Jak na věc


povede

Recept na domácí bramborový knedlík, který se vždy povede

    Bramborový knedlík, který se vždy povede i mladým hospodyňkám v kuchyni, to není utopie. O náš osvědčený recept na bramborový knedlík z vařených brambor, hrubé mouky a slepičího vejce se má rodina vždy ráda podělí. Zhotovení těsta je více než snadné a vaření zabere jen 20 minut. Navrch přidávám složitější, ale zato tradiční poctivý recept na bramborový knedlík z vařených brambor, který se povedl pro změnu vždy mé babičce. Domácí bramborové knedlíky jsou chutnější a kvalitnější než ty kupované ve folii. O tom není pochyb.
    Babička dělávala spíše bramborové knedlíčky než jeden velký. Na knedlík vybírala z brambor spíše větší hlízy, které uvařila doměkka a na struhadle nastrouhala do mísy. Na kilo strouhaných brambor dala asi 150 g másla, rozklepla dvě celá vejce a navíc dva žloutky. Směs posolila, nalila na ni asi 4 polévkové lžíce sladké smetany a do mísy nasypala tolik krupice, aby se z těsta daly udělat kulaté knedlíčky a na ruce se nelepily. Bramborové knedlíčky nakonec uvařila ve slané vodě a bylo hotovo.
    Vařím v páře asi 20 minut a bramborový knedlík z vařených brambor je připraven k podávání jako příloha. Prostě bramborový knedlík, který se vždy povede Nejraději si ho dávám k vepřovým kostkám se špenátem.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Přidej ji jako první a odměna je tvoje.

    Posolím a do důlku uprostřed rozklepnu jedno velké domácí vejce nebo dvě menší. Přidávám postupně mouku a rukama uhnětu hladké, husté těsto na bramborový knedlík. Podle velikosti hrnce si těsto rozdělím na dvě nebo tři části, ze kterých uválím knedlík do tvaru válečku.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Brambory očistím od hlíny a uvařím je ve slupce. Po uvaření téměř do měkka brambory oloupu a ještě teplé (nezkušeným hospodyňkám doporučuji nechat vychladnout do druhého dne) je za použití struhadla nastrouhám nebo válečkem na vále rozmačkám.
    Suroviny Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00