Jak na věc


pod jezevčí skálou čtenářský deník

Srážky na území České republiky

    Zveme Vás na výstavu výtvarníka Vladimíra Součka do galerie Veselý výlet v Peci pod Sněžkou. V sobotu 12. 1. uvede výstavu vlastními písničkami s kytarovým doprovodem. Zahájení výstavy začne v 16 hodin....
    Snažíme se neustále zlepšovat naše služby. Pro naše hosty i návštěvníky Pece pod Sněžkou nabízíme nově další hotelovou restauraci. Nyní tak můžete využívat tři restaurace. Tradiční restauraci v původním horském stylu a pizzerii s pecí na pizzu a nově také dubovou pivnici našeho Minipivovaru.
    Z kuřecích nebo hovězích kostí si připravte vývar. Knedlíčky do něj připravíte takto: Vlašské ořechy nastrouhejte, rozklepněte vejce, oddělte žloutek od bílku a vaječný žloutek přidejte k ořechům. Pak ke směsi přimíchejte strouhanku, olej, zázvor, sůl, pepř a vše smíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do směsi. Pokud je příliš hustá, přidejte kapku vody. Z těsta vytvořte malé knedlíčky a zavařte je ve vývaru.
    Husova bouda patří v Peci k legendárním, a to nejen svým výhledem na Sněžku. Už téměř 35 let tu žijí Hanka a Libor Konkolští, kteří na hřebenech nad Pecí začínali jako kulturně-sportovní referenti.


Předpověď počasí ve Vašem městě hodinu po hodině

    Originální původní restauraci najdete v hlavní budově hotelu. Zde probíhají večeře ubytovaných hostů a restaurace je k dispozici i pro běžné návštěvníky hotelu. Nabízíme zde tradiční českou kuchyni včetně Krkonošských specialit a specialit našeho kuchaře. Restauraci můžete navštívit denně od 10:30 do 23:00h. V ranních hodinách zde probíhají snídaně pro ubytované hosty.
    Sušené ovoce je nejen zdravou pochutinou, ale i nepostradatelnou přísadou mnoha pokrmů. Kladem sušeného ovoce je vysoký obsah zdraví prospěšných látek. Vitamíny, minerály a antioxidanty se v nich vyskytují v opravdu velkém…
    Bouda Máma, to není jen typická Krkonošská restaurace s výbornou domácí kuchyní. Bouda Máma je také synonymem pro výbornou italskou kuchyni. Příjemné prostředí v samostatné budově jen několik metrů vzdálené od hlavní budovy Vás přivítá se svou poklidnou atmosférou. Pizzy z italské mouky podle tradičních receptur ve vlastní peci z čerstvých originálních surovin. Sbíhají se Vám při vyslovení slov Prosciutto crudo, mozzarella, parmesan sliny? Pak budete u nás na správné adrese! Těstoviny připravujeme také čerstvé a opět pouze s nejkvalitnějšími ingrediencemi. A pokud máte rádi něco sladkého na závěr, pak určitě nepohrdnete čerstvými domácími deserty z dílny našeho kuchaře: tiramisu či pannacotta s pravým italským espressem Vergnano.


Dárkové poukazy na poslední chvíli

    Ořechy používají lidé po staletí nejen jako potravinu, ale také jako surovinu pro výrobu oleje. Již 200 let před našim letopočtem rozdávali Římané při zvláštních příležitostech lidem mandle obalované v cukru. A tato tradice se v západní a jižní Evropě udržela do dnes. Mezi exotické ořechy patří v českých luzích a hájích například para ořechy, pistácie, pekany, piniové oříšky, mandle, kešu či kaštany. Jak je nakupovat, skladovat a využívat v české kuchyni? Poradí nám odborníci na výživu i mistři kuchaři.
    Poznámka: Čas měření je udáván ve světovém čase UTC (UTC = UT = GMT = SELČ-2h = SEČ-1h). Pro získání místního času je třeba k zobrazenému času příčíst 1 hodinu v zimním období, kdy platí středoevropský čas, resp. 2 hodiny v období platnosti letního času.
    Kromě restaurace hotelu můžete využít také dubovou pivnici přímo v našem Peckém pivovaru přímo vedle hotelu. Na čepu zde máme všechny druhy námi vyráběného piva. Samozřejmostí je perfektní teplota "jako ze sedmého schodu sklepa" a to z chladícího boxu až do sklenice. Opravdovým zážitkem je pak otevřená grilovací, kde Vám přímo před Vámi připravíme pokrmy přímo před Vámi a ta jak na grilu, tak v naší udírně. K tomu můžete zakousnout např. chleba z naší pece. Zajímavostí je, že pivnice je přímo spojena s varnou pivovaru. Sedíte tak přímo v dění a můžete s naším sládkem prohodit pár slov.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00