Jak na věc


masopustní maska batole

Činčila – jihoamerický temperament u vás doma

     Těsto rozválíme na plát a tvořítkem vykrájíme 3 velikosti koleček. Okraje nařízneme a kolečka podle velikosti slepujeme našlehaným bílkem vždy 3 k sobě.
    Nahrubo pokrájené škvarky smícháme s prosátou mukou, solí a vejcem. Přilijeme droždí rozdrobené do mléka a důkladně zpracujeme. Necháme v teple pod utěrkou kynout asi hodinu. Poté vyválíme z těsta asi 1 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme středně velká kolečka. Ta rovnáme na vymazaný plech a propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.
    K večernímu masopustnímu pohoštění se perfektně hodí kynuté škvarkové placky. Jejich příprava vám zabere asi dvě hodiny, ale převážný čas z toho tvoří kynutí a pečení.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Sportovní vybavení pro fanoušky

    Vepřový bůček nakrájíme na silnější plátky, podle potřeby ochutím solí a pepřem a uložíme do pekáčku. Podlijeme polovinou masového vývaru a pečeme při 200°C asi 20 minut. Mezitím nakrájíme na plátky uzené maso, které potom společně spolu s klobásou přidáme do pekáčku. Dolijeme vývar a dopékáme při mírně teplotě dalších 20-30 minut, dokud není maso měkké. Podáváme s kysaným zelím a brambory.
    Jsem takový neposedný človíček, který rád neustále zkouší nové věci,a o všechny užitečné informace se hned rozdělí s ostatními. Takový neposedný zvídavec, co dělá věci často úplně jinak, než ostatní. Mám doma všechno možné od akvarijních rybek po gekončíky a zelenou džungli na parapetech, takže se opravdu nikdy nenudím. Když mi přece jen trochu času zbude, s chutí si zatančím něco z orientu nebo tvořím různé drobnosti do útulného bytu.
    Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Poctivě koblihy z kynutého těsta smažené na vysoké vrstvě sádla jsou masopustním evergreenem. Při použití původních surovin jde sice o kalorickou bombu, ale jednou za rok to příliš nevadí. A navíc moderní recepty s margarínem nebo olejem nechutnají zdaleka tak dobře.


Tenaur otevírá meeting point v DEPO2015

    Masopust v našich krajích právě vrcholí. Nejštědřejším dnem by měla být neděle před Popeleční středou, která dnes připadla na 5. března. Na slavnostním stole rozhodně nesmí chybět koblihy smažené na sádle či pořádné masové porce v nejrůznějších úpravách.
    Těsto rozválíme na plát a tvořítkem vykrájíme 3 velikosti koleček. Okraje nařízneme a kolečka podle velikosti slepujeme našlehaným bílkem vždy 3 k sobě.
    První zmínky o masopustní zábavě v Čechách i na Moravě pocházejí ze 13. století. Hlavní myšlenkou masopustu bylo dopřát si dostatek vydatného (mastného) jídla před dlouhým obdobím předvelikonočního půstu. Některá masopustní jídla se časem stala součástí běžného jídelníčku, jiná se dodnes připravují pouze v tomto svátečním období.


I v zimě může být zahrada krásná

    Droždí rozdrobíme do mísy spolu s trochou smetany a cukru a necháme 15 minut vykynout. Mezitím v horké páře ušleháme žloutky a přilijeme k nim zbytek smetany. Ke vzešlému kvásku přidáme prosátou mouku, sůl a citrónovou kůru, přilijeme smetanu se žloutky a rozpuštěné máslo s rume. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které na válu posypaném hladkou moukou vyválíme asi na 2 cm tloušťky. Tvořítkem nebo sklenicí vykrajujeme kroužky. Do poloviny z nich dáme lžičku marmelády, překlopíme prázdným kolečkem a po okrajích dobře přitiskneme. Smažíme na vysoké vrstvě rozpáleného sádla a ještě horké posypeme moučkovým cukrem.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00