Jak na věc


recept na vepřový guláš

mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Ingredience na 4 porce:600 g kuřecích prsíček1 lžíce mleté papriky½ lžíce sušeného tymiánu1 lžička strouhané citrónové kůry1 lžička červeného kajenského pepře1 lžíce sušeného česneku15 ml olivového olejesůlRýže:320 g vařené rýže parboiled150 g žluté papriky100 g pórku100 g růžičkové kapustykari kořeníčesnekcitrónová kůrasůl a pepř5 ml olivového olejePopis přípravy:Kuřecí prsa naklepeme, pomažeme olejem a posypeme směsí koření s citrónovou kůrou.... Číst dál
    Popis přípravy:Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.


Jako jediná odměna od Vás je uznání, že to děláme dobře. Pokud si to myslíte, přidejte se k nám na facebooku.

    Ingredience na 4-6 porcí:3 kachní stehna100 ml olivového oleje400 g cibule2 stroužky česneku250 ml bílého vína2 bobkové listymalý svazek tymiánu nebo rozmarýnu zavázaný provázkem1 zralé rajčesůl a pepřhrst hladkolisté petrželky500 g tagliatelle100 g strouhaného parmazánuPopis přípravy:Kachní stehna osmahneme nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem tak, aby kůže mírně zezlátla. Dáme stranou. Ve větším kastrolu osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, zmírníme... Číst dál
    2 lžičky návod na domácí výrobu {text:"Tím si zaručíme, že nebude obsahovat glutaman, ani jiné chemikálie.", title: "Proč ji vyrábět doma?"} {text:"Použít můžeme i vegetu obsahující glutaman, ne každý jej však chce do jídla dávat. Rozhodnutí je na každém kuchaři.."} {text:"Co je glutaman sodný se dočtete v sekci: co je to?"}
    Popis přípravy:V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.


Sojové koule plněné cibulí s vejcem a uzeninou

    Ingredience na 4 porce:350 g pohankové mouky1 lžička soli1 vejce800 ml vodyrostlinný olej na opékáníNáplň na 1 galetku:15 g sýra comté1 vejce25 g šunky od kosti2 černé olivysůl a pepřPopis přípravy:Mouku nasypeme do mísy, osolíme, přidáme vejce a začneme míchat. Přiléváme vodu a mícháme, dokud nezískáme ne příliš hutné těsto. Pánev rozpálíme, potřeme olejem a nalijeme do ní naběračku těsta. Smažíme z jedné strany, otočíme... Číst dál
    Ingredience:3 kelímky zakysané smetany4 lžíce moučkového cukru2 balíčky piškotů5 plátků želatinymáslo na vymazáni formykokos na vyspání formyčervené želé500 g ovoce - jahod, meruňky, broskvePopis přípravy:Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál
    Popis přípravy:Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál


Boloňské špagety s mletým masem

     Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a osmažíme ji na části tuku do zlatavé barvy. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody, přidáme sůl, kmín, rajčatový protlak, rozetřený česnek a nakonec vložíme maso.
    Cena nahoře udává cenu za 2,2 kg prášku. Hmotnosti v pravé části tabulky uvádějí obsah na 4 dávky, protože mýdla si vyrobíme 1 kg. Je to nejpracnější část, proto se vyplatí dělat mýdlo ve větším množství.|
    Hydroxid sodný je silně hydroskopická látka. V praxi to znamená, že obal ihned po odvážení uzavřeme, jinak nám tato látka během několika vteřin nasaje vlkost a krystalky se slepí.|
    Naprosto senzační je na zavařování elektrický zavařovací automat, kde nalijeme vodu, nastavíme sterilovací teplotu a délku zavařování. Automat sám již potom zvedá teplotu na námi nastavenou hranici, a jak ji dosáhne, začne odpočítávat čas, po kterém se sám vypne a je hotovo - viz foto.|
    Pálivá chuťovka s bazalkou, která je vynikající jak samotná, tak jako hlavní jídlo s bramborem či kaší. Pokud nedáme papriček do sýra velké kusy, potom se nemusíme bát, že by nám ústa shořela.|


Vykrajovátko klíč malý 13,5cm - Jakub Felcman

    Když vám zbyde po obalování troška vejce, tak do něj přisypejte panku a udělejte placku vysokou asi jako karbanátek. Ten usmažte spolu s tlačenkou. Chutí budete překvapeni.
    Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozšleháme, zalijeme vodou a přidáme drcenou majoránku. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
    Jako obměnu lze doporučit místo nudlí vařenou rýži, velmi dobře se hodí například rýže podle tohoto návodu. Pokud přidáváte květák, růžičkovou kapustu nebo například kedlubnu, uberte trochu mrkve, petržele a celeru.
    Tento perník máte opravdu za chvilku, přesněji dříve, než manžel vyvenčí psa. | Mějte na paměti, že tento recept je opravdu takový nouzový "vyprošťovák". Pokud máte čas perník v horkovzdušné troubě upéct normálním způsobem, pak bude nejen chutnější, ale také déle vydrží čerstvý. V tom případě pečte při 180°C asi 20 až 30 minut. {text:"Konec pečení poznáte tak, že když do korpusu píchnete špejlí, a vytáhnete ji nelepivou, máte hotovo. Testujte takto moučníky nejen na krajích, ale i uprostřed."}


Grilovaná kuřecí prsa s kari rýží a zele...

    Delikatesní pomazánka, kterou máte za pár minut. Stačí uvařit vejce, vše nakrájet a zamíchat.| Pokud do této pomazánky dodáte kilogram vařených brambor, pak máte vynikající salát třeba k nědělnímu řízku. 
    Ingredience na 4 porce:1 kg jedlých kaštanů200 g tmavého třtinového cukru1 lžička mleté skořice½ lžičky mletého kardamomu½ lžičky mletého badyánu400 ml smetany ke šleháníPopis přípravy:Nejprve připravíme kaštanové pyré. Troubu vyhřejeme na 220°C. Kaštany zkusíme naříznout na špičce do kříže, aby se později lépe loupaly. U některých to jde ztuha, takže pokud vzdorují, tento krok vynecháme. Nasypeme je v jedné vrstvě na plech, podlijeme vodou, aby byly do třetiny ponořené, a... Číst dál
    Nejvíce úrazů vzniká v domácnosti. Mějte na paměti, že pracujete s horkými ingrediencemi, a tudíž se před prací zamyslete nad tím, jestli třeba není v dosahu dítě, které by na sebe sterilovací vařící nádobu zvrhlo…
    Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Vepřový ořez mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.


Váleček na marcipánovou hmotu - Orion

    Ingredience:0,5 kg hladké mouky1 lžíce olivového oleje1 lžička soli1 kostka droždí2,5 dcl studené vodyPostup přípravy:Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál
    Vždy sypeme hydroxid do vody, nikdy vodu nelijeme do hydroxidu! Nastala by prudká chemická reakce - okamžitý var tekutiny se silným prskáním. Pokud budete však hydroxid sypat do vody, nic takového nehrozí. Sklenice nebo jiná nádoba by měla vydržet teplotu kolem 90°C, jelikož se tekutina silně zahřeje. Pokud budete dodržovat tyto zásady, je výroba mýdla bezpečná, a nic Vám nehrozí.|
    Složení těchto výborných rybích prstů budete mít plně pod kontrolou. Za pár korun tak budete mít spoustu zdravého pokrmu bez jakýchkoliv chemikálií.|Když dostanete rybu od rybáře, bude pokrm téměř zadarmo.|Rybí prsty můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle. Pokud však budete prsty mrazit, nepoužívejte pro přípravu mražené maso.


Dýňový kompot s ananasovou příchutí

    Složení těchto výborných rybích kroket budete mít plně pod kontrolou. Za pár korun tak budete mít spoustu zdravého pokrmu bez chemikálií.|Když dostanete rybu od rybáře, bude pokrm téměř zadarmo.|Rybí krokety můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle. Pokud však budete krokety mrazit, nepoužívejte mražené maso.
     Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozšleháme, zalijeme vodou a přidáme drcenou majoránku. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Ingredience na 2 porce:100 g anglické slaniny225 g krátkých těstovin (gnocchi)200 g grilovaného steaku z roštěnce1 zelená paprika100 g zelených fazolekZálivka:3 lžíce majonézy3 lžíce zakysané smetany1 lžíce citrónové šťávy½ stroužku česneku75 g strouhaného parmazánusůl a pepřPopis přípravy:Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme ji dokřupava na pánvi. Necháme vychladnout.  Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a necháme vychladnout rozprostřené na utěrce. Nebo je můžeme... Číst dál


Vepřový guláš postup přípravy receptu:

    Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a osmažíme ji na části tuku do zlatavé barvy. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody, přidáme sůl, kmín, rajčatový protlak, rozetřený česnek a nakonec vložíme maso.
    Nejdůležitější ochranné prostředky jsou brýle a rukavice. Pracujeme se silnou zásaditou látkou, potřísnění by mohlo vyvolat poranění oka i kůže. V žádném případě by něměly při práci na tomto receptu být přítomny děti.|

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00