Jak na věc


thajské smažené rýžové nudle s kuřecím masem

Poklice pro varné nádobí Jamaika - O 20 cm, sklo-nerez - - Fissler

    Krevety a kousky kuřecího a vepřového masa na špejli (3 ks), podávané s lahodnou arašídovou omáčkou 120,-
    Restované krevety a zelenina (cibule, mrkev a cuketa) v těstíčku, servírované s lehce pikantní, sladko-kyselou omáčkou 255,-
    Kyselo-pikantní polévka s kuřecím masem, houbami, rajčaty, cibulí, provoněná citronovou trávou a Laoskými bylinkami 80,-
    Kyselo-pikantní polévka s kuřecím masem, houbami, rajčaty, cibulí, provoněná citronovou trávou a Laoskými bylinkami a zjemněná kokosovým mlékem 90,-
    Kachní salát ochucený galangalem, citronovou trávou, čerstvým chilli a kafirovými limetovými lístky, posypaný rýžovým prachem 250,-
    Phad Khee Mao Kai - Smažené rýžové nudle s kuřecím masem, česnekem, cibulkou, karotkou, houbami, zelenými fazolkami, čili papričkami a čerstvými listy bazalky


Kořeněná kuřecí stehna v hrášku

    Thajská i méně známá laoská kuchyně jsou obě neuvěřitelně pestré a snoubí se v nich pikantnost s lahodností, ale také lehkost a rychlá příprava pokrmů. Typickými ingrediencemi jsou chilli, zázvor, galgán, limety, citronová tráva, koriandr a bazalka, které musí být vždy výhradně čerstvé – právě používání čerstvých surovin je totiž základním kamenem jak thajské tak laoské kuchyně a i my tuto zásadu beze zbytku ctíme. Pikantnost pokrmů se nejčastěji zjemňuje pomocí kokosového mléka, což je jistě dobrou zprávou pro všechny alergiky na laktózu, či oříšků – zejména arašíd a kešu. Nejběžnější přílohou k masu, rybám i zelenině je pak kvalitní jasmínová rýže, ale některá jídla si zase Thajci a Laosané nedokáží představit bez tzv. lepivé rýže – ta se skvěle hodí například k teplým obědovým salátům. Mezi evropskými konzumenty v oblibě vedou zejména rýžové či skleněné nudle.
    Filet z lososa na restovaném pak čoi v tradiční laoské omáčce (sojová & rybí & ústřicová) 250,-
    Restované rýžové nudle připravené podle tradiční thajské receptury s kuřecím, vepřovým nebo hovězím masem, tofu, arašídy a jarní cibulkou 195,-
    Smažené rýžové placičky (2 ks) plněné vepřovým masem a arašídy zabalené v ledovém salátu a podávané s omáčkou Sukiyaki 90,-


Otvírací doba restaurace:

    Thajské rýžové nudle uvaříme podle návodu. Na wok pánvi rozehřejeme olej, přidámevna plátky pokrájenou cibuli a česnek a lehce orestujeme. Cibuli nahrneme na okraj pánve a přidáme kuřecí maso nakrájené na dvoucentimetrové plátky a opečeme. Poté přidáme loupané krevety, jarní cibulky nakrájené šikmo na 3 cm kousky, chilli papričku a fazolové výhonky. Za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Poté přidáme vařené thajské nudle a za stálého míchání prohřejeme. Nakonec do thajských rýžových nudlí přilijeme rybí omáčku a opepříme. Na talíři thajské rýžové nudle (pečlivě odměřte, je velice slaná), ozdobíme nasekanými arašídy a měsíčky limetky.
    Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Limetka, Nudle rýžové, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Laoská kuřecí polévka na zázvoru s houbami shitake, bambusem a vejcem natvrdo, pojmenovaná podle hlavního města Laosu 80,-
    Restované rýžové nudle připravené podle tradiční thajské receptury s krevetami nebo mořskými plody, tofu, arašídy a jarní cibulkou 250,-
    Tradiční laoská obědová polévka s kuřecím nebo hovězím masem, rýžovými nudlemi, čerstvou zeleninkou, osmaženým česnekem a koriandrem 150,-


Velké obědové polévky / Feu Thoj Ňai

    350 g úzkých plochých thajských rýžových nudlí (rice sticks), 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 200 g kuřecího masa, 150 g středně velkých oloupaných čerstvých krevet, 3 jarní cibulky, 175 g čerstvých fazolových výhonků (bean sprouts), 3 lžíce rybí omáčky (fish sauce), mletý pepř, 3 lžíce nasekaných arašídů, 1 chilli paprička nakrájená na plátky, měsíčky limetky na ozdobu
    Naši hosté se někdy podivují nad kousky tvrdé zeleniny či koření, které nejedí a které na talíři podle nich nemají, co dělat. Jedná se o citronovou trávu, galgán a limetové kafirové listy, jež jsou nedílnou součástí asijské kuchyně, a právě jejich přítomnost je důkazem a zárukou autentičnosti našich pokrmů. V podstatě jde o alternativu našeho bobkového listu či nového koření. Zprvu může být těžké se v asijských surovinách zorientovat, ale po pár jídlech budete bezpečně vědět, do čeho se s chutí zakousnout a co nechat na talíři.
    Kuřecí, vepřový nebo hovězí salát ochucený galangalem, citronovou trávou, čerstvým chilli a kafirovými limetovými lístky, posypaný rýžovým prachem 190,-
    Filet z lososa na zeleném (zeleným pepřem a chilli papričkami obarveném) kari s ananasem, lilkem, mrkví a bylinkami v kokosovém mléce 250-
    Phad Khee Mao Neur - Smažené rýžové nudle s hovězím masem ze svíčkové, česnekem, cibulkou, karotkou, houbami, zelenými fazolkami, čili papričkami a čerstvými listy bazalky


Laoská a thajská kuchyně

    Kousky filetované tresky obalené v mouce s pikantní laoskou omáčkou, zázvorem, paprikou a čerstvým chilli 240,-
    Kyselo-pikantní polévka s krevetami nebo mořskými plody, houbami, rajčaty, cibulí, provoněná citronovou trávou a Laoskými bylinkami 110,-
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Restované krevety v tradiční laoské omáčce (sojová & rybí & ústřicová) se zeleninou 255,-
    Krevetové špízy (3 ks) podávané s lahodnou arašídovou omáčkou a ozdobou z čerstvé zeleniny 130,-
    Nudle připravíme dle návodu na obalu. Mezitím rozpálíme olej ve wok pánvi, na kousky pokrájené maso smícháme, začneme smažit na pánvi. Postupně přidáváme na drobno nakrájenou cibuli, prolisujeme k masu česnek a dochutíme pomocí chilli, pepře a soli.
    Kousky kuřecího masa s variací salátů, jarní cibulkou, čerstvým jablkem, vejcem, sojovými klíčky, mátou a koriandrem 140,-
    Pikantní salát se skleněnými nudlemi, mořskými plody a svěží zeleninkou, přelitý citronovou zálivkou s laoskými bylinkami a posypaný arašídy 195,-


Přidej ji jako první a odměna je tvoje.

    Restované rýžové nudle připravené podle tradiční thajské receptury s tofu, arašídy, sojovými klíčky a jarní cibulkou 175,-
    Filet z lososa na jemném, kurkumou, skořicí a badyánem provoněném žlutém kari s kukuřičnými klásky, fazolovými lusky a bylinkami v kokosovém mléce 250-
    Bramborové kuličky (5 ks) plněné vepřovým masem nebo ve verzi pro vegetariány pouze zeleninkou, přelité sladkokyselou omáčkou a podávané s nudlemi a čerstvou zeleninkou 200,-
    Kyselo-pikantní polévka s krevetami nebo mořskými plody, houbami, rajčaty, cibulí, provoněná citronovou trávou a Laoskými bylinkami a zjemněná kokosovým mlékem 110,-
    Smažené jarní rolky (2 ks) plněné orestovanou zeleninou, podávané se sladkou chilli omáčkou a čerstvou zeleninkou 75,-
    Restované skleněné nudle na laoský způsob s čerstvým chilli, bambusem a kuřecím, vepřovým nebo hovězím masem 235,-
    Grilované kousky kuřete s pikantním salátkem z papáji a rajčátek s nasládlou česnekovo-krevetovou omáčkou, podávané s lepivou rýží a vejcem natvrdo 280,-


Speciality šéfkuchaře / Ahan Phiseth Khong Hongnah

     Nudle připravíme dle návodu na obalu. Mezitím rozpálíme olej ve wok pánvi, na kousky pokrájené maso smícháme, začneme smažit na pánvi. Postupně přidáváme na drobno nakrájenou cibuli, prolisujeme k masu česnek a dochutíme pomocí chilli, pepře a soli.
    „Masový mix“ (kousky kuřecího, vepřového a hovězího masa) s kešu oříšky, cibulkou, chilli papričkou a vejcem natvrdo 190,-
    Restaurace Sabaidy je zařízena v tradičním laoském stylu a také veškerý kuchyňský personál, který pro Vás dennodenně připravuje originální laoské a thajské speciality, je původem z Laosu. Naši kuchaři vaří podle tradičních receptur a používají pouze čerstvé suroviny. Intimní a klidné prostředí restaurace je vhodné nejen pro posezení ve dvou, ale i pro konání rodinných oslav a firemních večírků. V letních měsících mohou hosté využít také prostorné zahrádky s jezírkem, v němž je zastoupena i asijská fauna. Restaurace Sabaidy je již od svého vzniku autentickou oázou exotiky ve světě západní kultury, která poskytuje svým hostům tolik toužený únik z uspěchaného tempa všedního dne, neboť nabízí možnost relaxace spojené s neopakovatelným kulinářským zážitkem.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Zelenina s kousky tofu na pikantnějším červeném nebo jemnějším zeleném kari v kokosovém mléce s bylinkami 160-

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00