Jak na věc


smažený kapr s kůží

Kuřecí prsa s francouzskou omáčkou

    Tento výrobek jsme popsali pouze proto, že se nám líbil poměr cena a výkon. Reklamu tohoto výrobku si u nás nikdo neobjednal, berte tento článek jako předání praktické zkušennosti s konkrétním výrobkem. Výrobek jsme testovali opravdu zcela nezaujatě.
    © 2009 – 2018 NAŠEPENÍZE.CZ s.r.o., všechna práva vyhrazena. Šíření jakéhokoliv obsahu bez předchozího písemného souhlasu provozovatele, nebo vlastníka autorských práv k obsahu je výslovně zakázáno. O nás - kontakty | Podmínky používání | Reklama | Newsletter | RSS články | RSS recepty | Facebook | Přidat na Seznam
    suroviny: bezový květ- až šestinásobek květů, kolik bude smažených bezů, brambory, strouhanka, mléko, mouka, vejce, sůl, olej,nať čerstvé cibulky, majonéza
    Nejprve oloupat, omýt a očistit brambory. Bezový květ se po otrhání umyje – trhám i se stopkou a stejně tak se stopkou smažím. Lze ale smažit i bez. Připravit si rozmíchané vejce s trochou mléka a soli a na talíř strouhanka. Květ neobaluji v mouce, jen ve vejci s mlékem a pak ve strouhance a to tím způsobem, že si vložím vždy 3 -6 květů na sebe a stonky je různě do sebe zapletu. Vejce nijak nepřichucuji, protože květ sám o sobě je extrémně aromatický.


Smažený soukenický sekaný řízek

    Pokud vybereme málo tučné maso, pak je pokrm poměrně vyvážený a tím dietní. Množství tuku dále snížíme orestováním masa na kvalitní pánvi, která potřebuje jen velmi malé množství oleje, nebo téměř žádný.|
    Kapra obalíme v trojobale – nejdříve v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v hlubší rozpálené pánvi s olejem dozlatova. Usmažené kousky přendáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk.
    Květ pak smažím v rozpáleném tuku hezky až je zlatý – po obou stranách. Přidávám majonézu a do majonézy navíc vmíchávám kefír a nasekanou nať čerstvé cibule.
    Velmi chutná a rychlá varianta špaget. Nejedná se o pravé boloňské špagety, ty jsou daleko složitější. {text:"Pokud omezíte maso, nebo ho zaměníte za málo tučné hovězí, pak je pokrm poměrně dietní."}
    Vaše fotografie kakaové střechy a stejně tak ostatních receptů nám můžete posílat na náš e-mail info@video-recepty.com, nejlepší snímky zařadíme k receptu.
    Pokud zrovna nemáme po ruce gril, pak si vystačíme s kvalitní pánví. Postupujeme stejně, jen teplotu zvolíme kolem 160°C a na pánev žádný olej nedáváme. V krkovici je ho již akorát.


Grilovaná krkovička v pivní marinádě

    Pokud chcete polévku uplně bez chmemie, vybírejte ingredience uvedené v seznamu. Pokud je vám chemie lhostejná, pak můžete sáhnout po uvedených náhražkách.
    Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Jablko nakrájíme na stejně velké kostky jako mrkev, pokapeme citronovou šťávou a přendáme do větší mísy. Postupně přidáváme uvařené a oloupané brambory i vejce, které nakrájíme na menší kostky, rozmrazený hrášek, mrkev a řapíkatý celer, osolíme a opepříme. Přidáme majonézu, zakysanou smetanu a citronovou šťávu. Salát důkladně promícháme a necháme chvíli odpočinout.
    Kláro, smažený bez, to je vzpomínka na dětství, kdy nám ho mamina dělávala nasladko (se skořicovým cukrem nebo marmoškou) a naslano (s česnekem v těstíčku).. Vždycky si otrhala bez a smažila ve velké vestvě oleje a stopky potom odstřihla..:) Byla to mňamka!! :)
    Velmi jednoduchý recept se zaručeným výsledkem. Děti tento recept milují, protože u něj mohou bez nebezpečí pomáhat. Nic totiž nevaříte, jen mícháte a skládáte.|


Česneková sýrová pomázánka s paprikou

    Složení těchto zeleninových kroket budete mít plně pod kontrolou. Za pár korun získáte spoustu zdravého pokrmu bez jakýchkoliv chemikálií. |Zeleninové krokety můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle.
    Na Chalupech se smažilo a smaží kosmatice – bez obalený v palačinkovém těstíčku. Moje maminka tvrdí, že musí být mírně řidší než obvykle. Je pravda, že mi vždy chutnaly jen ty okrajové křupinky a nekřupavé vnitřky jsem nemusela, nebo nechávala.
    Známe ho všichni a všem nám chutná. Jen v obchodě bývá zbytečně drahý, proto si jej vyrobíme doma za zlomek ceny {text:"Ano, pokud ošidíme drahé ingredience jako ořechy, kandované ovoce a čokoládu, pak se dostaneme s cenou na polovinu. Jelikož se ale nechceme ošidit, tak za stejnou cenu jako v obchodě získáme moučník, který je o 2 stupně kvality výše.", title: "Bude chlebíček určitě levnější než z obchodu?"} a hlavně bez éček.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Hovězí steak „Barbecque“ s rozpečeným chlebem

    A k dnešnímu receptu – smažit a vařit se dá z lecčeho a divoká příroda je k tomu ideální, protože když není nápad, stačí se podívat kolem sebe. A dneska to vyhrál smažený bez. Byly doby, kdy jsem bez smažila a říkala si, co na tom lidi vidí, že vše propadne a je to v podstatě jen strouhanka, ale věkem poučena :-), našla jsem tu správnou techniku – nasbírat větší množství květů a obaluje se více květů najednou, to je základ. Takže se nesbírá tolik květů, kolik bude smažených bezů, ale alespoň troj až čtyřnásobek. Klidně i šestinásobek.
    1 kus {text:"Pokud nekoupíte značkový hermelín, ale jeho náhradu, pak ještě více ušetříte. Mezi značkami je velký cenový rozdíl. Chutí jsou si ale všechny podobné, žádný chuťově ošklivý jsme nenašli. "}
    Doma děláme knedlíčky vždy z 500 gramů a zbytek dáme do mrazničky. V tom případě vlastně uděláme 3 dávky. Zbytek zamrazíme buď na tácku a pak kuličky přeložíme do misky, nebo zamrazíme hmotu do mikrotenu a potom polozmrzlé krájíme na trojúhelníčky.|
    Vánočku podle tohoto receptu zvládnete hned napoprvé. Prohlédněte si přiložené video, kde jsme pro vás pletení této pochoutky zpomalili.|Pokud se vám nechce dělat vánočka a přesto na ni máte chuť, pak si udělejte ze stejného těsta domácí mazanec. Návod na jeho výrobu naleznete ZDE.


Vepřová krkovička s bramborem, cibulí, slaninou a zelným salátem

    Těšíme se na bouřku, sušíme tvrdé housky a chleba od návštěvy, co přijela z Prahy a jsme nějací trochu unavení :-) Návštěvu jsme ubezpečili, že klidně může dojet ještě večer, i když potřebuje odpočívat, tady že se nepracuje- pan domácí přidal, že hlavně klíííd, že tady je to jako v rusku- muži přemýšlejí o smyslu života a ženy pracují :-) a návštěva ještě než dojela, naložili jsme jí po cestě na vůz a jeli skládat balíky. Neradno věřit ničemu :-)) za tento malý úskok pak dnes vyndaváme alespoň luky.  Jídla začínají být rychlá, protože se suší, pěstuje, stále ještě učí – přezkoušení se přesunulo až na konec týdne a hlavně- odjela Eliška, ale ona zase pevně doufám na konci týdne dorazí. Zkoušeli jsme to různě, jak jí tady udržet, nakonec se při odchodu i Hugo rozbrečel, ale Eliška odolala a odjela vstříc svému životu. Hned jsme jí nabalili foťák v záruce, ať už ho podruhé dá se stejnou vadou do servisu- neví někdo případně  náhodou, kolikrát musí být věc stejně neopravená, aby se d
    Složení těchto rybích karbanátků budete mít plně pod kontrolou. Za pár korun tak budete mít spoustu zdravého pokrmu bez chemikálií.|Když dostanete rybu od rybáře, bude pokrm téměř zadarmo.|Rybí karbanátky můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle. Pokud však budete karbanátky mrazit, nepoužívejte mražené maso.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00