úplně zapomněla a vzala si ji až po déle než 12 hodinách a do dneška (19.) už pokračovala zase tak, jak se má.. Ale dneškem mi končí balení a v příbalovém letáčku je psáno, že pokud se nevezme prášků opět 7 dní normálně, má se pokračovat hned v dalším balení.. Jsem na rozpacích zda jsem se do rozmezí 7 dnů vešla, nebo mám rovnou pokračovat dál? Děkuji
    Dobrý den, v sobotu jsem si zapomněla vzít antikoncepci, přišla jsem na to v neděli (po více jak 12 hodinách), tak jsem ihned vzala sobotní a za pár hodin poté nedělní. V letáčku jsem se dočetla, že si poté mam vzít 7 dalších prášků – v platíčku jsem měla už jen 3, tak jsem hned navázala další. Mohu po dobrání sedmi prášků udělat pauzu? Jestli ano, tak pak normálně doberu platíčko a 4 prášky si vezmu z dalšího (aby mi to dalo dohromady 21)? Děkuji


MUDr. Petr Kovář (MUDr. Petr Kovář)

    Dobrý den Pane doktore, svoji prvni pilulku HA Belary jsem si vzala v den menstruace. Pohlavní styk s pritelem jsme meli po skončení MS. Ted 3 prášky pred dobranim platicka mi zacal hnedy vytok s trochou krve. Vcera jsem si vzala posledni pilkulku v platicku a hnedy vytok furt pokračuje. Myslíte ze by to mohla byt nějaká infekce? Nebo se telo jen pripravuje na menstruaci, ktera by mela ted v 7 denní pauze přijít? Nebo už je to snad ona když je tam vždy trochu krve? Prosím poraďte, dekuji 
    Dobrý den, prosím o radu. Rok jsem užívala duphaston pro úpravu menstruace a případného otěhotnění. Tbl jsem brala 16.-25. den cyklu, kdy menstruace se vždy dostavila nejpozději do 29.dne cyklu. V tuto chvíli bxch měla přejít na HA daylette, protože mám nového přítele. Pohlavní styk ani jiný nebyl minimálně 4 měsíce, ale v tuto chvíli jsem 32.den cyklu po vysazení Duphastonu a menses stále nedorazila. Mohu již začít užívat HA, i když menses ještě nezačala? Budu odjíždět do týdne na dovolenou a nerada bych to měla v tuto dobu.Pokud ji začnu brát hned, je možné že už se menses nedostaví a přesto budu chráněna? Nebo musím počkat do 1.dne cyklu. Předpokládám, že by o dovolené mělo dojít i na PS. Předem děkuji za odpověď.A.


Obsah hormonů v antikoncepční pilulce

    Dobrý den, je mi 19 let. Od 16 jsem brala HA Sidreta, byla jsem s ní nad míru spokojena. V osumnácti mi jí doktorka musela změnit na gestagení antikoncepci – TORRI, kvůli vysoké srážlivosti krve. Beru jí už víc jak půl roku, menstruaci při ní nemám. Sice mi po ní padá nadměrné množství vlasů a tvoří se mi akné, ale jinak celkem vyhovuje. Před 3 dny mě začal trápit hustý tmavě žlutý výtok (vždy jsem měla, ale jen málo, nyní je toho opravdu dost). Myslíte, že by mohlo jít o těhotenství?
    Dobrý den, měla bych otázku . Je možné abych měla menstruaci 12 .dní od první tablety antikoncepce ? Mám antikoncepci na 21.dní se 7.denní pauzou která má bejt menstruační ,ale když mám menstruaci teď v pauze bych ji mít neměla nebo ano ? Kdybych antikoncepci vysadila byl by to problém ? Mám antikoncepci Omisson a přijde mi i když to mám 12.den že vubec nepřestávám krvacet … Děkuji
    Dobrý den, s mojí gynekoložkou jsme rozebíraly zavedení nitroděložního tělíska Jaydess, a napsala mi recept na Polygynax a Spasmopan, který si mám vyzvednout a před zavedením tělíska sama použít. Chtěla bych se zeptat, k čemu se to používá a jak by se to mělo využít. Děkuji.
    „Dobrý den, v 2. a 3. týdnu užívání vynechá-li pacientka tabletu, doporučuje se: okamžitě užít vynechanou tabletu, další v plánovaný čas, účinnost by měla být zachována. Nejste-li si vůbec jista doporučuji vyšetření registrujícím gynekologem,případně provedení těhotenského testu.“


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00