Jak na věc


těstovinový salát s červenými fazolemi

Přes 60800 receptů na jednom místě

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Namrzlá brambora je sladká i po osolení. Žádná brambora je nic. Blížily se Velikonoce, kdy je v mnoha domácnostech zvyk připravovat bramborový salát. Ale z čeho? A tehdy šikovné československé hospodyňky našly řešení: místo vařených brambor do salátu použít těstovinová kolínka (kromě nudlí, fleků, makaronů a špaget jiné tvary na trhu nebyly).
    Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Recept na „bramborový salát z kolínek“ (nazvaný jak je u nás nelogickým zvykem náhražkovost pojmenovávat) se šířil všemi kanály. A opravdu se od tradičního receptu lišil jen záměnou kolínek místo brambor. Protože se v té době připravovaly bramborové saláty skutečně štědré, obsahoval i ten těstovinový salát:


LINGUINE ALLA MOLLICA – LINGUINE S ANČOVIČKAMI, KAPARY, OLIVAMI A OPEČENOU STROUHANKOU

    Studené těstovinové saláty připravujeme ponejvíc v létě. Podáváme jako lehké polední jídlo, ke svačině, k večeři. Protože jejich výroba nevyžaduje moc času, kuchařského umění a neklade ani velké nároky na vybavení kuchyně, ocitají se těstovinové saláty zhusta v jídelničku studentů nebo single žijících lidí. Skladba studených těstovinových salátů je v současné době jiná, než když se v Československu objevily poprvé.
    Těstoviny na přípravu salátu se mají uvařit podle italské zásady „na zub“. Nemohou však být uprostřed tvrdé, syrové. Měli by mít tužší konzistenci, než když vaříme těstoviny jako přílohu.
    © 2009 – 2018 NAŠEPENÍZE.CZ s.r.o., všechna práva vyhrazena. Šíření jakéhokoliv obsahu bez předchozího písemného souhlasu provozovatele, nebo vlastníka autorských práv k obsahu je výslovně zakázáno. O nás - kontakty | Podmínky používání | Reklama | Newsletter | RSS články | RSS recepty | Facebook | Přidat na Seznam
    Těstovinové saláty se v některých rodinách zabydlely, ale spíš ne. Comeback zažily až v devadesátých letech, kdy do naší země začaly proudit zahraniční recepty a lidé si přivážely gastronomické poznatky ze zahraničí. Tak se snadno zjistilo, že se těstovinové saláty dají připravit i jinak, než v té hutní podobě z osmdesátých let.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Těstovinový salát s uzenou makrelou

    V české/československé gastronomii neměly těstovinové saláty zastoupení až do roku 1985. Za jejich rozšíření stály ukrutné mrazy, které republiku téměř ochromily v lednu a únoru toho roku. Nejen, že zemi hrozil blackout, nastal dopravní kolaps a školy vyhlašovaly „uhelné prázdniny“. Ve sklepech a skladech také namrzly brambory. Ve státních a družstevních skladech všechny, v domácnostech s hůř izolovanými sklepy téměř všechny. Až do sklizně brambor nových byly všude k dispozici jen brambory namrzlé nebo žádné.
    „Ani byste nepoznali, že to není z brambor“, říkaly už tehdy hospodyňky onu větu, která je dnes předmětem ironických posměšků. Poznalo se to, samozřejmě se to poznalo. Brambora je brambora a žádná těstovina jako brambora nechutná. Ale že by ten salát byl nejedlý, tak to ne.
    Vychladlé těstoviny rozdělíme do talířů, přidáme rovnoměrně oříšky, rajčata a všechny další ingredience. Porci posypeme bazalkou a pár hoblinami parmazánu.
     Vychladlé těstoviny rozdělíme do talířů, přidáme rovnoměrně oříšky, rajčata a všechny další ingredience. Porci posypeme bazalkou a pár hoblinami parmazánu.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00