Jak na věc


smažená ryba v těstíčku z kukuřičného škrobu

Jak na smaženou cibulku doma, rychle, snadno a bohužel ne nutně levně

    K ceně másla a GHÍ se asi nemá cenu vyjadřovat. Ale i v podstatě laciný slunečnicový olej a vepřové sádlo se stanou drahými svou následnou nepoužitelností. Ona totiž cibule je umí tak dokonale ochutit a navonět, že smažit v nich řízky či dokonce hranolky se vám nebude chtít. Cest jak dále je několik.
    Smažená cibulka je ozdoba dobrého jídla a sama o sobě delikatesa jaké není rovno. Kdosi na webu si postěžoval a já už na to výše upozornil, že není křupavá déle než pár minut. No to do ní neměl dávat sůl předem. Stejně tak ale nakonec. Sůl až na talíř, nebo protřepat se solí jako hranolky, ale to už za studena. Berte jako fakt že cibulku dobře usmaženou v podstatě teplota nezajímá.
    V misce si rozšleháme vejce, osolíme, přidáme na jemno nastrouhaný parmazán a promícháme. Plátky cukety obalíme v hladké mouce, ve vejcích se sýrem a nakonec ve strouhance.
    Také zvaná vídeňská. Přiznávám že už jsem zapomněl proč. A věděl jsem to kdysi. Ještě několik let po vyučení v oboru kuchařském. A žádal jsem ji poctivou a křupavou k vídeňské roštené v restauraci Rybí grill Bar v Havířově. A tam ji za dob Husákových opravdu uměli skvělou stejně jako Pstruha na másle.


Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Jako byste chtěli slámu na stohu donutit býti horkou po jednotlivých stéblech. Jedno samo o sobě je jaké je. A i zmrzlé, protože je suché vlastně v ruce neucítíte. Jak tak kousek usmažené cibule.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    1/ Cibuli si nakrájíme, ale raději nakrouháme na tzv V krouhači. Nebo jemu podobném zařízení. Nebo profíci na nářezovém stroji. Ručně tohle prostě neuděláte pokud nejste obzvláště šikovní. obecně řečeno: je to pakárna!
    2/ Tuk si rozpálíme v množství jako na hranolky a cibuli v košíčku do něj vložíme tak jak je (po částech prosím – 150g = 500ml). Stále mícháme a nenecháme slepit. Hlídáme si barvu a protože ji narozdíl od špenátu či fazolků nemůžeme zchladit. Vyjmeme a na ubrousek vysypeme o chvilku dříve, než se zdá býti akurátní.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    No, autor clanku bude nejaky superborec, podla toho tonu akym vsetkych sprdne. Az mi je to smiesne. Myslim, ze jeho sposob sa da robit tak vo friteze, ale doma na panvici, myslim ze si pochutime aj na cibulke obalenej v osolenej a opaprikovanej muke
    Na té cibulce a její přípravě opravdu není nic světoborného. O to více mne překvapily rady na webu doporučující mouku či využívající nesmysly jako je mouka se solí a pepřem a paprikou…
    Znáte ho z řeznictví a je to nejlepší víte li jak s ním zacházet. “Nářezák.” To mám vyzkoušeno obzvláště dík roku strávenému v pizzerii kde jsem karpaccio plátky cibule dával na tuňákovou. Věřte že lepší pak neexistuje.
    >> lehké vyčištění – klidně ihned po cibulce si v tuku usmažíme nějaké topinky. Ten chleba olej jaksi profiltruje (samy o sobě pak budou topinky dosti extrémní chuťově).
    Olej prosím pěkně sice běžně, ale není to správně. Má to být přepuštěné máslo (GHÍ), nebo sádlo. Když píši „jako na hranolky“, nemyslím teplotu nad 180C. Naopak. Aby cibule nezhořkla, bude okolo 160C. Ale to s hranolky domácími celkem dost souhlasí. Ty narozíl od cibule potom dosmažíme při teplotě vyšší. Ta sama je prostě hotová.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Zajímavý nápad a proč tedy ne. Já pořád zůstávám u faktu, že cibule má bát cibule a tak neupravuju chuť. Na druhou stranu dovedu si představit jídla, kam to rozhodně bude pasovat. Takže proč ne
    3/ Na ubrousku pak stále protřepáváme a nejenže necháme všechen tuk dobře odsát. Cibule i dost zchladne. A to je dobře. Výsledkem je velice křehká a dokonale křupavá lahůdka která je vhodná k uložení do lednice v opravdu velkém množství. Skoro jako ta kupovaná. Až na jednu drobnost – nemá pachuť tuku který byl použit. Což nemohu tvrdit o všech co jsem kdy koupil na vyzkoušení. IKEA – relativně v pohodě či spíše bez chuti (speciální postupy a technologie). Pytlíky z marketů – často rybina a podobné smrady.
    Cibulku tak jak je si opravdu můžete odložit v plastikové krabičce do lednice. Uzavřenou víčkem. Já tu poslední, respektive její malinkou část nechávám už více než měsíc. A pozoruji. Je stále stejná. Samozřejmě až na jednu věc. Totiž chuť. Ta poněkud pravidelným pootevřením a přístupem vzduchu i pachů z ostatních věcí v ledničce poněkud chřadne. Křupavost je ale takříkajíc věčná.


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

     V misce si rozšleháme vejce, osolíme, přidáme na jemno nastrouhaný parmazán a promícháme. Plátky cukety obalíme v hladké mouce, ve vejcích se sýrem a nakonec ve strouhance.
    >> v případě sádla není nic na škodu. To s vůní a chutí cibule se nejen hodí na chleba rovnou nebo ve formě například škvarkové pomazánky, ale naprosto dokonale jako základ na drtivou většinu tradičního českého vaření. Tedy do polévek, omáček, zelí atd.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00