Jak na věc


pivovar plzeň prohlídka

Renovovali jsme další koupelny pensionu

    Pivo se vyrábí z vlastní velmi kvalitní vody, sladů z nejlepších odrůd českého sladovnického ječmene, českého chmele ze žatecké oblasti a pivovarských kvasnic, pomnožovaných na vlastní propagační stanici. Zásadní důraz je kladen na naprostou čistotu a sterilitu procesu výroby a kontrolu kvality od příjmu surovin až po hotový výrobek.
     V ceně je neomezená konzumace našeho piva, které si sami točíte přímo ve vaně. Po proceduře ve vířívé koupeli doporučujeme ponechat na sobě vrstvu kvasnic a odpočinout si na vyhřívaném lůžku. Naše pivní lázně jsou k dispozici každý den od 10 do 20 hodin. Procedura je určena pro 1–2 osoby.
    Naše láska k pivu se zhmotnila v prvním a jediném pivovaru v Peci pod Sněžkou. Tedy vlastně v minipivovaru. Nemáme ambice vyrábět ve velkém. Chceme vařit tradičními postupy, s kvalitními českými ingrediencemi a z pramenité horské vody.
    Zjednodušte si další objednávání, už nikdy nebudete muset vyplňovat kontaktní údaje.Pouze registrovaný zákazník může získat také trvalou slevu na další nákupy. Registrací do e-shopu souhlasíte s odběrem newsletteru max. 2x měsíčně.


Záchrana pivovaru městem Protivín

    V našem rodinném pivovaru si zakládáme na kvalitě. Vaříme z kvalitní vlastní horské pramenité vody. K tomu přidáváme kvalitní slad, prvotřídní český chmel. Nešidíme pivo čínskými chmely či podobnými náhražkami. Naše piva nesou označení Pivo Sněžka - jedno z nich navíc má jasný odkaz k této nejvyšší hoře v ČR vysoké 1 603 m.n.m.. A k tomu všemu přidáváme něco navíc: krásnou krkonošskou přírodu a čistotu národního parku spolu s ubytováním v Bouda Máma wellness hotelu.
    K tradičnímu českému pivu patří podle nás dubová pivnice. A přesně takovou neleznete v našem pivovaru. Součástí je také moderní otevřená grilovací kuchyně, kde vidíte, co a jak pro Vás náš kuchař připravuje. Kromě grilů je kuchyně vybavena unikátní udírnou a dalšími speciálními grily. Pivnice je v podstatě součástí varny pivovaru a tak můžete být přímo v kontaktu s naším sládkem.
    Osobám mladším 18 let alkohol neprodáváme!„Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.“
    Slibujeme dodržovat všechny receptury, správné postupy, doby kvašení a doby zrání! Na vyšší úroveň jsme povýšili také chlazení piva a stáčení piva i výčepní zařízení v Pivnici. Prioritou bude čistota při vaření.


Jsme součastí skupiny Pivovary Lobkowicz

    V pivovaru v posledních letech dochází k výrazné modernizaci zařízení. Byla komplexně modernizována centrální sanitační stanice a zařízená nová filtrace piva. Následovala instalace nové stáčecí linky na lahve od předního světového výrobce, firmy Krones, která odpovídá nejmodernějším standardům. Dále byla provedena modernizace propagační stanice na pomnožování a uchovávání kvasnic. Proběhly také investice spojené s uvedením nových piv na trh – byla např. instalována zařízení, umožňující stáčení piva do lahví o objemu 0,33 l. Všechny tyto kroky směřují ke zlepšení procesu výroby piva a jeho kontroly a tím i ke zvýšení jakosti.
    Z dokumentů uložených ve schwarzenberském archivu vyplývá, že 29. listopadu 1540 věnoval Jan z Pernštejna Ondřeji Ungnadovi ze Suneku a jeho manželce Bohunce „statek protivínský se vším příslušenstvím, i s krčmami od panství hlubockého k pivovaru protivínskému obrácenými“.
    Náš pivovar nabízí i nahlédnutí do zákulisí a to formou komentovaných prohlídek. Podíváte se jak do varny se spilkami, tak do ležáckého sklepa s tanky. Nahlédnete do přípravny sladu i do dalších částí. Nezůstanete však ani hlady či žízniví.
    Přijďte na tankové nepasterizované pivo, pivní speciály či nealkoholické pivo a pochutnejte si na sezonních specialitách na grilu či z udírny. Po dohodě je možné v Belvederu pořádat soukromé akce, svatby, rauty nebo jakákoliv jiná společenská setkání.


Tradiční ležení  ležáků 30 – 50 dnů

    Nejslavnější období protivínského pivovaru přišlo na přelomu 19. a 20. století. Roku 1896 bylo v Protivíně vyrobeno 125 000 hektolitrů piva, roku 1899 už 140 000 a roku 1902 147 745 hektolitrů piva. Pivo z Protivína se v té době vyváželo nejen do celého Rakouska-Uherska, ale i do zámoří. V té době měl pivovar své vlastní sklady v Praze, Plzni, Vídni, Terstu, Záhřebu, Berlíně, New Yorku a jinde. Zlaté období skončilo během první světové války, kdy pivovar přišel o své zahraniční odběratele.
    Již v minulých stoletích se vědělo o léčivých účincích kvasnic na pokožku. V našich unikátních pivních lázních se naložíte do horké vody provoněné chmelem a extraktem z kvasnic a zrelaxujete své tělo ve stylové dřevěné vaně. K dispozici je jedinečná dřevěná sprcha a samozřejmě relaxační lůžko pro dva. To vše doplněné intimní atmosférou a lehkou vůní piva.
    Výroba piva probíhá tradičním českým způsobem výroby spodně kvašeného piva, vařeného na varně dvourmutovým dekokčním způsobem (způsob výroby s povařováním rmutů), s odděleným hlavním kvašením a dokvašováním. Doba dokvašování odpovídá české tradici, to znamená, že např. ležáky dokvašují v ležáckém sklepě kolem 30–50 dnů.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00