Jak na věc


pečená jablka v sladkém těstíčku

Koncovka na zdobení dortů 10mm - Ibili

    Naprosto senzační je na zavařování elektrický zavařovací automat, kde nalijeme vodu, nastavíme sterilovací teplotu a délku zavařování. Automat sám již potom zvedá teplotu na námi nastavenou hranici, a jak ji dosáhne, začne odpočítávat čas, po kterém se sám vypne a je hotovo - viz foto.|
     Kachnu v pekáči podlijeme vodou a pečeme v troubě do zlatova. V průběhu pečení tučnější místa propichujeme vidličkou, aby se sádlo vypeklo, kachnu občas výpekem polijeme. Upečenou vyjmeme z pekáče a dáme uchováme v teple.
    Po pečení to ale překvapivě nepokračuje kvapnou konzumací, naopak. Nejlepší je kuře nechat ještě minimálně 10 minut odpočívat a až potom zakrojit. Během čekání můžete vylepšit i šťávu k masu…
    Pozor na některé druhy papírových košíčků! Musí být vloženy v silikonové nebo plechové formě, protože se teplem deformují.Pokud máme papírové košíčky, které se teplem deformují a nemáme formičky, tak použijeme jednoduchou fintu. Dáme je do nádoby tak, aby byly natěsno vedle sebe, a tudíž se nemohly rozlít. K tomu dobře poslouží třeba malý pekáček nebo hrnec či porcelánová miska.|Konec pečení poznáte tak, že když do muffinu píchnete špejlí a vytáhnete ji nelepivou, máte hotovo. Testujte takto nejen na krajích, ale i uprostřed.


Vykrajovátko cukroví Hvězda zoubkatá/oblá hvězda - Smolík

    Recept jsme pro Vás připravovali včetně natáčení, fotografování, stříhání a titulkování téměř 50 hodin, ale výsledkem je pro Vás opravdu excelentní návod na excelentní rizoto, které uspokojí i náročné strávníky. Snad jen vegetariáni mají tentokrát smůlu.
    Nejvíce úrazů vzniká v domácnosti. Mějte na paměti, že pracujete s horkými ingrediencemi, a tudíž se před prací zamyslete nad tím, jestli třeba není v dosahu dítě, které by na sebe sterilovací vařící nádobu zvrhlo…
    Žebra osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme grilovacím kořením. Do pekáče dáme nakrájenou cibuli, pepř, přidáme sádlo, žebra a podlijeme trochou vody. Přikryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme doměkka. Během pečení žebra obracíme, poléváme výpekem a podléváme vodou, ke konci pečení sundáme poklici.


Univerzální ďábelská marináda bez éček a chemie

    I před samotným pečením pro vašeho opeřence můžete udělat mnohé. Podmínku týkající se co nejlepší kvality a také čerstvosti asi rozebírat nemusím. Aby se kuře pyšnilo velmi křupavou kůží, profíci ho klidně i den předem nasolují. Větší než velké množství soli vetřete do každého kousku kůže a dáte do lednice přikryté odpočívat. Kůže díky tomu pustí vodu a pojme přirozené množství soli. Hodinu před vkládáním do trouby ho pak zvenku omyjete od přebytečné slanosti a důkladně osušíte papírovou kuchyňskou utěrkou. Nasolovat je nutno i v břišní dutině, tam už však přiměřeně. A když už se budete vyskytovat v těchto místech, nezapomeňte tam vetřít i lžíci změklého másla a vložit čerstvou bylinku v podobě tymiánu, rozmarýnu nebo šalvěje. Někdo přidává i půl paličky česneku či rozpůlený citron. Avšak zpět na povrch. Tam po osušení také vmasírujte i asi dvě lžíce másla. Fajnšmekři opatrně směrem od krku pomocí vsunutí prstů oddělí kůži z prsou a dávku másla (klidně i ochuceného bylinkami) vetřou je
    Kachní prsa naložíme alespoň na 24 hodin do směsi medu, sójové omáčky, soli, pepře a špetky skořice. Pak je opatrně opečeme v teflonové pánvi kůží dolů dohněda (pozor, aby se nepřipálila), obrátíme je, opečeme i z druhé strany a vložíme na 30 minut do trouby vyhřáté na 60 – 80 °C.
    Kachnu v pekáči podlijeme vodou a pečeme v troubě do zlatova. V průběhu pečení tučnější místa propichujeme vidličkou, aby se sádlo vypeklo, kachnu občas výpekem polijeme. Upečenou vyjmeme z pekáče a dáme uchováme v teple.
    I když jste nikdy nevařili, podle tohoto videonávodu zvládnete vynikající rizoto úplně hravě. Bude nejen šťavnaté, ale plné zeleninové a masové pikantní chuti. |
    Postup ve videu je zjednodušený na absolutní minimum. Ale dokonalost většinou tak minimalistická není, takže pokud vám jde o opravdu na-zadek-posazující výsledek, čtěte dál. Učinila jsem kvůli tomu průzkum mnoha knih.


Nerezová pánev Ecologic 24cm - Ibili

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    použili jsme tresku obecnou - množství podle potřeby {text:"S druhem tresky si nemusíte dělat starosti. Bude vám chutnat jakýkoliv druh, a s výborným výsledkem můžete použít i Pangacius."}
    Lívanec je kynutý druh moučníku, který je populární zejména v českých zemích. | Výborné jsou s javorovým sirupem, marmeládou, jogurtem, zakysanou smetanou nebo také sypané skořicí.


Vepřové medailonky s liškovou omáčkou

    Je mi to jasné, určitě máte zafixovaný postup, který vás dovede do stadia „celkem spokojeni s výsledkem“. Ale co kdybyste to tentokrát zkusili s větší péčí za cenu naprosto dokonalého výsledku? Jde prakticky o pár pravidel. Text vypadá dlouhý, ale opravdu si ho stačí přečíst jednou, zkusit to podle toho a příště už pojedete po paměti, protože všechny postupy jsou vlastně naprosto logické. Jediné, co musíte hlídat, je váha ptáka a čas k jeho pečený úměrný. Ve videu ukazuju pečení půlky krůty, ale funguje to úplně stejně od křepelky přes baby kuřátko po kuře, perličku … no, chtěla jsem napsat až po pštrosa, ale takovou troubu mají asi jen v krematoriu a nebudeme při vaření morbidní, že.
    Nejdůležitější ochranné prostředky jsou brýle a rukavice. Pracujeme se silnou zásaditou látkou, potřísnění by mohlo vyvolat poranění oka i kůže. V žádném případě by něměly při práci na tomto receptu být přítomny děti.|
    Vždy sypeme hydroxid do vody, nikdy vodu nelijeme do hydroxidu! Nastala by prudká chemická reakce - okamžitý var tekutiny se silným prskáním. Pokud budete však hydroxid sypat do vody, nic takového nehrozí. Sklenice nebo jiná nádoba by měla vydržet teplotu kolem 90°C, jelikož se tekutina silně zahřeje. Pokud budete dodržovat tyto zásady, je výroba mýdla bezpečná, a nic vám nehrozí. |
    Vanilkové muffiny se povedou vždy, stačí dbát na hustotu těsta - tu vidíte na našem instruktážním videu. Čím je těsto hustší, tím méně muffiny nakynou a naopak.|


Pečená kachna s kaštanovou nádivkou

    Složení těchto výborných rybích karbanátků budete mít plně pod kontrolou. Za pár korun tak budete mít spoustu zdravého pokrmu bez chemikálií.|Když dostanete rybu od rybáře, bude pokrm téměř zadarmo.|Rybí karbanátky můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle. Pokud však budete karbanátky mrazit, nepoužívejte mražené maso.


Salát s enoki, špenátem, čočkou a s čekankou

    Samotné pečení nazývám kroutivým momentem. Takzvaný krouťák se projeví na stupňovém volume vaší trouby. Možná jste zvyklí to tam prostě od začátku hodit na 180°C a čekat, až kuře bude vypadat hotově, ale dokonalá barva vyžaduje štelování. Nejčastěji všichni přední kuchaři světa velí: Na začátku to pořádně rozpálit, jak jen stupnice dovolí. V praxi tedy na nějakých 220°C. V té chvíli vložte pekáč s kuřetem do trouby a teplotu necháváme na maximum asi 10 – 15 minut, než začne zlátnout. Hračičky nechávají 5 minut kuře ležet na zádech a pak po pěti minutách na každé straně, což zajistí nejlepší barevnou rovnoměrnost po celém jeho povrchu, ale to už je vyšší dívčí, nechávám na vás. Poté ztlumte teplotu u kilového kuřete na 150°C, u patnáctisetgramového na 170°C. Kus, který vážil v syrovém stavu 1,4 kg bude nyní potřebovat 50 – 60 minut, osmnáctisetgramový spíše 80 minut. Pokud máte pocit, že se v pekáči něco připaluje, podlijte v tu chvíli trochou drůbežího vývaru. Výpek se ještě bude hodit
    1 Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kusy. Houby vsypte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo, rozmarýn a šalvěj. Osolte, opepřete a vše promíchejte. Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.2 Mezitím uvařte v osolené vodě brambory s celerem doměkka; trvá to asi 20 minut. Přidejte máslo, přilijte mléko, osolte a opepřete a rozšťouchejte na kaši. Podávejte s pečenou hlívou a ozdobené zelenými lístky.
    Hydroxid sodný je silně hydroskopická látka. V praxi to znamená, že obal ihned po odvážení uzavřeme, jinak nám tato látka během několika vteřin nasaje vlkost a krystalky se slepí.|
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00