Jak na věc


masopustní kostýmy pro děti

Existuje přátelství mezi mužem a ženou?

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
     V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem. Přidáme žloutky, osolíme a mícháme do pěny. Potom přilijeme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, přidáme vzešlý kvásek a vsypeme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout.


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžičkou hl. mouky a necháme vzejít kvásek. Zbylou mouku a cukr prosijeme do mísy, přidáme žloutky, vanilk. cukr, citr. kůru, trochu soli, zbylé vlažné mléko, kvásek a rozpuštěné máslo. Vypracujeme vláčné těsto a necháme ho na teplém místě asi 30 min. kynout. Zlehka ho propracujeme a necháme znovu 30 min. kynout. Pak těsto rozkrájíme na asi tak 24 kousků. Vyválíme z nich kuličky, rozložíme na vymaštěné nebo pečícím papírem vyložené plechy a necháme ještě chviličku kynout. Na náplň svaříme 200 ml mléka s 20 g másla, 60 g cukru a 200g máku do zhoustnutí. Poté necháme zchladnout. Z rozpuštěného másla, cukru a mouky si připravíme drobenku. Vykynuté kuličky zploštíme a dnem skleničky, obaleným v utěrce, do středů vytlačíme důlky, do kterých rozdělíme náplň. Koláčky ozdobíme drobenkou nebo půlkami mandlí a jejich okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 180°C asi tak 20 minut.
    Masopustní průvod nevynechá zastavení u jediného stavení ve vsi. Maškary je nutné jaksepatří pohostit. Pán domu přichystá štamprličku něčeho pěkně ostřejšího, paní domu zas nějaký ten chlebíček, pikantní topinku či smažený řízeček. Co se sladkého týče, prim hrají tradiční koblížky, ať už s povidlovou, makovou či tvarohovou náplní.Paní Kašparová byla tak hodná a poskytla nám recept na své koblížky, které smaží dobrých třicet let. Kluci se nestačili divit, jak její ruce na vále hrály. Uznali, že sami by tak delikátní koblížky nezvládli.
     Těsto rozválíme na plát silný asi 1cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka na polovině těsta. Do středu koleček naneseme marmeládu, přiklopíme zbylým těstem a znovu skleničkou vykrojíme už naplněná kolečka. Necháme chvíli kynout.
    Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.


LT8016 Svačinový set fialový FILLE - Lamart

    Kynuté těsto přemístíme na posypaný vál, vytvarujeme silnější hady, ze kterých ukrajujeme stejné dílky, které plníme povidlovou náplní, dobře zabalíme a necháme ještě asi deset minut kynout. Pak koblížky smažíme v hojné vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran, hotové je cukrujeme moučkovým cukrem, taktéž z obou stran.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem. Přidáme žloutky, osolíme a mícháme do pěny. Potom přilijeme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, přidáme vzešlý kvásek a vsypeme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout.
    Těsto rozválíme na plát silný asi 1cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka na polovině těsta. Do středu koleček naneseme marmeládu, přiklopíme zbylým těstem a znovu skleničkou vykrojíme už naplněná kolečka. Necháme chvíli kynout.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Mezitím si utřeme žloutky s máslem a cukrem, přidáme obě mouky, sůl, šťávu a kůru z citronu, rum. K ingrediencím vlijeme kvásek, přilijeme vlažné mléko (raději po částech) a zaděláme polotuhé lehké a hladké těsto, které se nechytá na stěny mísy, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout, až se jeho množství zdvojnásobí. Během kynutí těsto alespoň jednou promícháme.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00