Jak na věc


pečená kachní stehna prostřeno

Tohle nechtěla! Svůdnou modelku zradilo krytí a ukázala OBNAŽENÉ PŘEDNOSTI!

    Postup ve videu je zjednodušený na absolutní minimum. Ale dokonalost většinou tak minimalistická není, takže pokud vám jde o opravdu na-zadek-posazující výsledek, čtěte dál. Učinila jsem kvůli tomu průzkum mnoha knih.
    Je mi to jasné, určitě máte zafixovaný postup, který vás dovede do stadia „celkem spokojeni s výsledkem“. Ale co kdybyste to tentokrát zkusili s větší péčí za cenu naprosto dokonalého výsledku? Jde prakticky o pár pravidel. Text vypadá dlouhý, ale opravdu si ho stačí přečíst jednou, zkusit to podle toho a příště už pojedete po paměti, protože všechny postupy jsou vlastně naprosto logické. Jediné, co musíte hlídat, je váha ptáka a čas k jeho pečený úměrný. Ve videu ukazuju pečení půlky krůty, ale funguje to úplně stejně od křepelky přes baby kuřátko po kuře, perličku … no, chtěla jsem napsat až po pštrosa, ale takovou troubu mají asi jen v krematoriu a nebudeme při vaření morbidní, že.


Sítko kulaté kuchyňské – O 11 cm, nerez – Magic - Fissler

    I před samotným pečením pro vašeho opeřence můžete udělat mnohé. Podmínku týkající se co nejlepší kvality a také čerstvosti asi rozebírat nemusím. Aby se kuře pyšnilo velmi křupavou kůží, profíci ho klidně i den předem nasolují. Větší než velké množství soli vetřete do každého kousku kůže a dáte do lednice přikryté odpočívat. Kůže díky tomu pustí vodu a pojme přirozené množství soli. Hodinu před vkládáním do trouby ho pak zvenku omyjete od přebytečné slanosti a důkladně osušíte papírovou kuchyňskou utěrkou. Nasolovat je nutno i v břišní dutině, tam už však přiměřeně. A když už se budete vyskytovat v těchto místech, nezapomeňte tam vetřít i lžíci změklého másla a vložit čerstvou bylinku v podobě tymiánu, rozmarýnu nebo šalvěje. Někdo přidává i půl paličky česneku či rozpůlený citron. Avšak zpět na povrch. Tam po osušení také vmasírujte i asi dvě lžíce másla. Fajnšmekři opatrně směrem od krku pomocí vsunutí prstů oddělí kůži z prsou a dávku másla (klidně i ochuceného bylinkami) vetřou je
    1 Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kusy. Houby vsypte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo, rozmarýn a šalvěj. Osolte, opepřete a vše promíchejte. Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.2 Mezitím uvařte v osolené vodě brambory s celerem doměkka; trvá to asi 20 minut. Přidejte máslo, přilijte mléko, osolte a opepřete a rozšťouchejte na kaši. Podávejte s pečenou hlívou a ozdobené zelenými lístky.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Po pečení to ale překvapivě nepokračuje kvapnou konzumací, naopak. Nejlepší je kuře nechat ještě minimálně 10 minut odpočívat a až potom zakrojit. Během čekání můžete vylepšit i šťávu k masu…


Losos v papilotě s koprovým dresinkem

    © 2009 – 2018 NAŠEPENÍZE.CZ s.r.o., všechna práva vyhrazena. Šíření jakéhokoliv obsahu bez předchozího písemného souhlasu provozovatele, nebo vlastníka autorských práv k obsahu je výslovně zakázáno. O nás - kontakty | Podmínky používání | Reklama | Newsletter | RSS články | RSS recepty | Facebook | Přidat na Seznam
    Kachnu v pekáči podlijeme vodou a pečeme v troubě do zlatova. V průběhu pečení tučnější místa propichujeme vidličkou, aby se sádlo vypeklo, kachnu občas výpekem polijeme. Upečenou vyjmeme z pekáče a dáme uchováme v teple.
    Kachní prsa naložíme alespoň na 24 hodin do směsi medu, sójové omáčky, soli, pepře a špetky skořice. Pak je opatrně opečeme v teflonové pánvi kůží dolů dohněda (pozor, aby se nepřipálila), obrátíme je, opečeme i z druhé strany a vložíme na 30 minut do trouby vyhřáté na 60 – 80 °C.
     Kachnu v pekáči podlijeme vodou a pečeme v troubě do zlatova. V průběhu pečení tučnější místa propichujeme vidličkou, aby se sádlo vypeklo, kachnu občas výpekem polijeme. Upečenou vyjmeme z pekáče a dáme uchováme v teple.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

    Samotné pečení nazývám kroutivým momentem. Takzvaný krouťák se projeví na stupňovém volume vaší trouby. Možná jste zvyklí to tam prostě od začátku hodit na 180°C a čekat, až kuře bude vypadat hotově, ale dokonalá barva vyžaduje štelování. Nejčastěji všichni přední kuchaři světa velí: Na začátku to pořádně rozpálit, jak jen stupnice dovolí. V praxi tedy na nějakých 220°C. V té chvíli vložte pekáč s kuřetem do trouby a teplotu necháváme na maximum asi 10 – 15 minut, než začne zlátnout. Hračičky nechávají 5 minut kuře ležet na zádech a pak po pěti minutách na každé straně, což zajistí nejlepší barevnou rovnoměrnost po celém jeho povrchu, ale to už je vyšší dívčí, nechávám na vás. Poté ztlumte teplotu u kilového kuřete na 150°C, u patnáctisetgramového na 170°C. Kus, který vážil v syrovém stavu 1,4 kg bude nyní potřebovat 50 – 60 minut, osmnáctisetgramový spíše 80 minut. Pokud máte pocit, že se v pekáči něco připaluje, podlijte v tu chvíli trochou drůbežího vývaru. Výpek se ještě bude hodit

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00