Jak na věc


omáčka k hovězímu masu

Přes 60800 receptů na jednom místě

     Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Když je maso uvařené, rozehřejeme v druhém hrnci máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, zalijeme ji vývarem z masa a vaříme, dokud nezměkne. Pak přimícháme protlak, kečup a perníkové koření. Omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě, přivedeme ji za stálého míchání k varu a vaříme přibližně 10 minut. Omáčku ještě dochutíme pepřem a solí.


Rajská omáčka s vařeným hovězím masem

    1 Z masa odřízněte blány, vložte ho do hrnce se 4 l studené vody, mírně osolte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a bez poklice nechte ,táhnout‘ asi 4 hodiny. Během vaření se voda odpařuje, takže vám zbude asi 1 l silného vývaru. Maso si můžete uvařit už den předem.2 V kastrolu se silnějším dnem rozehřejte máslo a vsypte do něj cukr. Přilijte ocet, nechte přejít varem a potom zalijte vývarem. „Všechny přísady kromě kopru a smetany dávám do hrnce hned, chutě se lépe propojí a omáčka se po přidání smetany nesrazí,“ říká šéfkuchař Titus Eliáš.3 Základ omáčky opět přiveďte k varu a maso nechte stranou ve zbylém vývaru. Jakmile začne základ vřít, přilijte mléko a omáčku ochuťte solí a pepřem. Nechte bublat na mírném plameni a mezitím okrájejte z toustového chleba kůrky a střídku nalámejte na menší kousky.4 Nyní omáčku zahustěte. Nasypte do ní většinu pečiva a vařte 8–10 minut, dokud se chléb téměř nerozvaří a omáčka nezhoustne. Občas ji promíchejte metličkou. Stáh
    Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme vejce, kvásek, sůl a postupně přiléváme zbylé mléko. Vznikne poměrně řídké těsto, do kterého zapracujeme houskové kostičky. Z těsta vytvarujeme dvě menší šišky, které necháme asi 30 minut kynout pod utěrkou.
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Když je maso uvařené, rozehřejeme v druhém hrnci máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, zalijeme ji vývarem z masa a vaříme, dokud nezměkne. Pak přimícháme protlak, kečup a perníkové koření. Omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě, přivedeme ji za stálého míchání k varu a vaříme přibližně 10 minut. Omáčku ještě dochutíme pepřem a solí.


Boční držadlo kompletní pro tlakový hrnec O 26 cm Vitavit® Edition - Fissler

    Na rozpáleném oleji orestujeme maso ze všech stran, vyjmeme. Do téhož kastrolu s výpekem vložíme na kostičky pokrájený špek, vypečeme dorůžova, přidáme zeleninu a orestujeme do zlatohněda, vložíme koření, zasypeme cukrem, zarestujeme, přidáme rajský protlak, zarestujeme, zalijeme vývarem, vložíme maso a kousek celé skořice (event. hřebíček), přiklopíme a dusíme doměkka na sporáku či v předem vyhřáté troubě.
     Hovězí maso omyjeme, v hrnci zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme, až je maso zcela měkké. V průběhu vaření podle potřeby přiléváme vodu tak, aby na konci zbyl přibližně litr vývaru.
    Hovězí maso omyjeme, v hrnci zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme, až je maso zcela měkké. V průběhu vaření podle potřeby přiléváme vodu tak, aby na konci zbyl přibližně litr vývaru.
    Veku pokrájíme na kostičky. V misce rozmícháme droždí se lžičkou cukru na kašičku, přimícháme k němu část vlažného mléka a na teplém místě necháme kvásek vyběhnout.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.


Rajská omáčka s hovězím masem postup přípravy receptu:

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    „Teplá koprová omáčka se skoro nikde jinde ve světě nevaří a nejí. A u nás k ní míváme většinou jen dva postoje: buď ji zbožňujeme, nebo nesnášíme,“ říká šéfkuchař Titus Eliáš. Díky jeho receptu si však koprovku zamilují úplně všichni!
    600 g hovězí plece150 g špeku600 g kořenové zeleniny100 g cibuledivoké koření (pepř, nové koření, bobkový list)malý kousek celé skořice (podle chuti i čtyři hřebíčky)100 ml olejelžíce cukru200 g rajského protlaku1200 ml masového vývarusůlpepř80 g máslacitronová šťáva

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00