Jak na věc


srnčí medailonky recepty

Tagliatelle s kančím ragú a pecorinem di Pienza

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     V hrnci si rozpálíme 2 lžíce oleje s 2 lžícemi másla. Maso obalíme v mouce a zprudka z každé strany restujeme dozlatova. Měkké maso vyjmeme a na ten samý omastek dáme pokrájenou zeleninu a osmažíme ji téměř dozlatova. Přidáme bobkový list, 4 kuličky jalovce, lžičku octa, 0,5 dl vody, promícháme a maso vložíme zpět. Pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 15-20 minut. Do šťávy přimícháme jíšku a vaříme do zhoustnutí 2-4 minuty. Maso vyjmeme, vzniklou omáčku přecedíme do druhého hrnce, přilijeme víno, smetanu, promícháme a prohřejeme.
    Očistíme a omyjeme mrkev, celer a cibuli. Cibuli pokrájíme nadrobno, mrkev s celerem pokrájíme na kostičky. Nakládané sladkokyselé hříbky scedíme z nálevu. Ve smetaně si rozmícháme hořčici. Na pánvi si na rozpálené máslo přimícháme 1 lžíci mouky a usmažíme světlou jíšku.


mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Slaninu nakrájíme na tenké hranolky. Srnčí kýtu (bez kosti) odblaníme, omyjeme, nakrájíme přes vlákno na plátky a plátky prošpikujeme slaninou. Maso osolíme podle chuti (přibližně 0,5 lžíce), posypeme čerstvě pomletým černým pepřem a dáme do chladničky na 1 hodinu odležet.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Česká kuchyně je výborná a rafinovaná, takže se může směle srovnávat se světem! Tvrdí to šéfkuchař Jaroslav Sapík z hostince U Koně v Klokočné a jako důkaz nám předložil návod na srnčí hřbet s perníkovou omáčkou.
     Slaninu nakrájíme na tenké hranolky. Srnčí kýtu (bez kosti) odblaníme, omyjeme, nakrájíme přes vlákno na plátky a plátky prošpikujeme slaninou. Maso osolíme podle chuti (přibližně 0,5 lžíce), posypeme čerstvě pomletým černým pepřem a dáme do chladničky na 1 hodinu odležet.
    Suroviny Džem brusinkový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Srnčí kýta, Hořčice plnotučná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.


Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

     Očistíme a omyjeme mrkev, celer a cibuli. Cibuli pokrájíme nadrobno, mrkev s celerem pokrájíme na kostičky. Nakládané sladkokyselé hříbky scedíme z nálevu. Ve smetaně si rozmícháme hořčici. Na pánvi si na rozpálené máslo přimícháme 1 lžíci mouky a usmažíme světlou jíšku.
    7. KRÁJENÍ Maso pokrájejte na silné plátky – díky úvodnímu opečení bude uvnitř krásně růžové. Na talíř nalijte omáčku.8. FINÁLE Maso spolu s noky a fazolkami naaranžujte na omáčku. Ozdobte tymiánem, datlemi i perníkovými chipsy a podávejte.
    V hrnci si rozpálíme 2 lžíce oleje s 2 lžícemi másla. Maso obalíme v mouce a zprudka z každé strany restujeme dozlatova. Měkké maso vyjmeme a na ten samý omastek dáme pokrájenou zeleninu a osmažíme ji téměř dozlatova. Přidáme bobkový list, 4 kuličky jalovce, lžičku octa, 0,5 dl vody, promícháme a maso vložíme zpět. Pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 15-20 minut. Do šťávy přimícháme jíšku a vaříme do zhoustnutí 2-4 minuty. Maso vyjmeme, vzniklou omáčku přecedíme do druhého hrnce, přilijeme víno, smetanu, promícháme a prohřejeme.


Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.

    1 24 hodin předem si naložte maso (viz Marinování). Marinované a osušené maso osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Polovinu mrkve, celeru, petržele a šalotky nakrájejte nahrubo. Polovinu slaniny nakrájejte na kostičky.2 V kastrolu na 2 lžících oleje zahřívejte 2 lžičky kuliček jalovce, až začnou praskat. Přidejte 50 g slaniny nakrájené na kostičky a minutu opékejte. Pak vhoďte pokrájenou kořenovou zeleninu a šalotku a opékejte další dvě minuty.3 Pomerančovou kůru nakrájejte na tenké nudličky a přidejte k zeleninovému základu. Pak vmíchejte datle, protlak, povidla a opékejte za stálého míchání další dvě minuty. Zalijte srnčím vývarem a scezenou marinádou z červeného vína.4 Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a naložené a okořeněné maso opečte ze všech stran dozlatova, aby se zatáhlo a všechna šťáva při vaření zůstala uvnitř. Přidejte lžičku cukru, a až začne karamelizovat, přilijte koňak.5 Zapalte ho sirkou. Profesionálové nakloní pánev, ze které stoupají alkoholové výpary, k hořáku,
    5. NOKY Z přísad vypracujte hladké těsto. Pomocí 2 lžic tvořte noky a 8 minut je vařte v osolené vodě. Sceďte je, posypte petrželkou a promíchejte s máslem.6. FAZOLKY Do pánve na lžíci oleje vsypte lžičku cukru, přidejte fazolky, osolte a dvě minuty opékejte. Takto budou fazolky pěkně lesklé.
    1. HŘBET Do dobře očištěného a odblaněného srnčího hřbetu udělejte nožem otvory a prošpikujte ho nudličkami slaniny (50 g).2. ZELENINA Pokrájejte nahrubo polovinu mrkve, celeru, petržele a šalotky. Spolu s bobkovým listem, jalovcem i citronem zalijte vínem.3. MARINÁDA Prošpikovaný srnčí hřbet vložte na zeleninu, přidejte bylinky a dolijte zbytkem vína, aby maso bylo ponořené.4. NECHTE v chladu 24 hodin rozležet. Potom přeceďte a tekutinu uchovejte. Maso osušte a pusťte se do vaření.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00