Jak na věc


slepice na smetaně

Slepice na smetaně postup přípravy receptu:

    Slepici rozčtvrtíme a potřeme solí. V papiňáku osmahneme na oleji nakrájenou cibulku až zesklovatí, zaprášíme sladkou paprikou, necháme lehce zpěnit a zalejeme vodou. Vložíme čtvrtky slepice i s kůží a slepičí bujón. Přikrejeme víkem a vaříme asi 30 minut. Poté slepici vyjmeme, obereme z kostí a zbavíme kůže. Do šťávy vlejeme smetanu a mouku rozkvedlanou buď v té smetaně, nebo ve vodě a necháme asi 20 min. povařit. Omáčku můžeme zjemnit kouskem másla, popřípadě dosolíme. Poté vložíme obrané maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.
    700 g slepice – bez kůže a krku, 1 citrón, 500 g cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 vrchovaté kávové lžičky mleté papriky, ¾ l vody, 250 ml smetany ke šlehání, 3 lžíce hladké mouky, sůl
    Když je strýc pruďas a manžel zapomnětlivý, to se vám pak dějí hrozné věci... Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1978. Hrají: J. Větrovec, K. Lírová, V. Sloup, L. Vostrčilová a další. Scénář J. Dietl. Kamera J. Novotný. Režie J. Dudek
    Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slepice, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Rozpůlenou slepici uvaříme ve slané vodě se zeleninou doměkka. Vývar použijeme na polévku. Slepici rozporcujeme. V hrnku rozšleháme mléko s česnekem, pepřem, ďábelským kořením a škrobem. Do této směsi naložíme porce slepice asi na 2 hodiny. Pak vymastíme pekáč, rozložíme na něj porce slepice, na každou dáme oříšek másla a dáme zapéci do vyhřáté trouby.
    1 slepice na polévku (asi 1,2 kg), sůl, 1 balíček polévkové zeleniny, 1 bobkový list, 1/2 lžičky kuliček bílého pepře, 3 velké pórky (700 g), 400 g moučných brambor, čerstvě mletý bílý pepř, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, 250 g smetany
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Slepici rozdělíme na čtvrtky, odstraníme kůži a krk. Pak ji osolíme a potřeme citronovou šťávou a dáme pod poklopem do lednice. Čas od času kousky v míse překládáme a poléváme tvořící se šťávou, která se pod kousky masa shromažďuje a zčásti obsahuje citrónovou šťávu. Necháme odpočinout minimálně 12 hodin.


Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

    Očištěnou slepici prošpikujeme částí slaniny, osolíme a na zbytku slaniny a na másle osmahneme na proužky nakrájenou cibuli, na kousky nakrájený celer a přidáme koření. Do pekáče vložíme celou slepici, zalijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme a dusíme v troubě za občasného polévání šťávou a podlévání. Dopečeme bez pokličky dozlatova. Slepici vyjmeme a naporcujeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme. Porce upečené slepice polejeme šťávou a podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným dušeným zelím.
    Slepici omyjeme, vložíme do velkého hrnce, zalijeme osolenou vodou tak, aby byla ponořená a přivedeme k varu. Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Spolu s bobkovým listem a celým pepřem ji přidáme do hrnce k slepici a pod pokličkou na mírném ohni ji 45 – 60 minut vaříme. Nakonec ji necháme zchladnout.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00