Jak na věc


nepečené cukroví

Stojan na cukrářský sáček 24cm - Ibili

    Čokoládové müsli hrudky - Nejjednodušší z jednoduchých. Na toto cukroví vám bude stačit promíchat müsli s rozpuštěnou čokoládou. Lžičkou odebírejte hrudky a rovnou je dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Až zatuhnou, naaranžujte je do papírových košíčků. Na recept se nejlépe hodí zapečené müsli. Pokud si chcete udělat domácí, recept přinášíme zde.
    Do Štědrého dne zbývá už jen pár dní, přípravy jsou v plném proudu a nejspíš máte všechno cukroví napečené. Občas se ale může stát, že z nějakého důvodu nemáte na pečení čas. V takových chvílích se lidé často uchylují k nákupu již hotového cukroví, ale to určitě jako domácí chutnat nebude. Skvělý způsob, jak si zachovat dobrou cukrářskou pověst je v takovém případě cukroví nepečené.
    Čokoládové lanýžky s chilli – Základní pravidlo říká, že čokoládou nikoho neurazíte. Pokud neholdujete pálivému chilli, zkuste je třeba s vanilkou nebo baileys. Pár lanýžků můžete zabalit do pěkné krabičky a máte vystaráno i o jedlý dárek na poslední chvíli.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Pro výrobu nepečeného cukroví samozřejmě není podmínka, že nemáte cukroví pečené. Naopak, většina rodin má na vánočním stole perníčky a vanilkové rohlíčky, linecké a různé další druhy cukroví. Nepečené cukroví pak může být ještě dalším druhem, který se dá připravit krátce před vánočními svátky. Nepotřebuje čas na uležení jako třeba linecké, a tak je ideální volbou pro všechny, kdo chtějí na poslední chvíli rozšířit svůj "sortiment" a obohatit svou rodinu o skvělé dobroty, které jsou navíc hotové za pár minut.
    Když Ježíšek už téměř klepe na dveře, není v kuchyni čas na žádné velké hrdinství. Resty vám pomůže dohnat nepečené cukroví. Všech pět druhů podle našich receptů zvládnete klidně i za jediný večer!
    Marcipánová roláda - Rychlé a zároveň velmi efektní cukroví. Na tmavé těsto rozdrťte 250 g sušenek (nejlepší jsou derby nebo esíčka) a pokapejte je 3 lžícemi rumu. Přidejte 150 g cukru moučka, 3 lžíce kakaa a podle potřeby 1-2 lžíce mléka a dobře propracujte. Potom těsto vyválejte mezi dvěma igelity na čtvercový plát o tloušťce zhruba půl centimetru. Náplň ušlehejte ze změklého másla a nastrouhaného marcipánu. Od každého budete potřebovat 100 g. Namažte na těsto a opatrně zarolujte. Nechte nejprve dobře ztuhnout v lednici a teprve pak nakrájejte na plátky.


Nepečené cukroví nejsou jen vosí hnízda... 0 0

    Medové kuličky se sušeným ovocem - Jsou ideální pro odlehčení vánočního cukrového nášupu. Smíchejte různé druhy sušeného ovoce a rozsekejte v mixéru. Přidejte mleté oříšky a vše spojte medem. Navlhčenýma rukama tvarujte kuličky. Podle chuti je můžete obalit ve strouhaném kokosu nebo mletých oříškách. Potom nechte zatuhnout v lednici.
    Všechno nepečené cukroví má dvě složky - suché ingredience, které z velké části udávají chuť cukroví, a tekuté nebo lepivé ingredience, díky nimž drží ty suché pohromadě. Budeme jim raději říkat spojovací, ne vždy totiž musí být tekuté.  Pak jsou samozřejmě ještě přísady pro dochucení, kterých použijete jen malé množství. Při výrobě nepečeného cukroví vždy suché i spojovací suroviny míchejte ve vhodném poměru tak, aby těsto drželo pohromadě a příliš nelepilo.
    Nejjednodušší možností, co z těsta na nepečené cukroví vytvořit, jsou kuličky nebo oválky, které pak ještě můžete obalit v nějaké sypké surovině nebo namáčet v rozpuštěné čokoládě. Další možností je vyválet z těsta dlouhý váleček a ten nakrájet na špalíčky, před krájením váleček můžete zabalit do plátu marcipánu. Pokud chcete mít obzvlášť originální nepečené cukroví, vyválejte ho na plát silný asi půl centimetru a potom z něj vykrájejte tvary, na které použijete klasická vykrajovátka na pečené cukroví.


Nepečené cukroví je záchrana na poslední chvíli

    Možná jste si všimli, že marcipán je v přehledu vhodných surovin na nepečené cukroví uvedený dvakrát. Je to proto, že může sloužit jako pojivo např. pro drcené sušenky, zároveň ale pouze z něj bez dalších přísad  můžete třeba vytvářet různé tvary a ty pak obalovat v kakau, mletých oříšcích nebo strouhaném kokosu.
    Pečení - nepečení je velmi jednoduché. Jednotlivé úkoly můžete bez obav svěřit i malým dětem. Zároveň je to příležitost zařadit mezi vánoční sladkosti něco trochu zdravějšího.
    Rychlost a jednoduchost přípravy jsou hlavní důvody, proč je nepečené cukroví tak oblíbené. Jedinou výjimkou jsou asi vosí hnízda, s kterými je poněkud víc práce, než třeba s nepečenými kuličkami. Většina lidí dodržuje osvědčené postupy, je ale velice snadné vymyslet i vlastní recept. Nemusíte totiž řešit, zda se cukroví správně upeče, jestli se těsto při rozvalování bude trhat a na jakou tloušťku ho vlastně vyválet, jestli se v troubě nerozteče a tak dále a tak dále. U nepečeného cukroví můžete prostě jen smíchat, co doma najdete a možná dokonce objevíte recept, který se zařadí mezi nejoblíbenější a nejchutnější.


Nejlepší suroviny na nepečené cukroví

    Vosí hnízda - Patří mezi vánoční klasiku. Na těsto rozdrťte 250 g piškotů a zakápněte trochou rumu. Vše dobře propracujte s 60 g másla, 150 g moučkového cukru, lžící mletých ořechů a 1 bílkem. Pro barvu přidejte trochu kakaa. Těsto namačkejte do formiček a naplňte krémem, který ušleháte z 80 g másla, 2 lžic moučkového cukru a 2 lžic rumu. Přiklopte piškotem a dejte do chladu.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00