Jak na věc


rychlé tvarohové koblížky

Bramborové vdolečky se zavařeninou

    Z připraveného těsta dvěma lžícemi odkrajujeme menší kousky, postupně je vkládáme do dostatečné vrstvy rozpáleného oleje a pozvolna smažíme dozlatova asi 5 - 7 minut.
    1 tvaroh /na tučnosti nezáleží,ale zdravější je nízkotučný/, 4 vejce, 4 lžíce mléka, trochu rumu nebo rumové tresti pro vůni, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 ztužený pokrmový tuk na smažení, moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem na obalování
    Rozinky propláchneme teplou vodou, nasypeme do hrnku a zalijeme rumem. Pokud je recept pro děti, tak rozinky do rumu nenamáčíme. Mouku prosejeme s práškem do pečiva. Tvaroh promícháme s rozšlehanými vejci, mlékem a nastrouhaným tukem. Tuto směs vmícháme do mouky a vypracujeme středně tuhé těsto, do kterého na závěr zapracujeme namočené rozinky.
    Všechny suroviny smícháme. Do dobře rozehřátého tuku v menším hlubším kastrůlku dáváme těsto po lžících,tak aby se koblížky, když budou z jedné strany osmaženy, mohly samy obrátit, popřípadě jim pomůžeme lžící. Horké obalujeme v cukru, aby cukr na koblížku v dostatečné vrstvě držel, neboť těsto slazené není.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00