Jak na věc


prodej broskví na zavařování jižní morava

Dům&Zahrada přináší novinky pro zahradu i stavbu z veletrhu For Arch

    Léčitelé i lékařská věda také našli v paprice spojence v boji s nemocemi. Paprika podporuje trávení a má dobré výsledky při léčbě aterosklerózy. Pálivá paprika je vhodná na prokrvení pokožky, pomáhá při revmatických bolestech a neuralgických potížích, přidává se do speciálních náplastí a mastí.
    Zelí nakrouháme nadrobno, promícháme se solí a cukrem a necháme několik hodin proležet. Papriky zbavíme semínek a žeber a naplníme zelím. Připravíme si čisté sklenice a do nich vložíme papriky se zelím, vše zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavřeme a sterilujeme při 100 °C po dobu 30 minut.
    Papriky spaříme osolenou vodou a krátce povaříme, scedíme a spolu s cibulí vrstvíme do vypařených sklenic. Zalijeme horkým nálevem, přidáme koření a nádoby uzavřeme. Sterilujeme při 85 °C po dobu 20 – 25 minut.
    Očištěnou zeleninu rozmixujeme s olejem, cukrem, octem, solí a hořčicí, poté vše rozvaříme, až odpařováním vznikne pikantní kaše. Vařící hmotu plníme do malých skleniček, nejlépe od dětské výživy, ty pak dobře uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Chceme-li dosáhnout lepší trvanlivosti, můžeme ještě ajvar sterilovat při 95 °C po dobu 20 minut.


Tradiční vánoční chody: co se na Štědrý den jedlo před érou kapra v trojobalu

    Tato plodina se pěstuje v řadě barevných i tvarových variant, všechny však mají společné velké množství vitaminu C, karotenu a vitaminu B, dále v nich najdeme vyšší obsah vápníku, fosforu a železa.
    Zvykli jsme si tuto původně americkou plodinu užívat v čerstvém stavu jako zeleninu do salátů. Papriku používáme ve formě koření. Ale existuje ještě třetí cesta využití této „královny“ maďarského jídelníčku – sterilace, a pikantní pochutina je na světě.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00