Jak na věc


těsta na kapry

KOLIMAXObracečka s otvory dlouhá 30 cm

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Rychlá, jednoduchá a levná křupavá čína, kterou vyrobíte za chvíli. | Pokud nemáte čas maso marinovat, přidejte o dvě lžíce citronové šťávy více. Proces marinace se tím velmi urychlí. Nebojte se, i přesto pokrm nebude nijak kyselý.
    Pokud vybereme málo tučné maso, pak je pokrm poměrně vyvážený a tím dietní. Množství tuku dále snížíme orestováním masa na kvalitní pánvi, která potřebuje jen velmi malé množství oleje, nebo téměř žádný.|
    Těsto se vyrábí smícháním několika surovin, nejčastěji mouky, vody a dalších přísad. Těsta se hnětou rukama, případně v elektrickém hnětači, v některých případech se tzv. rozvalují válečkem. Většina těst se tepelně upravuje pečením.
    Velmi rychlý pokrm za pár korun, avšak množstvím vitamínů bohatě nabitý! Podle receptu vyrobíte 1 pořádnou porci, a pokud místo chleba uděláte bramborovou kaši, potom se do sytosti najedí 2 lidé.


KOLIMAXMašlovačka kulatá dlouhá 19 cm

    Naprosto senzační je na zavařování elektrický zavařovací automat, kde nalijeme vodu, nastavíme sterilovací teplotu a délku zavařování. Automat sám již potom zvedá teplotu na námi nastavenou hranici, a jak ji dosáhne, začne odpočítávat čas, po kterém se sám vypne a je hotovo - viz foto.|
    Křehké těsto se připravuje z hladké mouky, másla, cukru a vajec, po jejich smíchání se před další úpravou nechá tzv. odpočinout. Používá se především na pečení cukroví a moučníků.
    Nejvíce úrazů vzniká v domácnosti. Mějte na paměti, že pracujete s horkými ingrediencemi, a tudíž se před prací zamyslete nad tím, jestli třeba není v dosahu dítě, které by na sebe sterilovací vařící nádobu zvrhlo.
    Každý druh těsta se připravuje z jiného poměru různých surovin, které se ve většině případů přidávají k základním ingrediencím, kterými jsou mouka a voda. Některá těsta se mohou dále zpracovat ihned po jejich vytvoření, jiná se nechávají nějakou dobu odpočinout nebo kynout. Každý druh těsta je tak vzhledem k svému složení a přípravě vhodný jen pro určité pekařské produkty, a když se tedy rozhodujeme, co budeme péct, musíme zvolit správné těsto.
    Listové těsto je lehké, křehké kynuté těsto, které obsahuje několik vrstev tuku. Jeho příprava je složitější, dá se ale koupit již hotové v zmrazeném stavu.


KOLIMAXOválná vařečka dlouhá 35 cm

    Starodávný tradiční recept, který se připravoval na mnoho způsobů. |V dávných dobách se také přidávalo zelí, slanina, uzené maso, bylinky atd. Pokrm se vařil také na velikonoční svátky.
    Těsta jsou nutným základem všech pekařských výrobků, ale i mnoha dalších potravin - například knedlíků nebo různých druhů těstovin. Těsta jsou slaná i sladká, kynutá, třená, linecká, listová..., ale také piškotová, tuková, tvarohová, bramborová a mnoho dalších. Všechna mají své specifické složení, a každé se připravuje poněkud jiným způsobem.
    Kynuté těsto je z kuchařského pohledu asi nejvíce náročné, a existuje ho dokonce i několik druhů. Základem všech kynutých těst je kvásek a po vypracování jejich kynutí.
    Lahodná a rychle hotová houbová polévka nejen pro vegetariány, ale všechny milovníky kopru. |Pokud dbáme na dietu, pak dáme do polévky o něco méně smetany, nebo použijeme méně tučnou.
    Tvarohové těsto je těžší a používá se především na pečení bábovek. Připravit ho je už trochu složitější a je nutné přesně dodržovat vyzkoušené recepty.  


KOLIMAXPalička na maso hranatá, délka 26 cm

    Medové těsto má velmi specifickou chuť i konzistenci. Pečou se z něho různé plněné i neplněné perníky a perníčky, ale také zvláštní dekorační zdobené cukroví.
    Odpalované těsto se při pečení se „nafukuje“ a uvnitř zůstane duté. Je velmi křehké, pečou se z něho různé druhy pečiva, které se i plní sladkou nebo slanou náplní.
    Bramborové těsto se používá na výrobu knedlíků, placek, noků, šišek nebo taštiček. Základní suroviny jsou uvařené brambory, mouka a vejce, z kterých se smíchá tvárné vláčné těsto.
    Sýr balkánského typu si můžeme doma udělat velmi jednoduše a za pár korun. Napoprvé se řiďte receptem, později si dávku soli můžete upravit. Také můžete experimentovat s různými druhy tvrdého tvarohu.|

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00