Jak na věc


rolády s čokoladovým krémem

Archive for the ‘rolády’ Category

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Pokud cibuli asi 1 minutu povaříme, potom salát vydrží asi dvojnásobně déle čerstvý. Je to totiž jediná "živá" ingredience, která nám salát začne po přimíchání okamžitě kazit. Chuť salátu to nijak neovlivní.|
    Nikdy jsem si nemyslela, že bych byla ochotná, byť jen pomyslet na to, že bych si dobrovolně s někým vyměnila křeslo u zubaře. Dokázala bych si vybrat spoustu nehezkých situací a obětovat se :), ale zabař by mě nenapadl. Až do včera. Hugovi natekla z ničeho nic tvář až k uchu, musel přežít noc a my museli celý večer věnovat strategii, jak donutit Huga, který vždy přišel s námi všemi do ordinace a nikdy dobrovolně nesedl na křeslo – tedy tam nesedl vůbec, protože nutit jsme ho nechtěli, aby tak učinil nyní. Na naší straně byla logicky bolest. Přesto jsme byli trochu nervózní a hotovi skoro losovat o to, kdo s ním pojede :).


Jako jediná odměna od Vás je uznání, že to děláme dobře. Pokud si to myslíte, přidejte se k nám na facebooku.

    Pokud místo majolky zvolíme nízkotučný jogurt a některé ingredience vynecháme nebo alespoň omezíme, získáme docela dietní pokrm. Také můžeme jogurt trochou majolky dochutit.|
    Hugo byl skvělej, sestru, která se ptala, zda si ho dám raděj na klín přehlédl s pokořeným odstupem, že to zvládne sám. Byl moc rád za doktora syna, protože  ten nemá roušku :), otevíral, zavíral, injekce, kleště co nešly úplně lehce, obrázek a pak už jen podarování hrdinovi. Že potřebuje nutně „hřebelec“ na koně, že mu všechny děti vzaly. Po delší chvíli jsem pochopila, že se jedná o hřbílko na čištění. Tvář měl nateklou tolik, že nás auta stopem vzali hned jak tam, tak zpátky a rychle zub pod polšťář, ujištění, jestli zoubková víla nezapomněla cestu k nám, když už tu dlouho nebyla a jestli si sama otevře dveře a radost, že v nás děti mají pořád důvěru.
    Nejlepší recepty na sladké rolády, podle kterých si připravíte oblíbené piškotové, ale i jiné druhy rolády pro nejrůznější příležitosti. Vybírat můžete i z mnoha druhů náplní a polev – čokoládové, ovocné, šlehačkové… Recepty jsou vyzkoušené a určitě si z nich podle své chuti vyberete.


Tohle nechtěla! Svůdnou modelku zradilo krytí a ukázala OBNAŽENÉ PŘEDNOSTI!

    Dnešní listopadovo–červencový den byl parádní. Trochu ho kazila důslednost pana domácího, který se po půlce snědených rolád rozhodl, že víc ne, dokud nebude dřevo, voda, slepice, kachny atd. A kolem stolu to šumělo, halasilo, bouchalo se do stolu asi půl hodiny. Zůstal neobměkčen. Já k tomu říkám, „jasně, dáme si ještě taky něco slanýho, nějaký normální jídlo“. Tak se všichni vrhli na nakrájený jádel na talíři, křičíce – „já už slaný měl, už můžu tu roládu“?
     Do mixéru rozklepneme celé vejce, přidáme cukr a šleháme do husté hmoty, kterou přeložíme do misky. Přidáme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr,...
    Dále si pochopitelně každý přimíchá, na co má v salátu chuť. Možností je mnoho - sterilovaný hrášek, ředkvička, červená řepa, nálev z okurek,  zahradní řeřicha, trochu dižonské hořčice, salám, sýr apod.|
    Vynikající a rychlé zelné placky s videoreceptem, jejichž výroba nemá žádné záludnosti. |Zelné placky podáváme teplé i studené, a výborné jsou také třeba jako příloha k méně tučným polévkám.
    Nekupujte si drahé tortilly ve fasf foodech. Nikdo neví co v nich je, jsou zločinecky předražené a navíc když vychladnou, jsou naprosto nepoživatelné.|


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Taky mám objednaný nový mlýnek na obilí, ale zrovna mění výrobce motory a tak to trvá, už to trvá deset neděl a já pokorně čekám, protože tenhle fakt chci. Je to můj šampión a už se těším, až opětovně pověsíme náš mlýnkový článek, po prvním uveřejnění stažený, neboť článek má za sebou krušnou historii, kterou ti, co ho čtou nevidí, kvůli vůli zvenčí přepracovaný (vysvětlím následně v článku), ale zase je parádní, že se díky něčemu zlému člověk dostal k tomu dobrému, co by mě nebýt článkového intermezza minulo, totiž k parádnímu mlýnku.
    Doma nás pak čekala odležená roláda, kterou si Hugo nemohl večer dát. Obyčejná. Plněná marmeládou a našlehaným tvarohem s vanilkou.  Množství je na jednu roládu. A potřeba je tedy 5  vajec, 120 g cukru krystal, 120 g celozrnné mouky pšeničné přesáté, kůra z půl  citronu,  tvarohová náplň a lžička kvalitního kakaa, pečící papír.
    Taky se těším na letošní zimu nezimu, neboť úroda místní pšenice byla bezvadná, pšenice vypadá krásně, jak ta lepková, tak ta škrobová, sklep se vesele plní sýry, mám  zásek na sendviče a tousty a bejgly a pizzy a vůbec… můj čas běhání vypršel, právě nastala životní etapa „a zítra bude dvojitej sendvič s grilovanou zeleninou a kupou sýra“ a obávám se, že pak se bude muset životní etapa – „ráda běhám“ – zase vrátit. Read the rest of this entry »
     V míse ušleháme bílky na pevný sníh a všleháme lžíci cukru. Potom vmícháme zbylý cukr, jeden po druhém žloutky a nakonec lehce přimícháme do těsta...


Piškotová roláda s malinovým krémem

     Nejdříve připravíme kvásek. Do hrnečku vlijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něj kvasnice, přidáme lžičku cukru a kvásek necháme vzejít. Do mísy dáme...
     Do mísy vložíme rozmačkané vařené brambory, přisypeme mouku, kypřící prášek, cukr, přidáme vejce, měkké máslo a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme...
     Do mísy nasypeme cukr, přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Přilijeme horký med a znovu lehce vyšleháme. Mouku promícháme se sodou a spolu s drcenými...
    Po upečení hned vyklápím vzhůru nohama na pracovní stůl a pokládám na papír  namočenou čistou utěrku, sundám, strhnu díky navlhčení papír a roládu zatočím. A takto zatočenou nechávám až do doby, dokud nevychladne, kdy jí naplním. Lze naplnit např. i šlehačkou s banánem. U nás je to našlehaný tvaroh s vanilkou a cukrem.


Piškotová roláda s letním ovocem

    Naprosto senzační je na zavařování elektrický zavařovací automat, kde nalijeme vodu, nastavíme sterilovací teplotu a délku zavařování. Automat sám již potom zvedá teplotu na námi nastavenou hranici a jak ji dosáhne, začne odpočítávat čas, po kterém se sám vypne a je hotovo -viz foto.|Nejvíce úrazů vzniká v domácnosti. Mějte na paměti, že pracujete s horkými ingrediencemi a tudíž se před prací zamyslete nad tím, jestli třeba není v dosahu dítě, které by na sebe sterilovací vařící nádobu zvrhlo…
     Do mísy dáme cukr, máslo a vejce, prosejeme mouku, přidáme kakao, kypřicí prášek, vanilkový extrakt a 2lžíce vlažné vody. Směs šleháme elektrickými...
     Ušleháme, nejlépe el. metlami, máslo, vejce, cukr, mouku, prášek do pečiva, vanilkový extrakt, dvě lžíce vlažné vody a kakao. Šleháme asi minutu do...
    1 kilogram soji obsahuje stejné množství bílkovin jako 4 kg masa. V přepočtu na vajíčka to je 56 kusů, a v přepočtu na mléko je to celých 10 litrů....|Možná se vám v minulosti stalo, že vám někdo naservíroval špatně dochucené, nedobré granule, při jejichž konzumaci jste museli sehrát divadlo, aby hostitelé nepoznali, jak moc vaše chuťové buňky trpí.Pokud k tomuhle skutečně došlo, měla by od vás sója dostat ještě jednu šanci. Ona totiž za kuchařovo amatérství nemůže.


Broskvová roláda se šlehačkou

    1 lžička návod na domácí výrobu {text:"Tím si zaručíme, že nebude obsahovat glutaman, ani jiné chemikálie.", title: "Proč ji vyrábět doma?"} {text:"Použít můžeme i vegetu obsahující glutaman, ne každý jej však chce do jídla dávat. Rozhodnutí je na každém kuchaři.."} {text:"Co je glutaman sodný se dočtete v sekci: co je to?"}
    Tento medový perník máte opravdu za chvilku. Stačí vše zamíchat, zatočit v mikrovlnce a vyklopit na talíř. | Mějte na paměti, že tento recept je opravdu takový nouzový "vyprošťovák". Pokud máte čas perník v horkovzdušné troubě upéct normálním způsobem, pak bude nejen chutnější, ale také déle vydrží čerstvý. V tom případě pečte při 180°C asi 20 až 30 minut. {text:"Konec pečení poznáte tak, že když do korpusu píchnete špejlí, a vytáhnete ji nelepivou, máte hotovo. Testujte takto moučníky nejen na krajích, ale i uprostřed."}
    Těsto naliji na plech vyložený papírem, přisypu na povrch těsta kakao a stěrkou ho rozetřu do celého povrchu, aby byl mramorový, lehce uhladím a rozteřu, aby bylo všude stejnoměrné a dám péci na 200. Nepeče se dlouho – je třeba hlídat.
     Připravíme si těsto: sušenky dáme do silnějšího mikrotenového sáčku a válečkem sušenky rozmačkame. Pak je dáme do mixéru a rozmixujeme je. Vysypeme...


Roláda v čokoládových šupinkách

    Výborný paprikový nízkotučný sýr, který velmi připomíná sýr lučinu. Podle tohoto receptu vyrobíte asi 500 gramů velmi levného sýru.|Pokud chcete laborovat, používejte různé druhy bílého jogurtu. Jelikož každý výrobce používá svůj druh bakterií, tak samozřejmě chuť bude vždy mírně odlišná, vždy však opravdu skvělá.|Samozřejmě se nejedná o originální návod na termizovaný sýr lučina, ve kterém se používají speciální kultury bakterií.
    Výhodou je fakt, že můžete v jednom zátahu udělat jídlo pro vegetariána i masožravce v jedné troubě. Výběr ingrediencí pro tento recept je totiž obrovský, záleží pouze na vaší fantazii.|
    Lehce zahuštěná staročeská houbová polévka v kombinaci s klobásou báječně voní po použitých surovinách. Při servírování je nejvhodnějším doplňkem chléb.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00