Jak na věc


mudr. miroslava mikulášková kratochvílová

Domácí lékař aneb Nic není jen tak

    petr: „Krasny vecer,me manzelce je 50let,chce na botox,mam z toho strach,jak ji to vymluvit? Dale na trvale odstraneni chloupku nad rtem?moc dekuju“
    Nina: „Paní doktorko! Moje maminka má 82 let a začíná u ní - výpadky krátkodobé paměti, opakuje to, co už říkala,zapomíná , ale také občas padá - venku, doma. Může se jednat o alzheimrovu chorobu? Děkuji za odpověď! nina“
    MUDr. Kateřina Cajthamlová: „Doporučuji přečíst si pozorně příbalový leták a dávku bez dohody s pediatrem nepřekračovat. Je možné, že svědění je jen podráždění konečníku a paraziti jsou již mrtví.“
    MUDr. Kateřina Cajthamlová: „Dobrý večer všem! Tak se pustím do odpovídání. Při rýmě může dojít k otoku sliznice Eustachovy trubice, která vede vzduch do středouší. Když se zánětem ucpe, může dojít k zánětu středouší. Zajděte si na ORL, tam Vám mohou pomoci "profouknutím" ouška nebo Vám předepíší léky. Držím palce.“


Příběhy moderní medicíny - Leukémie v 21. století

    MUDr. Kateřina Cajthamlová: „Pokud botox aplikuje zkušený lékař (nejčastěji kosmetolog či kožní lékař), není důvod k obavám. Trvalé odstranění chloupků nad rtem jde opakovanými aplikacemi laserového zákroku, vytrháváním, bělením různými přípravky. Vymlouvat tyto zákroky ženě asi nejde - pro ženy je krása hodně důležitá a přestože se Vám asi manželka líbí i bez botoxu a s chloupky, zákroky jí nevymlouvejte. Vážně není důvod k obavám.“
    MUDr. Kateřina Cajthamlová: „Léčba oparů v době jejich výsevu sestává z aplikace protivirových mastí, zkusit můžete preparáty selenu, zinku, vitaminy skupiny B, pokud ještě k výsevu nedošlo, ale svědí kůže, někdy pomáhá místo chladit kostkou ledu. Kožní lékaři někdy doporučují lokální ošetření laserem. Pokud se opary často opakují, bývá dobré zajít na imunologii k vyšetření imunitního systému, případně na zubní, zda nemáte lokální zánět, který organismus oslabuje.“
    Hana: „K te hlave bych jeste mela dotaz byla jsem na lumbalni punkci i ct mozku k neurologovi chodim, ta hlava me boli i treba 4 do tydne je to velmi obtizne. Je mi 19 let. Mam strach jestli to nemuze byt nador rakovina nebo neco podbneho to by melo byt po techto vysetrenich vylouceno ze ano?“


Záznam chatu ze středy 8. dubna 2015

    MUDr. Kateřina Cajthamlová: „Pásový opar působí jiný virus než opar na ústech. Jde o Herpes Zoster, který k výsevu "potřebuje" pokles imunity. Je třeba zjistit, jak na tom s imunitou jste a řešit toto.“
    Jarka: „Ještě bych se zeptala mám velmi jemné vlasi a mám jich málo je 33 let jsem po porodu 2 dětí ale už 5 let Jak docílit pěkných hustších vlasů“
    Pavel: „mohu ještě jeden dotaz? ještě druhý problém je tinitus beru pět let avertin po poslední návštěvě lékaře ORL mi řekl že když už je to tak nesnesytelné že doporučuje sluchatko aby se umocnily venkovní ruchy . Nemáte lepší radu ?“
    Jana: „Dobrý večer, můj první dotaz asi nedorazil. Tak ještě jednou. Mojí dceři, které je 22 let, se při střevních potížích - průjmu spojeného s bolestí břicha (např.při menzes nebo po dietní chybě) někdy stane, že zpravidla v noci, po návštěvě WC omdlí a má nízký tlak. Začalo to, až po 17 roku a stalo se to asi 4x nebo 5x. Čím to může být způsobeno a co se s tím dá dělat? Děkuji za odpověď“


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00