Jak na věc


paštika ze srnčí játry

Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

     Srnčí a telecí maso omyjeme, jemně, s pokrájenou slaninou, ho pomeleme na masovém strojku. Maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, koření(tymián, rozmarýn, drcený jalovec, nastrouhanou citronovou kůru - z chemicky neošetřeného citronu), smetanu, koňak a posekané oloupané mandle. Dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme.
     Do mísy dáme na kostky pokrájené žemle, přelijeme je mlékem (2 dl) a necháme nabobtnat. Maso, játra a dobře vyčištěné a omyté ledviny pokrájíme na kousky a dáme do mísy k žemlím. Přidáme očištěnou, nakrájenou cibuli, česnek, očištěnou, omytou a nakrájenou mrkev a petržel. Vše promícháme a jemně pomeleme na masovém strojku. Ke směsi přidáme pepř, mletý zázvor, mleté nové koření, muškátový květ, mletou papriku, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, 2 žloutky, lžíci vína a podle chuti sůl. Směs důkladně promícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme dlouhými tenkými plátky slaniny a naplníme ji srnčí směsí. Celý povrch též zakryjeme plátky slaniny, formu zakryjeme pečícím papírem. Formu upevníme nad hrnec přibližně s 2 litry, vody, hrnec zakryjeme a paštiku budeme vařit v páře 2 hodiny.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Muškátový květ, Paprika červená, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno červené, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme paštiku a nasekané bylinky, vše promícháme a lehce osolíme. Paštikovou směsí potřeme z obou stran řízky a uložíme je asi na 45 minut do lednice odpočinout.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
     Vyloženou formu do poloviny naplníme půlkou paštiky, poklademe kachními játry a kousky lanýžů a na ně dáme zbývající paštiku. Vše zakryjeme listovým těstem, potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed vypíchneme otvor (kvůli páře).
    1 kg drůbežích jater, 3 středně velké cibule, 3 stroužky česneku, hrst čerstvýh bylinek (tymián, oregano, rozmarýn, ...), sůl, mletý pepř, 200 ml smetany ke šlehání, 250 g másla, 1 lžíce sádla, 250 g tence krájené dobré slaniny (např. královská, farmářská, ...)


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Suroviny Vejce slepičí, Citronová kůra, Mandle, Rozmarýn sušený, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Játra kachní mají zadané všechny známé hodnoty.
    Cibulku na sádle uškvaříme do sklovita. Na cibulku dáme maso a všechno koření (pak se ale musí vybrat kuličky koření). Dusíme asi 20 minut, přidáme játra a podléváme vodou nebo vývarem z kostí. Maso několikrát pomeleme (3 x), dáme do mísy, přidáme vajíčka. Pak na velmi jemné kostečky nakrájíme část slaniny, okurky, kapary a dáme do směsi. Slaninou nakrájenou na větší plátky vysteleme celý povrch formy. Masovou hmotu vložíme do formy, překryjeme přečnívající slaninou. Vaříme ve vodní lázni asi tři hodiny (zatlačením prstem zkusíme, že vajíčko již ztuhlo).


E- Kuchařka s tisíce recepty pro Vaše každodenní vaření

     Den předem srnčí nebo jelení játra namočíme do mléka (2.5 dl). Druhý den játra omyjeme a necháme okapat. V pánvi na rozpáleném másle krátce restujeme špalíček omytého a odblaněného srnčího masa a játra z každé strany dozlatova. Maso posypeme pepřem 4 barev, přilijeme vývar a pod poklicí maso s játry dusíme. Pro chuť přidáme omyté snítky petrželové a libečkové natě. Dusíme přibližně 30 minut.
    Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Jalovec, Martell cognac, Pepř černý mletý, Srnčí maso, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Na pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Vyjmeme je a položíme na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Řízky rozdělíme na talíře a ozdobíme citronem. Podáváme je s bramborovou kaší.


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Srnčí a telecí maso omyjeme, jemně, s pokrájenou slaninou, ho pomeleme na masovém strojku. Maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, koření(tymián, rozmarýn, drcený jalovec, nastrouhanou citronovou kůru - z chemicky neošetřeného citronu), smetanu, koňak a posekané oloupané mandle. Dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme.
     Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a pak plátem těsta tak, aby okraje těsta visely přes okraj formy (minimálně 5 cm).
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a pak plátem těsta tak, aby okraje těsta visely přes okraj formy (minimálně 5 cm).
    Den předem srnčí nebo jelení játra namočíme do mléka (2.5 dl). Druhý den játra omyjeme a necháme okapat. V pánvi na rozpáleném másle krátce restujeme špalíček omytého a odblaněného srnčího masa a játra z každé strany dozlatova. Maso posypeme pepřem 4 barev, přilijeme vývar a pod poklicí maso s játry dusíme. Pro chuť přidáme omyté snítky petrželové a libečkové natě. Dusíme přibližně 30 minut.


Srnčí řízky s játrovou paštikou

    Srnčí paštika s kachními játry a jalovcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
    Do mísy dáme na kostky pokrájené žemle, přelijeme je mlékem (2 dl) a necháme nabobtnat. Maso, játra a dobře vyčištěné a omyté ledviny pokrájíme na kousky a dáme do mísy k žemlím. Přidáme očištěnou, nakrájenou cibuli, česnek, očištěnou, omytou a nakrájenou mrkev a petržel. Vše promícháme a jemně pomeleme na masovém strojku. Ke směsi přidáme pepř, mletý zázvor, mleté nové koření, muškátový květ, mletou papriku, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, 2 žloutky, lžíci vína a podle chuti sůl. Směs důkladně promícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme dlouhými tenkými plátky slaniny a naplníme ji srnčí směsí. Celý povrch též zakryjeme plátky slaniny, formu zakryjeme pečícím papírem. Formu upevníme nad hrnec přibližně s 2 litry, vody, hrnec zakryjeme a paštiku budeme vařit v páře 2 hodiny.


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    Vyloženou formu do poloviny naplníme půlkou paštiky, poklademe kachními játry a kousky lanýžů a na ně dáme zbývající paštiku. Vše zakryjeme listovým těstem, potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed vypíchneme otvor (kvůli páře).
    Suroviny Játra srnčí, Libeček, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Srnčí maso, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Játra pečlivě zbavíme všech cévek a blan a nakrájíme je na malé kousky. Houby dobře očistíme a nakrájíme je na malé kostičky. Cibule oloupeme a najemno nasekáme.V pánvi rozpustíme 3 lžíce másla a na něm podusíme cibuli. Přidáme játra a houby a ještě 5 minut dusíme.Přilijeme víno a sherry. Ochutíme mletým hřebíčkem, muškátovým oříškem a kajenským pepřem a 5 minut povaříme.Pak necháme vychladnout a dáme přes noc do chladničky. Druhý den vše rozmixujeme a postupně přidáváme zbylé máslo, až vznikne hladká pasta. Kopr omyjeme, osušíme, najemno nasekáme a přimícháme do paštiky. Hmotou naplníme paštikovou formu a povrch uhladíme. Před podáváním necháme ještě nejméně 3 hodiny v chladu.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00