Jak na věc


pomazánka z nivy a pomazánkového másla

Sobotní oběd 30x jinak: Co vařit o víkendu, aby si pochutnala celá rodina

    Postup přípravy: Nejprve si uvaříme brokolici, povařením ne více jak 5 minut v osolené vodě do změknutí. Nesmí se zcela rozpadnout. Až vychladne, tak ji nakrájíme na malé kousky a smícháme s máslem a majonézou. Posléze k této směsi přimícháme vidličkou pomačkaná vejce a najemno nakrájenou cibuli. Na závěr dochutíme solí a pepřem.
    Výborná nízkotučná pochoutka, která velmi připomíná sýr lučinu. Podle tohoto receptu vyrobíte asi 500 gramů velmi levného sýru.|Pokud chcete laborovat, používejte různé druhy bílého jogurtu. Jelikož každý výrobce používá svůj druh bakterií, tak samozřejmě chuť bude vždy mírně odlišná, vždy však opravdu skvělá.|Samozřejmě se nejedná o originální návod na termizovaný sýr lučina, ve kterém se používají speciální kultury bakterií.
    Znáte to - přijde večer rota vojáků na návštěvu, ale čím je pohostit? Tento pikantní pokrm zvládne každý, stojí pár kaček a výsledný efekt dobrého pohoštění je zaručen.|Jelikož je ďábelské omáčky kolem 1 litru, bez obav ji můžete vložit do čistých sklenic a 15 minut ve vodě kolem 90°C zasterilovat.|


Kouzla, magie a rituály pro rok 2019

    Postup přípravy: Nejprve si nachystáme brambory. Uvaříme je běžným způsobem do změknutí v osolené vodě. Společně s vejci je pak vychladlé nastrouháme nahrubo a promícháme (v tomto případě není vhodné použít mixér). Přidáme máslo, majonézu a najemno nakrájenou cibuli. Nakonec přimícháme pažitku a dochutíme solí a pepřem.
    Postup přípravy: Pomazánkové máslo je třeba ušlehat se sýrem, nejlépe s pomocí ručního mixéru. Přidáme sladkou papriku a promícháme. Následně vmícháme najemno nakrájenou cibuli a nakonec nahrubo nastrouhaná oloupaná vajíčka. Celou směs opatrně propracujeme a na závěr dochutíme solí a pepřem.
    Znáte to - přijde večer rota vojáků na návštěvu, ale čím je pohostit? Tento pikantní pokrm zvládne každý, stojí pár kaček a výsledný efekt dobrého pohoštění je zaručen.|
    Postup přípravy: Mrkev nastrouháme najemno a smícháme s máslem a majonézou. Přidáme nahrubo nastrouhaná vajíčka, najemno nakrájenou cibuli a pažitku. Na závěr osolíme a opepříme a přidáme bazalku. Důkladně promícháme a necháme odležet při pokojové teplotě zhruba 20 minut.


Škvarková pomazánka po francouzsku

    Výborný cibulový sýr, který velmi připomíná sýr lučinu. Podle tohoto receptu vyrobíte asi 500 gramů velmi levného sýru.|Pokud chcete laborovat, používejte různé druhy bílého jogurtu. Jelikož každý výrobce používá svůj druh bakterií, tak samozřejmě chuť bude vždy mírně odlišná, vždy však opravdu skvělá.|Samozřejmě se nejedná o originální návod na termizovaný sýr lučina, ve kterém se používají speciální kultury bakterií.
    Postup přípravy: Vajíčka je třeba rozdělit na bílek a žloutek. Nejprve zpracujeme žloutek, a to utřením s máslem nebo margarínem. Dále přidáme hořčici, jogurt a dohladka vymícháme. Bílky, cibule a pažitka se následně nakrájí nadrobno a vmíchají se do již připravené směsi. Nakonec dochutíme solí a pepřem a necháme lehce zatuhnout v lednici zhruba 30 minut.
    Tato pomazánka ve spojení s dietním rýžovým chlebíčkem je hotova opravdu za pár minut. Použijte nízkotučný tvaroh a dietní večeře ja za pár minut hotová.
    Jednou jsem si koupil pažitkovou pomazánku, abych zahnal hlad na cestách. Říkal jsem si, že v tak jednoduché pomazánce nebude přece moc chemie, ale když jsem ochutnal, chuť mě zarazila. Nebylo to nic co znám, tak jsem četl složení uvedené na obalu, a potom pomazánku zahodil. Nejvíce mě překvapilo, že může obsahovat stopy oříšků, soji, korýšů atd. - viz fotografie originálního složení ve  fotogalerii.|


Kukuřičné lupínky cornflakes 500g REJ

    Levná a velmi zdravá rychlá pomazánka, kterou máte opravdu za chvilku a s minimální námáhou. | Výborná je pomazánka s chlebem i pečivem na všechny způsoby.
    Tento článek na téma Vajíčková pomazánka 10x jinak jsme zveřejnili v dubnu roku 2012. Za dobu 6 let si ho přečetlo téměř milion lidí a desítky lidí článek okomentovali a připsali recept na vlastní oblíbenou vajíčkovku. Proto jsme se po letech rozhodli článek oprášit a přidat do něj další nové podobné recepty - najdete je níže. 
    Tofu si nastrouháme najemno a vložíme do misky. Přidáme černou sůl, kurkumu, pepř a promícháme. Měli bychom cítit typicky sirnou vaječnou vůni. Nakonec přidáme veganské máslo, které nám pomazánku krásně spojí. Můžeme podávat se sterilovanými okurkami. 
    Klasické máslo musí být,cibulka,domácí majonéza,pažitka z balkonu,súl,troška kurkumy pro barvičku,tavený Primátor není až tak měkký,aby se nedal nastrouhat najemno,dijonskou hořčici teď nemám,steaková posloužila stejně dobře,jdu si namazat další krajíc.


Pomazánka z olomouckých tvarůžků

    Rychlá, pikantní a dietní pomazánka. Vzhledem k objemu jedna feferonka pokrm opravdu jen trochu opikantní, určitě vám pusa neupadne, jde jen o velmi decentní pálivost, kterou mají rady i větší děti.
    Výborný nízkotučný cibulový sýr, který velmi připomíná sýr lučinu. Podle tohoto receptu vyrobíte asi 500 gramů velmi levného sýru.|Pokud chcete laborovat, používejte různé druhy bílého jogurtu. Jelikož každý výrobce používá svůj druh bakterií, tak samozřejmě chuť bude vždy mírně odlišná, vždy však opravdu skvělá.|Samozřejmě se nejedná o originální návod na termizovaný sýr lučina, ve kterém se používají speciální kultury bakterií.
    Vynikající pikantní pomazánka s vejcem a křupavou topinkou. Když  máte pomazánku již hotovou z doby, kdy byla zelenina levná, pak je toto jídlo dílem okamžiku. |


Francouzská pažitková pomazánka

    Výborný pažitkový sýr, který velmi připomíná sýr lučinu. Podle tohoto receptu vyrobíte asi 500 gramů velmi levného sýru.|Pokud chcete laborovat, používejte různé druhy bílého jogurtu. Jelikož každý výrobce používá svůj druh bakterií, tak samozřejmě chuť bude vždy mírně odlišná, vždy však opravdu skvělá.|Samozřejmě se nejedná o originální návod na termizovaný sýr lučina, ve kterém se používají speciální kultury bakterií.
    Postup přípravy: Oloupaná vajíčka rozmačkáme a smícháme s máslem. Postupně přidáme majonézu, hořčici, najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Nakonec přijde na řadu sůl a pepř.
    Postup přípravy: Uvařená oloupaná vajíčka rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme nahrubo, opatrně smícháme s máslem či margarínem, přidáme majonézu a najemno nakrájenou cibuli. Nakonec dochutíme solí a pepřem a vmícháme hořčici. Pažitku lze zapracovat na závěr přímo do pomazánky, případně nasypat až na namazané pečivo.
    Fantazii se meze nekladou a tak můžete dozdobit například na kolečka nakrájeným vejcem uvařeným natvrdo, nebo sterilovanou okurkou či paprikou.|Pokud hotovou pomazánku dáte na velkou pánev a prohřejete s 30 vejci, potom rota vojáků praskne přejedením |


Kuřecí paštika s barevným pepřem

    Postup přípravy: Vejce si uvaříme natvrdo a oloupeme. V misce si rozmícháme tvaroh s máslem, směs osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou šunku na kostičky a nakrájenou petrželku. Dobře promícháme a ideálně necháme 1 hodinu odležet v lednici, aby se veškeré chutě propojily. 
    Postup přípravy: Tato vajíčková pomazánka chuťově připomíná Vánoce. Uvaříme a oloupáme si vejce, které si nakrájíme na drobné kousky a dáme bokem. Cibuli si také nakrájíme na malé kousky a zalijeme třemi lžícemi láku z okurek. Díky tomu cibule ztratí svou štiplavost. V misce si promícháme tvaroh s nakrájenými vejci, přidáme cibuli, nakrájené okurky nadrobno a jogurt nebo majonézu. 
    Váhy ingrediencí v druhém sloupci zprava udávají, kolik skutečně v pokrmu té které ingredience použijeme. Část majonézy nám totiž zbyde do jiného pokrmu.|
    Postup přípravy: Nahrubo nastrouhaná vajíčka smícháme s tvarohem a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme hořčici a nakonec dochutíme solí a pepřem.
    Delikatesní pomazánka, kterou máte za pár minut. Stačí uvařit vejce, vše nakrájet a zamíchat.| Pokud do této pomazánky dodáte kilogram vařených brambor, pak máte vynikající salát třeba k nědělnímu řízku. 


Vajíčková pomazánka – recept 11

    Výborný nízkotučný pažitkový sýr, který velmi připomíná sýr lučinu. Podle tohoto receptu vyrobíte asi 500 gramů velmi levného sýru.|Pokud chcete laborovat, používejte různé druhy bílého jogurtu. Jelikož každý výrobce používá svůj druh bakterií, tak samozřejmě chuť bude vždy mírně odlišná, vždy však opravdu skvělá.|Samozřejmě se nejedná o originální návod na termizovaný sýr lučina, ve kterém se používají speciální kultury bakterií.
    Výborná pochoutka, která velmi připomíná sýr lučinu. Podle tohoto receptu vyrobíte asi 500 gramů velmi levného sýru.|Pokud chcete laborovat, používejte různé druhy bílého jogurtu. Jelikož každý výrobce používá svůj druh bakterií, tak samozřejmě chuť bude vždy mírně odlišná, vždy však opravdu skvělá.|Samozřejmě se nejedná o originální návod na termizovaný sýr lučina, ve kterém se používají speciální kultury bakterií.
    Vajíčková pomazánka se nejlépe hodí k tmavému pečivu, které by vždy mělo být čerstvé a křupavé. Konzistenci lze upravovat přidáním másla či vajíček, ke zjemnění můžete u jakéhokoliv receptu využít trošku bílého jogurtu nebo mléko.
    Tato pomazánka je sice za pár vteřin, ale když použijeme vhodné ingredience, je poměrně zdravá. Klíčový je pro tento recept párek, který nám musí chutnat sám o sobě. Nejlepších výsledků jsme dosáhli s jemným drůbežím párkem.|


Čistě přírodní produkty na problémy s chlapeckou předkožkou i obtížným hmyzem!

    Jednou jsem si koupil pažitkovou pomazánku, abych zahnal hlad na cestách. Říkal jsem si, že v tak jednoduché pomazánce nebude přece moc chemie, ale když jsem ochutnal, chuť mě zarazila. Nebylo to nic co znám, tak jsem četl složení uvedené na obalu, a potom pomazánku zahodil. Nejvíce mě překvapilo, že může obsahovat stopy oříšků, soji, korýšů atd - viz fotografie originálního složení ve  fotogalerii.|
    Postup přípravy: K rozmačkaným vajíčkům přidáme cottage a tavený sýr a opatrně promícháme. Přisypeme papriku dle chuti a nakonec osolíme a opepříme. Můžeme servírovat ve vydlabaných vejcích tak jako na fotce. 
    Postup přípravy: Tato vajíčková pomazánka je opravdu rychlá. Uvařená vejce natvrdo si oloupeme a vyjmeme z nich žloutky, které v misce utřeme s tvarohem. Bokem si nakrájíme bílky, stačí na větší kousky. Do rozmíchaného tvarohu se žloutky si přidáme hořčici a nakonec také nakrájené bílky.
    Já náhodou mám máslo rád a teď když je drahý tak aspoň na mě víc ho zbude :-). Nicméně vajíčkovou pomazánku dělám rád z tvarohu, do kterého vajíčka vetřu a zjemnim to přidáním majonézy, nejlépe domácí. Dle chuti se dá doladit jemnou cibulkou, okurkou ale nemusi. Mňam jak sviňa. :)


Kočkompilace videí z celého světa

    Postup přípravy: Vajíčka si uvaříme natvrdo a oloupeme. Vyjmeme si žloutky, které si smícháme v misce s lučinou. Poté přidáme bílky, které si nakrájíme nožem na malé kousky. Úplně nakonec pomazánku ochutíme pepřem, solí a špetkou mletého koriandru. Přidáme nakrájenou pažitku.
    Výborný a jednoduchý sýr, který velmi připomíná sýr lučinu. Podle tohoto receptu vyrobíte asi 500 gramů velmi levného sýru.|Pokud chcete laborovat, používejte různé druhy bílého jogurtu. Jelikož každý výrobce používá svůj druh bakterií, tak samozřejmě chuť bude vždy mírně odlišná, vždy však opravdu skvělá.|Samozřejmě se nejedná o originální návod na termizovaný sýr lučina, ve kterém se používají speciální kultury bakterií.
    Vajíčková pomazánka je stálice, na níž si pochutná každý. V tomto článku vám proto přinášíme 10 různých receptů, abyste si mohli připravit vajíčkovou pomazánku třeba trochu jinak než obvykle.
    Postup přípravy: Smícháme všechny uvedené suroviny kromě vajec a soli s pepřem, přičemž cibuli je třeba nakrájet najemno. Pořádně je promícháme, vejce rozmělníme například pomačkáním vidličkou nebo nastrouháním nahrubo a opatrně přidáme do připravené směsi. Nakonec osolíme a opepříme.


Vajíčková pomazánka se sýrem cottage

    Velmi delikatesní pomazánka, kterou máte za pár minut. Stačí uvařit vejce, vše nakrájet a zamíchat.| Pokud do této pomazánky dodáte kilogram vařených brambor, pak máte vynikající salát třeba k nědělnímu řízku. 
    Vývar si pochopitelně uchováme pro další použití. Nechceme - li mít vývar příliš mastný, tak jej necháme vychladnout a potom z hladiny vrstvu tuku sebereme. Ten můžeme použít dále v kuchyni třeba do polévek, kde je tuku málo - například do poctivé bramboračky. Návod na ni naleznete ZDE.
    Výborný paprikový nízkotučný sýr, který velmi připomíná sýr lučinu. Podle tohoto receptu vyrobíte asi 500 gramů velmi levného sýru.|Pokud chcete laborovat, používejte různé druhy bílého jogurtu. Jelikož každý výrobce používá svůj druh bakterií, tak samozřejmě chuť bude vždy mírně odlišná, vždy však opravdu skvělá.|Samozřejmě se nejedná o originální návod na termizovaný sýr lučina, ve kterém se používají speciální kultury bakterií.


Rychlá pikantní tvarohová pomazánka

    Přípravek Triphala je kombinací tří ájurvédských bylin na účinnou detoxikaci organismu přírodní cestou. Blahodárné účinky směsi bylin Amalaki, Vibhitaki a Haritaki jsou známy už více než 5000 let. Tato kombinace působí velmi pozitivně na celý trávicí systém, nervovou soustavu a psychický stav. Aktivujte svůj imunitní systém směsí bylin Triphala a vyhněte se mnohým nemocem, které souvisí s oslabenou imunitou organismu. Zbavíte se také únavy, vyčerpání a stresu.
    Tento recept popisuje výrobu pálivé pomazánky, která se hodí nejen na topinky, ale i na přípravu spousty jiných delikates. | Znáte to - přijde večer rota vojáků na návštěvu, ale čím je pohostit? Tento pikantní pokrm zvládne každý, stojí pár kaček a výsledný efekt dobrého pohoštění je zaručen.|Jelikož je ďábelské omáčky kolem 1 litru, bez obav ji můžete vložit do čistých sklenic a 15 minut ve vodě kolem 90°C zasterilovat.|Omáčka jak už název napovídá je ostrá, přesto některým dětem velmi chutná. Rozhodnutí jestli tento pokrm servírovat dětem je pouze na Vás....|Fantazii se meze nekladou a tak můžete dozdobit například na kolečka nakrájeným vejcem uvařeným natvrdo, nebo sterilovanou okurkou či paprikou.|Pokud hotovou pomazánku dáte na velkou pánev a prohřejete s 30 vejci, potom rota vojáků praskne přejedením.|


Vajíčková pomazánka – recept 13

    Vajíčková pomazánka je v tuzemsku vyhledávanou dobrotou, v některých rodinách v jistém smyslu slova i tradičním pokrmem k snídaním, svačinám a večeřím v několika dnech bezprostředně následujících po Velikonocích. Vajíčková pomazánka – recept je snadný a nezabere více jak několik minut. Fantazii se při přípravě meze nekladou, a tak si může každý svou vajíčkovou pomazánku přizpůsobit svým přáním a požadavkům na konečnou chuť. Jaká vajíčková pomazánka učaruje vám? Nezapomeňte nám pak napsat do komentářů pod článkem, které jste se nemohli nabažit!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00