Jak na věc


těsto na langoše se zakysanou smetanou

KOLIMAXObracečka na palačinky dlouhá 29 cm

    3 Těsto rozválejte opět na plát 25x60cm. Znovu těsto složte na třetiny stejně, jako jste to dělali v předchozím kroku. Otočte o devadesát stupňů po směru hodinových ručiček a převraťte jako v předchozím kroku spodní stranou nahoru a celý postup zopakujte potřetí. Zabalte do potravinářské fólie a dejte do chladničky ztuhnout; trvá to 2–3 hodiny.
    1 V robotu zpracujte mouku, kostičky másla a špetku soli na drobenku. Přilijte 250ml ledové vody smíchané s citronovou šťávou a hněťte, jen až se těsto spojí. Pak vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a vypracujte hladké těsto. Roztlačte ho na silnější placku a zabalte do potravinářské fólie. Dejte přes noc do chladničky.
    Domácí listové těsto vyžaduje trochu úsilí a času, ale jinak je příprava hračka. Náš recept je na cca 1 kg těsta, které však můžete uchovat v mrazáku na příště. Během rozvalování vždy odstraňte přebytečnou mouku, aby těsto nebylo tvrdé. Rovněž dodržujte dobu odležení mezi jednotlivými fázemi rozvalování.


KOLIMAXRoztírací nožík, délka 18 cm

    2 Na pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto na plát 25x60cm tak, aby byl všude stejně silný. Štětečkem odstraňte přebytečnou mouku. Těsto by mělo ležet delší stranou směrem k vám. Střední třetinu těsta pokryjte plátky másla z první kostky. Přes máslo přeložte třetinu těsta zprava. Povrch pokryjte plátky másla ze zbylé kostky a přeložte přes něj zbylou třetinu prázdného těsta zleva. Převraťte těsto (aby strana, která spočívala na pracovní desce, nyní směřovala směrem vzhůru), hřbet mějte nalevo.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00