Jak na věc


prejt recept

Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Půlku vepřové hlavy omyjeme studenou vodou a vydrhneme kartáčem. Vložíme ji (rozseknutou částí dolů, aby se nepřipálila) do vařící mírně osolené vody. Asi po hodině přidáme oloupanou cibuli a vepřový bůček a obojí uvaříme téměř doměkka. Veku nakrájíme na kostičky a namočíme je do vody.
    Do vývaru z masa namočíme rohlíky, vymačkáme a přidáme k masu. Vmícháme česnek utřený se solí, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, játrovou paštiku, sůl, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.
    Hotový prejt rozložíme do pekáče vymazaného sádlem, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 40 minut. Podáváme ho s vařenými bramborami a kysaným zelím nebo s pečivem.
    Uvařené maso vyjmeme a necháme vychladnout na válu. Po vychladnutí ho nasekáme na kostičky o hraně přibližně 5 mm. Vše vložíme do velké mísy, přidáme najemno umletá syrová játra, nakrájenou uvařenou cibuli a vymačkanou veku. Směs ochutíme prolisovaným česnekem, solí, majoránkou, novým kořením, pepřem a zázvorem a citronovou kůrou a důkladně rukama promícháme. Když se nám bude zdát prejt příliš tuhý, přidáme trochu horkého vývaru a opět zamícháme.


Přidej ji jako první a odměna je tvoje.

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     Do vývaru z masa namočíme rohlíky, vymačkáme a přidáme k masu. Vmícháme česnek utřený se solí, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, játrovou paštiku, sůl, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00