Jak na věc


recept na kuba dort s pařížským krémem

Recept: Nekynuté rychlé lívanečky

    Popis přípravy:Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
    Lucie, zdravím a velké díky za Váš komentář :) ve všech receptech lze klasikou pšeničnou nahradit špaldovou, také ji dost často používám. Mám tedy na mysli klasicky bílou hladkou, nikoliv celozrnnou :)Dort zcela bez cukru asi nenajdete, nicméně doporučila bych třeba mrkvový dort s javorovým sirupem nebo třeba cheesecake. Záleží, jakou máte představu o dortu jako takovém. Skvělý je třeba tvarohový míša dort, ale tam se bez cukru neobejdete :)
    Dobrý deň, už niekoľkokrát som piekla Vašu kakaovú roládu so smotanovým mascarpone, je veľmi, veľmi, veľmi dobrá a aj jednoduchá. A mala vždy obrovský úspech. Celá Vaša stránka je úžasná, recepty, fotky. Krása. Ďakujem
    Dobrý den Mišo, moc děkuji za Váš blog, je úžasný a miluji vaše recepty, jsou dokonale. Budu dělat dort pro svou 2letou dceru. Máte nějaký recept pro děti bez pšeničné mouky, třeba i se spaldovou a s minimem cukru nebo s vůbec žádným? Děkuji moc Lucie


Nepečený dort ze zakysané smetany

    Ingredience na 1 plech:Těsto:3 vejce1 lžička citrónové šťávy80 g moučkového cukru70 g polohrubé mouky2 lžičky holandského kakaaČokoládová pěna:100 g hořké čokolády 70%100 g mléčné čokolády2 cl koňaku2 cl silného espressa5 vajec3 lžíce vanilkového cukruPoleva:200 g krupicového cukru150 g hořké čokoládyPopis přípravy:Troubu vyhřejeme na 200°C, plech vyložíme papírem na pečení. Bílky a citrónovou šťávu šleháme a postupně přidáváme cukr, až... Číst dál
    Milá Kristýno, moc děkuji za Váš milý, potěšující a velmi povzbudivý komentář :) jsem ráda, že Vás můj blog tak inspiruje a vybízí k pečení :) moc děkuji za přízeň, moc si toho vážím. Pěkné jarní dny. Míša
    Tahle webová stránka je prostě super. Ukázala mi jí sousedka a jenom jsem otevřela první recept tak se mi sbíhaly sliny zítra upeču vanilkovo Borůvkové cupcakes a už se hrozně těším. Obdivuju Vaše umění a vášeň k pečení. Majda
    Krásný den Míšo.Na Váš blog chodím skoro denně a jsem vždy nedočkavá, kdy přidáte další Váš skvost. V práci si ze mě už dělají srandu a říkají mi slečna pekařka, jelikož mě vždy vidí na Vašich stránkách a doslova slintají nad Vašimi výtvory se mnou. Pár receptů z Vašich stránek jsem již vyzkoušela a vždy sklidily ooobrovský úspěch. :) Pro mě jste mistrině ve svém oboru a také mým vzorem. Moc držím palce, ať se Vám daří ve všem co děláte a jde vidět, že do toho dáváte kus svého srdce a spoustu nadšení. Mějte se krásně pekařka Kristýna :D


Boloňské špagety s mletým masem

    Dobrý den paní Míšo,většinou nepisu žádné komentáře,ale sem musím��Už nějakou dobu pecu podle Vaseho blogu a všechno,co jsem upekla bylo vynikající a vždycky všem chutnalo.Dekuji moc za Vase propracované recepty.Monika
    Popis přípravy:Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál
    Ingredience na 6 porcí:1 kapoun (mladý kohout)sůl a pepřrostlinný olejkuřecí vývar2 lžíce másla150 g sušených švestek100 g rozinek2 lžíce nasekaných arašídů1 lžíce nasekané petrželePopis přípravy:Troubu vyhřejeme na 180°C. Kapouna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme a vložíme do pekáče (nohy můžeme svázat motouzem). Pokapeme olejem, přidáme máslo a zalijeme trochou vývaru. Pak ještě kapouna obložíme sušenými švestkami, rozinkami a arašídy. Přiklopíme a pečeme hodinu. Občas podléváme. Nakonec... Číst dál


Recept: Houbová masová směs na topinky

    Dobrý den, asi to budu opakovat ale jsem nadšená :) získala jsem zde mnoho inspirací a určitě něco využiji na svoji svatbu :)a chtěla bych se zeptat co používáte za teploměr?Krásný den. Kamča
    Kamčo zdravím Vás, klidně se opakujte :) moc hezky se to čte, děkuji :) teploměr mám do Tescomy (https://eshop.tescoma.cz/teplomer-digitalni-presto-color-bila) takový běžný, ale dostačující :)
    Ingredience:3 kelímky zakysané smetany4 lžíce moučkového cukru2 balíčky piškotů5 plátků želatinymáslo na vymazáni formykokos na vyspání formyčervené želé500 g ovoce - jahod, meruňky, broskvePopis přípravy:Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál
    Objevila jsem váš blog před týdnem a už jsem upekla 4 dezerty. Všechny naprosto výborné a rodina je spořádala během jednoho dne!! Děkuju za novou inspiraci a už se těším co nového vyberu zase příště.


Recept: Vepřová panenka po selsku

    Dobrý den MiLo,Nemáte schovaný nějaký recept s hruškami?A ještě jeden dotaz, blíží se vánoce, podělíte se o nějaké recepty?:-) to vaše musí být úžasné.DěkujiMarcela
    Lucko, zdravím Vás, vím přesně, co máte na mysli a určitě se neurazím :) už před časem jsem se o to pokoušela, ale bohužel blogger tuto funkci nenabízí a já nejsem natolik počítačově zdatná, abych si to naprogramovala sama :) jediná cesta by byla vytvořit to ručně a postupně doplňovat a na to opravdu nemám kapacitu :) Pokud máte tip na někoho šikovného, kdo by mi s tím pomohl, případně sama víte, jak na to, klidně mi napište :) určitě ráda blog tímto způsobem vylepším :)PS - jestli myslíte čokoládový dort se srdíčkovými makronkami, tak to je klasický pařížský :)
    Martino, děkuji za Vaše slova, je to pro mě velká pocta :) jsem ráda, že zde nacházíte inspiraci. Pokud jde o velikonoční dobroty, tak Vás ale zklamu, protože mazance, bochánky nebo beránci mě moc neberou :) sama o ně moc nestojím, takže mě ani nelákají péct. Snad Vás zaujme třeba něco jiného :) pěkný den. Mila


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00