Jak na věc


po praze na kole

Francouzský toust plněný šunkou a sýrem

    „Měla jsem období, kdy jsem si tatarák musela dávat aspoň jednou týdně! Dnes už na něm tolik neujíždím, ale připravuji ho na každý náš redakční mejdan. Chodí si na něj i kolegové z DTP studia,“ prozradila redaktorka Katka Švejdová.
    Zbylý špek nakrájíme na kostky, které vypečeme na troše sádla. V tomto základu osmahneme na klínky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme kmín a jalovec, osmahneme, vmícháme rajský protlak, poté cukr, vložíme plátky oloupaného citronu, zastříkneme octem, vlijeme červené víno, ochutíme mletým zázvorem, muškátovým květem. Dobře promícháme a vložíme kusy masa, podusíme, přidáme na větší kusy nakrájená jablka, zakryjme poklicí a dusíme v troubě 2 hodiny při 160 °C doměkka.
    2 Maso promíchejte s ostatními přísadami. Řiďte se vlastní chutí jako při přípravě jakéhokoli jiného tataráku. Rozhodně nevynechávejte citron, jeho chuť v kombinaci s olivovým olejem tvoří dokonalou harmonii. Podávejte s chlebem a ozdobené frisée. 
    KATČINY RADYNa přiostření můžete použít harissu nebo jinou chilli pastu. Moje oblíbená je tzv. bomba calabrese – hrubá pasta z chilli papriček, grilovaného lilku, artyčoků, hříbků, sušených rajčat, olivového oleje a oregana. Vozím si ji z Itálie. 


Tuňákové carpaccio s janovským salátem a křepelčími vejci

    Hutná vydušená rajčatová omáčka patří k měkkému, téměř až rozpadajícímu se špalíčku masa protknutého slaninou. Dobrý chléb je pak prostou, ale akurátní přílohou.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00