Jak na věc


pomalu pečená svatomartinská husa recept pohlreich

Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky

    4 Jednotlivé kousky žeber pak buď ogrilujte na kontaktním grilu, nebo je naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete marinádou a rychle zprudka opečte v troubě pod grilem.
    2 Nejméně hodinu před pečením maso vyndejte a nechte dojít do pokojové teploty. Troubu předehřejte na 190°C. Žebra i s marinádou vložte do pekáče a pečte půl hodiny. Pak troubu ztlumte na 120°C, zakryjte a pomalu pečte 4–5 hodin, dokud nebude maso dokonale měkké a nepůjde snadno od kostí. Během pečení žebra kontrolujte, podle potřeby opatrně podlévejte a přelévejte výpekem s marinádou. Upečená žebra vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
    Nenechte se odradit zdlouhavou přípravou – marinování i pečení masa se obejde bez vaší asistence a zbytek je opravdu hračka. Zato výsledek nevýslovná dobrota!
    5 Marinádu s výpekem přemístěte do kastrůlku a nechte přejít varem, pokud je řidší, svařte ji do husté konzistence a potom podávejte k žebrům jako omáčku k namáčení.


Batátové crostini s modrým sýrem

    NĚCO NAVÍC V některých řeznictvích dnes nabízejí žebra z mladých býčků speciálně určená na pečení, ta jsou samozřejmě vhodnější, ale pokud maso dobře naložíte, můžete pomalu péct i ta úplně obyčejná, která ostatní kupují jen na polévku.
    3 Vychladlá žebra opatrně rozporcujte tak, aby vám vždy zůstalo maso na kousku kosti. Obalte je ze všech stran ve výpeku v pekáči a nechte ještě alespoň 2 hodiny stát při pokojové teplotě.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00