Jak na věc


sladké silvestrovské občerstveni

Nádoba na použitý olej z masa 500ml Ibili

    Stále populárnější je u nás mexická kuchyně. Můžete připravit kukuřičné tacos, do kterých si hosté zkombinují směs podle chuti. Vznikne z toho pěkná zábava na silvestrovský večer, kdy jsou na stole naservírované přísady a  každý si vytváří vlastní recepty. Zkuste třeba kuřecí tacos, s hovězím, nebo vegetariánské s guacamole. Avokádový krém slouží také jako výborný dip k tortillovým chipsům. Jídelní stůl můžete ozdobit barevnými papírovými květy či podle vzoru mexické fiesty pověsit barevné girlandy.
    Připravte klasické palačinky z celozrnné mouky na sušší pánvi. Plňte cizrnovou pomazánkou (hummus) - rozmixovaná slitá cizrna, tahini - sezamová pasta, sůl, citrónová šťáva, lisovaný česnek.
    Jednohubky z celozrnného rohlíku potřené lučinou linií. Přiložte čtvereček kvalitní šunky, čtvereček 30% sýra, kolečko sterilované okurky a měsíček cibule. Tyto jednohubky jsou od dětství mé oblíbené.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Smíchejte strouhaný kokos, rozmačkané ovoce nebo džem a vytvarujte kuličky, které dávejte do barevných košíčků. Nechte v lednici vychladnout.
    Brambory nakrájejte na čtvrtiny, vykrojte střed (podobně jako u jablka) a naplňte směsí z tvarohu, zakysané smetany 8%, uzeným lososem a přidejte koření. Pečte do měkka 20-25 minut.


Oslňte návštěvu svým silvestrovským občerstvením 0 0

    Proto si naplánujte nákup a kupujte spíše zdravé a dietnější ingredience (nízkotučný nebo polotučný tvaroh na pomazánky namísto zakysané smetany apod.). To samé platí i o alkoholu.
    Nejprve uvaříme ve vodě vejce natvrdo. Zatímco se vejce vaří, nakrájíme si papriku a pórek na co nejmenší kousky. Uvařená vajíčka necháme vychladnout a oloupeme je, poté vejce přepůlíme a položíme na talíř žloutkem nahoru. Aby nám vejce dobře stála, odřízneme kousek bílku. Nakonec každou půlku vejce osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou paprikou, pórkem a kaviárem. Nakonec vejce zlehka posypeme sladkou paprikou a můžeme servírovat.
    Jednohubky z celozrnného rohlíku potřené polotučným tvarohem a zdobené zelenou olivou. Na tuto kombinaci jsem přišla předevčírem, kdy mě napadlo zkombinovat tvaroh a olivu. Nevěřila jsem, že to může být tak dobré.


Oslňte návštěvu svým silvestrovským občerstvením

    Pokud se rozhodnete pro asijský večer, také existuje spousta předkrmů, které nejsou složité na přípravu. Dnes jsou běžně u nás k sehnání asijské suroviny jako koriandr, citronová tráva či žlutá ředkev. Na stůl k zakousnutí se budou hodit krevetové chipsy a jako jednohubky jarní závitky z rýžového papíru. K závitkům jen nachystejte rýžový papír, misku s vodou a různé varianty náplně. Máte tak také zábavu pro hosty při jejich rolování. Ze začátku to chce trochu cvik, ale na internetu je spousta návodů, jak na to. K nim se hodí dip ze sojové omáčky a burákového másla nebo pikantní rybí omáčka. Podobně hosty zabaví i domácí sushi. Výborné jsou taky masové knedlíčky dim sum. Můžete si také ozdobit místnost kde jíte papírovými lampiony.
    Jednohubky nebo chlebíčky z celozrnné bagety potřené česnekovou pomazánkou (polotučný tvaroh, lisovaný česnek, sůl) a zdobené buď ovocem (půlka hroznového vína, konzervovaná mandarinka) nebo kouskem vlašského ořechu.
    Určitě bych se vyhnula tomu, že se budu přecpávat do půlnoci s tím, že od Nového roku budu hubnout. Dejte si spíše předsevzetí, že už ten večer se budete držet na uzdě a začnete měnit svůj životní styl krok po kroku. Začnete se více hýbat a zamyslíte se nad svým jídelníčkem. Změňte ho tak, abyste ho podobně dodržovali celý život.
    Kdo není úplný odpůrce alkoholu, tak se mu asi těžko vyhněte. Naplánujte si proto, kolik alkoholu a jakého chcete vypít, abyste byli na konci večera spokojeni.
    Letos jste se rozhodli, že budete pořádat silvestrovskou party v klidu domova, ale nevíte jaké občerstvení nachystat, aby byli hosté spokojení? Kupované chlebíčky a brambůrky jistě nikoho neohromí. Příprava domácího občerstvení není nic složitého, je jen trochu náročnější na čas.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Dnes máme Silvestra a určitě se chystáte na přípravu večerního občerstvení. Pokud se chcete vyhnout nechtěnému přejídání, nadbytku alkoholu, mám pro vás pár tipů, jak se tomu vyhnout. Připravila jsem pro vás také zdravé mňamky, které určitě nezklamou. Mohu vám garantovat, že občerstvení jde udělat snadno, rychle, zdravě a chutně.
    Sushi je velmi dietní jídlo a zvládne ho připravit každý. Inspirujte se tímto článkem, kde jsem popisovala výrobu sushi krok po kroku - Jak na domácí přípravu sushi. Sushi můžete naplnit čímkoliv - od masa, ryb, tofu, tempehu nebo zeleniny.
    Žampiony plněné nakrájenou cuketou, špenátem a lískovými oříšky. Zasypeme trochou strouhaného parmazánu a pečeme dozlatova.
    A samozřejmě vám rádi poradíme, jak začít se změnou životního stylu. Od toho nás tu máte a Food Life vám pomůže. Kontaktujte našeho výživového poradce!
    Steak z lososa bez kůže a kostí jemně naškrábeme. Maso potom smícháme v míse s najemno nakrájenou žlutou i červenou cibulí (cibule nemusíme použít celé, záleží na chuti). Po lžičkách vmícháme oba druhy hořčice, směs osolíme a opepříme. Vidličkou vše dobře vymícháme. Nakonec tatarák ochutíme citronovou šťávou.


Silvestrovské občerstvení - zdravě a rychle

    Pokud budete pravidelně doplňovat stůl, aby byl stále plný, asi se nevyhnete uzobávání. Stůl plný dobrot je lákavý a podporuje apetit. Proto se nesnažte neustále nosit více a více jídla, méně je někdy více.
    Ke každému soustu (čehokoliv) si zobněte i kousek zeleniny. Vykrájejte ze zeleniny zajímavé tvary, budou daleko lákavější.
    Pokud chcete letos zkusit něco nového, můžete silvestrovské recepty pojmout v jednom stylu, například asijském nebo mexickém.  Nemusíte zrovna trávit celý den vařením tříchodového menu, stačí, když připravíte jednoduché jednohubky, Fantazii se v tomto směru meze nekladou. Každá země nejenže má trochu jinou kuchyni, ale i různé silvestrovské tradice. Například ve Španělsku každou hodinu do půlnoci snědí kuličku hroznového vína. Má to přinést štěstí do nového roku. Němci z toho samého důvodu zase jedí kysané zelí. Italové mají stejně jako my na nový rok čočku.
    Dýni nakrájejte na menší kostičky a brokolici oddělte na růžičky. V míse promíchejte se sójovou omáčkou Shoyu, lisovaným česnekem, lžičkou oleje a bylinkami. Pečte do měkka, až dýně změkne a brokolice se vypeče na výborné slané, mírně křupavé chipsy.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Vybírejte pouze kvalitní ingredience. Většinou jsou dražší a neutratíte tolik peněz za velké množství jídla.
    Mrkev a řapíkatý celer nakrájejte na tyčinky, které namáčíme v mističce s česnekový dipem (polotučný tvaroh, lisovaný česnek, mletá červená paprika, sůl).
    Španělé jsou zase známí svými proslulými tapas, které jsou ideální na zakousnutí k alkoholickým drinkům. Základních druhů je okolo třiceti, existuje ale bezpočet variant. Zkuste například krevetové, bramborovou tortillu, kterou jen nakrájíte na malé kousky, nebo sépiové tapas. Abyste se drželi španělských tradic, můžete napíchnout kuličky hroznového vína na špejli a vložit do šampaňského, vznikne hezká dekorace i dobrý zákusek.
    Šikmo skrojené plátky celozrnné bagety s odlehčeným bramborovým salátem - brambory, zelenina (hrášek, mrkvička, cibule, sterilované okurky), kvalitní šunka od kosti, jogurt, lžička majonézy, hořčice, sůl, pepř, trocha nálevu z okurek.


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Pokuste se, aby silvestrovské občerstvení působilo lehce, hrálo barvami a měli jste dobrý pocit z toho, že je zdravé a přitom moc dobré. Naaranžujte jídlo na malé lžičky nebo talířky, doplňte ovocem a zeleninou, aby působilo vzdušně. Vím, že spousta z vás je zvyklá na "staré dobré klasiky", ale přesvědčte se, že spoustu nezdravých pochoutek se dá docela snadno oželet.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00