Jak na věc


rizoto s kuřecím

Rizoto se zeleninou a kuřecím masem

    U rizota je výhoda, že je to taková rychlovka. Já mívám často s rýží problém, že jí uvařím moc a pak ji vyhazuju. Nedávno jsem objevila tipy, jak ji zužitkovat: http://www.poctivakucharka.cz/category/prilohy/ryze-prilohy/. Třeba to také někomu pomůže.
    Příprava tohoto základního rizota s kuřecím masem je i pro začátečníky. Do osolené vařící vody dáme rýži a vaříme do měkka. Očistíme a nakrájíme zatím kuřecí maso na nudličky. Oloupeme si cibuli a stroužky česneku a nadrobno nakrájíme. Na horkém oleji cibulku s česnekem orestujeme - poznáme podle zesklovatění. V tuto chvíli přidáme nakrájené nudličky kuřecího masa. Dle oka a chuti přidáme bazalku, sůl a pepř. Na mírném ohni podusíme cca 15 minut. Po uplynutí již přidáme k této kuřecí směsi scezenou a měkkou rýži, případně zeleninu. Po důkladném prohřátí a promíchání máme rizoto s kuřecím masem hotové.


Vanilkové cupcaky s čokoládovým krémem

    Kuře a špenát není nutné vařit odděleně. Můžeme kuře osmahnout na cibulce, přidat špenát a až posléze zasypat rýží, kterou po asi 5 minutovém osmahnutí zalijeme vývarem. Jelikož ale kuře a špenátu je v hrnci víc jak rýže, musíme použít více vývaru, aby se rýže dobře provařila. My preferujeme připravovat kuře se špenátem a rýži samostatně a přidat kuře do rizota teprve v posledních pěti minutách vaření.
    V mírně osolené vodě uvaříme rýži dle návodu na obale. Kuřecí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. Na rozpáleném oleji osmahneme drobně nasekanou cibuli, přidáme mraženou zeleninu, mírně podlijeme kuřecím vývarem a přidáme měkké kuřecí maso. Pod poklicí dusíme doměkka. Do osmažené zeleniny s masem přidáme sojovou omáčku a přimícháme rýži. Podáváme posypané strouhaným sýrem.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00